Biserica persecutată – situația critică a creștinilor din teritoriile ocupate de SIIL

Siria razboi civil  3

…Auzim că au loc tot mai multe răstigniri. Auzim că băieți tineri sunt uciși.

Este absurd, dar istoria se repetă. Un mare aliat al creștinilor alungați și persecutați în Orientul Mijlociu, în prezent, este comunitatea evreiască.

Liderii mondiali, autorii de pe linia de front și organizațiile umanitare creștine, au tras semnalul de alarmă cu privire la situația critică a creștinilor din teritoriile ocupate de SIIL.

John Kerry: Gruparea SIIL este responsabilă pentru genocidul grupurilor în zonele pe care le controlează printre care yazidiții, creștinii și musulmanii shia.

Tom Doyle: Auzim că au loc tot mai multe răstigniri. Auzim că băieți tineri sunt uciși.
Johnne Moore: Suntem martorii unei crize care are loc o dată la 2.000 de ani. Nu exagerez când spun că putem vedea eliminarea creștinismului în locul unde a fost înființat.

Deși Biserica din Orientul Mijlociu este victima genocidului, unii sunt de părere că Biserica din Occident ar putea să se implice mai mult și fie alături de ceilalți credincioși. Activistul creștin Johnnie Moore a lucrat alături de personalități de marcă, ca Mark Burnett și Roma Downey pentru a atrage atenția asupra acestei tragedii.

Johnnie Moore: Nu vrem să vedem, așa cum nu am vrut să vedem nici Holocaustul, genocidul din Rwanda, din Bosnia sau din Armenia. Nu ne învățăm minte. Însă este scandalos și vrednic de dispreț faptul că deși noi, creștinii, suntem cea mai puternică comunitate religioasă din lume, Biserica nu ia atitudine așa cum ar putea.

Unii sunt de părere că în bisericile americane, cei de la amvon sunt cei care nu trec la acțiune și nu cei din bănci.

David Barton: În America, cei de la amvon au fost mai tăcuți privind această problemă decât semenii lor din lume.

Istoricul David Barton a colaborat cu operatorul de sondaje de opinie George Barna și au efectuat un sondaj național în rândul creștinilor conservatori. Ei i-au chestionat pe pastori și pe enoriași cu privire la 22 de subiecte. Pe lista de interese speciale, enoriașii au pus pe locul al doilea persecuția religioasă. 86% dintre enoriași au dorit mai multe informații cu privire la acest subiect. Același subiect nici măcar nu a apărut pe lista pastorilor ca un posibil subiect despre care să vorbească congregației.
David Barton: 86% dintre americanii creștini vor să afle informații despre acest subiect, iar pastorii nu doresc să vorbească despre acest subiect. Există o diviziune între cele două părți cu privire la tema persecuției. Dacă s-ar vorbi despre acest subiect, s-ar face ceva în această privință. Tocmai de asta au nevoie creștinii din Orientul Mijlociu. Au nevoie de ajutor din afară. Nu se pot salva, au nevoie de ajutor din afară.

Oamenii ca această femeie creștină au nevoie de ajutor. SIIL a năvălit peste Irak, ea și familia ei au părăsit satul lor, Kirkuk.

Refugiată creștină: Până acum nici nu ne-am imaginat că ni se poate întâmpla așa ceva. E ca un coșmar. Am avut o viață obișnuită, confortabilă când, deodată, totul s-a schimbat.
A fost schimbat de teroriști, al căror scop este mortal.

Refugiată creștină: Ei nu vor creștini în Irak. Ei vor să îi ucidă, să îi alunge sau să îi constrângă să devină musulmani.

Tom Doyle, care lucrează cu Biserica persecutată de ani de zile spune că Biserica trebuie să își deschidă inima și ochii.

Tom Doyle: Avem nevoie de pastori care să își exprime părerea. Aceasta este familia voastră. Știu cum este, deoarece am fost pastor timp de 20 de ani. Câteodată ești prea preocupat de problemele din biserică, însă suntem conectați cu lumea în totalitate. Și eu fac parte din familie. Poate se închină puțin mai altfel, poate arată altfel, vorbesc o altă limbă, însă Îl iubesc pe Isus din toată inima.

În mod ironic, comunitatea evreiască umple vidul.
Johnnie Moore: Este absurd, dar istoria se repetă. Un mare aliat al creștinilor alungați și persecutați în Orientul Mijlociu, în prezent, este comunitatea evreiască. Comunitatea evreiască vede cum se repetă istoria. Centrul Simon Wiesenthal s-a specializat în studiul genocidului, care a spus pentru prima dată că este vorba de genocidul creștinilor.

David Barton: Rabinii evrei au spus că apreciază susținerea Israelului, însă creștinii trebuie salvați, trebuie oprit acest genocid. Este uimitor faptul că evreii care au trecut printr-o astfel de experiență, spun americanilor, creștinilor să se trezească, că trebuie să-i salveze pe creștinii care trec prin holocaustul prin care au trecut și ei. Această declarație este impresionantă având în vedere că vine din partea evreilor care au trecut prin această experiență și spun creștinilor să se trezească, că a venit rândul lor.

Johnnie Moore: Trebuie să-i ajutăm pe acești oameni așa cum sperăm că cineva ne va ajuta pe noi. Trebuie să ne rugăm pentru ei așa cum sperăm că cineva se va ruga pentru noi. Trebuie să dăruim acestor oameni așa cum sperăm că cineva ne va da nouă și trebuie să îi apărăm așa cum sperăm că cineva ne va apăra pe noi.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 645 – 27 noiembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 29, 2016 @ 02:49:52

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: