Un tur virtual impresionant prin Arca lui Noe

Genesa 7

1 Domnul a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu și toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni.

2 Ia cu tine cîte șapte perechi din toate dobitoacele curate, cîte o parte bărbătească și cîte o parte femeiască; o pereche din dobitoacele care nu sînt curate, cîte o parte bărbătească și cîte o parte femeiască;

3 și cîte șapte perechi de asemenea, din păsările cerului, cîte o parte bărbătească și cîte o parte femeiască, pentru ca să le ții vie sămînța pe toată fața pămîntului.

4 Căci după șapte zile, voi face să ploaie pe pămînt patruzeci de zile și patruzeci de nopți; și voi șterge astfel de pe fața pămîntului toate făpturile pe care le-am făcut.“

5 Noe a făcut tot ce-i poruncise Domnul.

In vara anului acesta (2016) in localitatea Williamstown din statul american Kentucky, s-a construit replica Arcei lui Noe. dupa dimensiunile redate in Biblie si pe care le-a folosit Noe la construirea arcei, dupa instructiunile primite de la Dumnezeu. Arca este de 510 feet in lungime (155.448 metri), 85 feet latime (25.908 metri) si 51 feet inaltime (15.544).

Arca este o constructie impunatoare avand o inaltime exterioara de sapte etaje. Interiorul are cinci etaje in care Noe impreuna cu sotia si fii lui, Sem Ham si Iafet si sotiile lor, s-au adapostit in timpul potopului impreuna cu animalele de fiecare soi, parte barbateasca si parte femeiasca si hrana care sa le fie indeajunsa  pentru ei si pentru animale pe timpul sederii lor in corabie si pana dupa scaderea apelor, pana cand pamantul a dat din nou rod.

Intrebarea scepticilor (pe langa altele), a fost intotdeauna, cum au putut atatea animale sa incapa in aceasta arca?  Replica Arcei lui Noe a fost construita cu intentia  de a aduce la viata zilele de pe vremea lui Noe. Ajuta sa intelegem realitatea evenimentelor care sunt descrise in Cartea Genesei. Vazand la fata locului replica Arcei se poate intelege si mai bine realitatea acestui adevar relatat in Biblie si anume ca:

Toata suprafata Pamantului a fost acoperita de apele Potopului

Noe impreuna cu familia sa au construit intr-adevar o corabie dupa dimensiunile descrise in Biblie

Toate animalele care au fost aduse de Dumnezeu lui Noe au incaput in Arca

Noe si familia lui au putut sa aiba grija de toate animalele care au fost in Arca

Potopul lui Noe a fost un eveniment catastrofic, la nivel mondial, care a rezultat cu moartea oamenilor si animalelor, lasand in urma fosile de plante si animale si forme de relief pe care le vedem astazi

Dumnezeu a salvat pe Noe si familia lui, impreuna cu animalele care au fost in Arca, asa dupa cum a promis.

In acest video clip (filmat de noi) veti putea urmari scene din interiorul Arcei, printre care modul de depozitare a alimentelor, felul in care animalele au fost plasate in arca, rezervele de apa si de hrana, timpul de inchinare catre Dumnezeu de fiecare zi, modul in care Noe si familia lui si-au petrecut-o in corabie pe langa grija pentru animale, poarta cea mare care a fost sigilata de Dumnezeu dupa intrarea lui Noe cu familia lui si  animalele, pe care nimeni nu a mai putut sa o deschida, suprafata impunatoare a spatiului din interiorul Arcei cu cinci etaje, modul de a lasa sa patrunda lumina in arca, dimensiunea colosala a Arcei, etc.

Sincer sa spunem, a fost o zi emotionanta pentru noi, plimbandu-ne prin aceasta replica. La minutul 4 am filmat usa de la Arca si am filmat intentionat cu un tanar in imagine, ca sa vedeti ce mare a fost usa de la Arca.:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: