Dezbaterea privind recunoaşterea căsătoriilor gay se mută la Luxemburg

Potrivit Hot News – Curtea Constitutionala a amanat iar decizia privind nerecunoasterea casatoriilor dintre persoane de acelasi sex pentru a solicita o opini de la curtea de Justitie a Uniunii Europene, a anuntat marti presedintele CCR, Valer Dorneanu.

Am suspendat cauza pana cand primim raspunsul, a spus Dorneanu, adaugand ca s-a stabilit data de 30 martie ca termen de control.  El a precizat ca intrebarile vor fi formulate cat de curand si s-a putea sa fie trimise catre CJUE in jur de 15 decembrie.  Dorneanu a apreciat ca in cel mai fericit caz raspunsurile ar putea sa vina intr-o luna-doua, dar ar putea sa dureze si mai mult.

Libertatea: După cinci luni și mai multe amânări, Curtea Constituţională a reluat, marţi, dezbaterile privind recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. 

Judecătorii CCR au decis să trimită o serie de întrebări la Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg, prin care să li se explice care este jurisprudența în astfel de cazuri.

Adrian Coman și Clai Hamilton sunt cei doi barbați care ar putea schimba legile în România. Cei doi s-au cunoscut în urmă cu 14 ani în New York, unde Adrian Coman a plecat cu Loteria Vizelor. S-au căsătorit în 2010, la Bruxelles, când Adrian lucra la Parlamentul European, iar în prezent Adrian lucrează pentru protecţia drepturilor LGBT la Fundaţia Arcus, iar Clai este designer grafic.

Instanțele din România au avut nevoie de trei ani pentru a hotărî cine e abilitat să judece cazul lor. Acesta a ajuns pe rolul Judecătoriei Sectorului 5, care a decis să trimită la Curtea Constituțională (CCR) excepția de neconstituționalitate privind articolul 277 din Codul Civil, care interzice recunoașterea pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de același sex, potrivit Libertatea.

CITESTE si –

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    nov. 30, 2016 @ 02:04:24

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: