Cum să-ţi faci ziduri în jurul familiei – Uţu Pop (Ekklesia, Arizona)

kids at the cross family

Photo credit

Diavolul nu ataca in masa, ataca in mod individual, in grup- familia, pentru ca stie, daca diavolul reuseste sa distruga o familie, distruge o biserica si distruge o societate si se dau lupte cumplite la nivelul familiei. 

Uţu Pop (Ekklesia, Arizona) – Cum să-ţi faci ziduri în jurul familiei
Mesaj biblic la biserica Ekklesia din Peoria, Arizona – 13 noiembrie, 2016 – programul de dimineata:
Ridică zidurile din jurul familiei tale! Ridică zidurile din jurul inimii tale! Fă-te tare şi impregnabil împotriva duşmanului!
Ekklesia Christian Center
http://www.ekklesiaro.com/

Efeseni 6:10-18

10 Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în* puterea tăriei Lui.
11 Îmbrăcaţi-vă* cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
12 Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii* şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor**, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor† întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.
13 De aceea*, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în** ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul.
14 Staţi gata dar, având mijlocul încins* cu adevărul, îmbrăcaţi** cu platoşa neprihănirii,
15 având picioarele încălţate* cu râvna Evangheliei păcii.
16 Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul* credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.
17 Luaţi* şi coiful mântuirii şi sabia** Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
18 Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni* şi cereri. Vegheaţi** la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune† pentru toţi sfinţii

Chiar ma gandeam la incercarile de care a spus fratele Paul ca le au acesti tineri. Cand eram noi tineri ca si ei, noi nu aveam asemenea probleme. Noi aveam probleme de temperament. Ne mai scandalizam. Poate ne mai bateam. Dar, probleme de adictii, droguri? Va spun, asa ceva pentru tineri acum e o tortura. Societatea in care ei sunt, e  o tortura si mi-e mila de ei. Va spun sincer, mi-e mila de ei. De aceea, noi, haideti sa ne rugam pentru ei in fiecare zi si sa-i aducem in rugaciune pe tatii acestor copii, responsabili. Mamele, stati de vorba cu copiii vostri. Voi trebuie sa stiti  ce se intampla. Din Cuvantul din care am citit in aceasta dimineata, Cuvantul lui Dumnezeu ne atentioneaza. Pur si simplu, ne aduce warning (avertizare) si ne spune ca sunt lupte. Biserica lui Dumnezeu, noi, ca si crestini, suntem angajati intr-o lupta. In zilele acestea, familia este in asediu. E atacata ca niciodata. Am facut un research (studiu) ca sa vedem care este rata divorturilor in America. Am ramas uimit. Parca n-am idee ce se intampla in afara. Fratilor, in afara este groaza. Este un intuneric de nedescris. 41%, in prima casatorie, sfarsesc in divort. 60%,, in a doua casatorie sfarseste in divort. 73%, in a treia casatorie, sfarseste in divort. In America, facand calculele acestea, este un divort in fiecare 36 de secunde. Asta inseamna ca 2.400 divorturi  pe zi se intampla in America. 16.800 divorturi pe saptamana si 876.000 divorturi pe an. Cand am vazut acest procentaj, am ramas uimit si mi-am dat seama ca diavolul se lupta si racneste ca un leu.

Diavolul nu ataca in masa, ataca in mod individual, in grup- familia, pentru ca stie, daca diavolul reuseste sa distruga o familie, distruge o biserica si distruge o societate si se dau lupte cumplite la nivelul familiei. Diavolul ataca in mod barbar biserica lui Dumnezeu. Ataca unitatea bisericii. Haideti sa zicem ce s-a intamplat in ultimii 4,5 ani. De groaza. Uitati-va cum diavolul reuseste (cu parere de rau spun aceasta) sa dezbine, sa distruga unitatea, dragostea la care Isus ne-a chemat. In America, la ora actuala, 4.000 de biserici se inchid in fiecare an. Astazi, America detine mai putin de jumatate numarul de biserici care le avea acum 100 de ani. 3.500 de ‘asa zisi’ crestini (zic eu) parasesc biserica in fiecare an. Uitati-va ce se intampla in societatea noastra, sa nu mai spunem de Europa. Vorbim aici de o lupta. Dumnezeu ne spune de aceasta lupta. Dumnezeu a insuflat Duhul Sfant acestui om, Pavel, si a spus: Spune-le asa: Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii* şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor. 

De ce biserica pierde in ziua de astazi? (in America)

I. In primul rand, Cuvantul lui Dumnezeu este alterat. Cuvantul lui Dumnezeu nu mai este spus asa cum este el. Ascultam la radio. Era o emisiune crestina si unul dintre liderii muzicii spunea ca a fost dat afara ca i s-a fost interzis sa mai rosteasca crucea, rastignirea si sangele lui Isus Hristos. El a refuzat si l-au dat afara. Uitati unde s-a ajuns. Sa vorbim putin despre noi. Prezenta la timpul de inchinare- stiti, de fapt, ca noi, prin prezenta la timpul de inchinare, Il onoram pe Dumnezeu? Daca eu cumva vreau sa-mi arat recunostinta pentru ce-a facut El pentru mine, pentru ca m-a salvat, eu vin in primul rand in Casa lui Dumnezeu la timp, pentru ca-L onorez prin asta. Dumnezeu se uita in viata mea si spune: Hai sa vedem, ma onoreaza? Ma iubeste cu adevarat? Si se uita la comportamentul meu. Se uita la felul cum relatez la biserica. Prin asta Il onoram pe Dumnezeu, la ora de inchinare, sa fim la timp, fratilor. Fratilor, este o lupta si aici. Undeva in spate este o influenta demonica si face in asa fel, sa te faca sa intarzii. De aceea, noi trebuie sa fim alerti, sa fim responsabili in Casa lui Dumnezeu.

(Din primele 9 minute, mai sunt aprox 21 minute din mesaj).

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: