Lucrare de slujire în universități – studenți chinezi se convertesc la creștinism

city-chinese-students

Veselie, jocuri, mâncare și distracție. Pentru Esther și Mark, serile de vineri reprezintă mai mult decât o masă gratuită la biserică. Ei vin cu un anumit scop. Mii de studenți chinezi vin în Statele Unite pentru studii superioare. Proaspăt veniți, mulți dintre ei sunt atei declarați, însă unii Îl cunosc pe Isus prin lucrările de slujire din complexul studențesc.

Conform unui studiu, în 2015 au fost admiși peste 304.000 chinezi în facultățile și universitățile americane. 12% dintre ei L-au acceptat pe Isus. Li Xiang, student la Universitatea Regent s-a confruntat cu șocul cultural după ce a ajuns în Virginia Beach.

Li Xiang: Singurătatea a fost inevitabilă în cazul meu. Am încercat să îmi ocup timpul, dar tot mă simțeam neîmplinit. Apoi, într-o seară de vineri am am fost invitat la cină într-o biserică. Mi s-a părut ciudat faptul că oamenii din biserică m-au invitat la o cină uimitoare și au fost foarte prietenoși.

CBN News s-a alăturat unor membri ai Bisericii Chineze Agape și au împărțit broșuri într-un parc din Washington D.C. Scopul lor principal a fost să-i invite pe studenții străini la biserică.
Muzica contemporană joacă un rol important în lucrarea lor. Unii trecători au fost impresionați de performanța lor plină de pasiune pentru Isus. Cântărețul Josue Parra întâmpină cu bucurie colaborarea cu creștinii chinezi din America.

Josue Parra: Ne-am rugat ani de zile pentru o biserică chineză în care să se predice Evanghelia. Anul acesta, biserica comunitară ne ajută să împărtășim Evanghelia cu turiștii din China care vorbesc doar chineza.

Liderii bisericii sunt de părere că muzica este una dintre modalitățile de a-i aborda pe studenții străini.
Li Jiang Xiang: Mulți studenți mi-au spus că nu au mai auzit acest gen de muzică. Deși nu Îl cunosc pe Isus, stau și ascultă muzica în liniște. Le-au plăcut aceste cântece.
Cu timpul, creștinii au stabilit relații cu studenții. Astfel, ei au devenit dispuși să converseze despre credință și Biblie. Viața studenților s-a schimbat pentru că membrii bisericii le-au slujit și i-au ajutat să înțeleagă credința creștină.

Li Xiang: Nu m-am gândit niciodată la semnificația cuvântului „păcat”. Citind mai mult despre păcat, am început să am tot mai multe întrebări. Am comparat creștinismul cu alte religii. Când am ajuns într-adevăr confuz, am încercat să mă rog, asemenea altor creștini. L-am simțit pe Dumnezeu alături de mine și liderii bisericii au început să îmi explice mai multe.

Joshua Wang: Scopul acestei lucrări este de a-i ajuta pe studenții chinezi din această generație să Îl cunoască pe Isus. Trăiesc în SUA și se vor confrunta cu încercări și nesiguranță. Biserica noastră îi ajută. Vrem să simtă aceeași iubire pe care am primit-o cu toții de la Isus.

Și să împărtășească această iubire și cu alții după ce se întorc acasă.
Joshua Wang: Ca Biserică, vrem să folosim resursele noastre ca să schimbăm tinerii chinezi chiar aici, în SUA. Dumnezeu ne-a dat misiunea să facem ucenici din toate neamurile, din toate rasele și în toate națiunile.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 646 – 4 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    dec. 06, 2016 @ 02:50:01

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: