Sorin Cigher: Mai avem așteptări ?

stampila-votare

O dată la patru ani ne punem arhicunoscuta întrebare a personajului din comedia lui Caragiale: „Eu cu cine votez?” Discutăm, ne frământăm în jurul întrebării: cine ne va reprezenta în parlament?, însă răspunsul e simplu: aceia pe care îi merităm, cei care sunt exact ca noi!
Avem senzația că dăm o pagina nouă: promisiunile sunt proaspete, unii politicieni abia au pășit pe scena politică, unii pe ușa din stânga, alții din dreapta, dar ce omitem este faptul că ambele uși sunt deschise de aceeași mână…

Alegem pe cine vom critica mai târziu. Îi alegem pe cei care vor promova legi pe care tot noi le vom combate, ieșind în stradă. Alegem pe cei pe care tot noi îi vom condamna când îi vom vedea în duba poliției mergând spre DNA. Așa e omul. Vom fi entuziasmați dacă vor ieși „ai noștri”, dar ne va trece repede fiindcă patru ani s-ar putea să nu mai dăm de ei. Unii, desigur, vor rămâne aceeași oameni sinceri, simpli și interesați să nu țină umbră pământului degeaba.

Îi alegem pe cei care promit că ne va fi bine, îi credem și punem ștampila, fiind convinși că așa va fi, însă, după șase luni, dacă ar trebui să punem ștampila iar, sigur nu am face-o, ci am găsi pe altcineva, care știe să promită mai mult și să mintă mai frumos.

Alegem pe cei care nu au nimic cu politica și nici cu realitatea de pe teren. Oameni influențabili care vor face legi împotriva familiei, a valorilor morale, împotriva educației curate și stabile. Alegem neprofesioniști și asteptăm să lucreze profesional. Alegem influențați de cercurile de prieteni. Alegem fără să anticipăm efectele. Pe „ai noștri” doar ca să nu fie „ai lor”.

Avem dreptul democratic să alegem. Trebuie să o facem ca o obligație civică. Nu refuzați participarea ca apoi să apelați la acuzații tardive.

Mi-aș dori să fiu călăuzit de Dumnezeu, să-i disting pe cei care au principii sănătoase. Vreau să pun ștampila pe cei care cred în valorile familiei. Sunt convins că îi voi alege doar pe cei care au dovedit prin fapte vorbele. Într-un cuvânt, voi pune ștampila pe cei care au frică de Dumnezeu.

Cu toate acestea, vom alege oameni. Adică, ființe imperfecte, oameni care ne vor dezamăgi într-o zi. Să ne rugăm pentru ei mai mult decât să-i criticăm, iar încrederea să ne rămână, asemenea poetului Nicolae Moldoveanu, în Domnul: „Te-aleg mereu, te-aleg mereu,/ Isus, Mântuitorul meu/ Te-aleg mereu, te-aleg mereu!” Înainte de a merge la vot, asigură-te că L-ai ales pe El întâi.
El nu te va dezamăgi niciodată!

Sorin Cigher

3 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  dec. 06, 2016 @ 02:55:19

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. eliodora
  dec. 06, 2016 @ 03:37:31

  A> N>R are ca obiectiv 7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului !

 3. Gheorghe Lavric
  dec. 06, 2016 @ 15:49:18

  Cand a spus ca vom vota pe,,aceia pe care îi merităm, cei care sunt exact ca noi!”,a spus atat de multe in putine cuvinte,incat ar trebui un volum de detailat sa ne intelegem pe noi insine ca sa ne putem da seama mai tarziu ca vom avea liderii ce-i meritam,.Totusi este o reala descriere tragica a unor crestini practicanti cu pretentie de autoritate, de trimisi ai cerului..Vad o gloata de altadata osciland intre doua scene ,,A luat ramuri de finic si I-a iesit in intampinare, strigand: „Osana! Binecuvantat este Cel ce vine in Numele Domnului, Imparatul lui Israel!” (Ioan.12:13) ..si aceeasi ..,, au atatat norodul”..Ei au strigat din nou: „Rastigneste-L!” (Marc.15:13) Aceasta este gloata ,condusa de inclinatia inimii si manipulata de media timpului ..O pedeapsa Divina pentru o natiune este si sa li se dea conducatori dupa inima lor ..a majoritatii ..,si totusi intotdeauna va fi o minoritate credincioasa lui Dumnezeu si aproapele ,de care D-L tine seama atunci cand cantareste o natiune o cetate ,un neam de oameni ..dar si atitudinea poporului..,,.7. Deodata zic despre un neam, despre o imparatie, ca-l voi smulge, ca-l voi surpa si ca-l voi nimici;
  8. dar daca neamul acesta despre care am vorbit astfel se intoarce de la rautatea lui, atunci si Mie Imi pare rau de raul pe care Imi pusesem in gand sa i-l fac.
  9. Tot asa insa deodata zic despre un neam, sau despre o imparatie, ca-l voi zidi sau ca-l voi sadi.
  10. Dar daca neamul acesta face ce este rau inaintea Mea si n-asculta glasul Meu, atunci Imi pare rau si de binele pe care aveam de gand sa i-l fac.
  11. De aceea, vorbeste acum oamenilor lui Iuda si locuitorilor Ierusalimului si zi: „Asa vorbeste Domnul: ” Ieremia 18..ps– Mai suntem interesati si ce ne vorbeste D-l ?
  STITI CE LIDERI VOM AVEA .? Atat de ideali precum ii vom plamadi cu rugaciunile,gandurile si faptele noastre, stand cu fata spre indurarea D-lui ca poporul de altadata ca exemplu sprijineau maimile conducatorului ,asezand la nevoie si doua pietre ca sa aiba viziune Dumnezeiasca..Doamne ajuta-ne !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: