Adevărul: Autorităţile norvegiene au mai făcut un pas în rezolvarea cazului „Nan”

Un update de la familia NAN – 7 decembrie 2016

As dori sa mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat în această perioadă dificilă din viata familiei Nan. Totodată aș dori sa dezmint ceea ce s-a scris în ziarul Adevărul, cum ca părintii Nan ar fi fost acuzați, deoarece decizia nu este tradusa în limba română, iar acuzatiile aduse au fost respinse de către judecători.

Părintele Macarie, Episcopul Europei de Nord, a declarat că familia Nan este declarată nevinovată din toate punctele de vedere. Și sunt bine mersi acasă și liberi de a merge unde doresc ei. 😘😘😘

Slava Domnului!

ADEVARUL:

Un tribunal norvegian a emis prima sentinţă în procesul în care Mihaela şi Dumitru Nan, doi soţi români lăsaţi timp de un an fără copii, au fost trimişi în judecată, cu acuzaţia de violenţe asupra copiilor. În urma procesului, Mihaela Nan a fost condamnată la 30 de zile cu suspendare, iar Dumitru Nan a primit 45 de zile cu suspendare.

„Acuzaţiile nu au fost respinse în totalitate. Cele mai grave acuzaţii, cum că ne-am bătut copiii pe o perioadă îndelungată, folosind inclusiv cureaua sau că fetiţa a fost bătută de bunica din România au fost respinse.

Judecătoarea a considerat că după ce am deschis o firmă de curăţenie, acordând mai mult timp firmei, a fost un conflict în casă şi Bianca nu a primit atenţia pe care o primea înainte. Când ne-a explicat sentinţa, judecătoarea a spus că a fost un conflict în familie, iar noi nu am ştiut cum să îl rezolvăm. Acesta a fost motivul pentru care am fost condamnaţi cu suspendare”, a declarat Mihaela Nan pentru „Adevărul”.

 Decizia tribunalului din Tromso nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de două săptămâni de la pronunţare. Mihaela Nan a declarat că ea şi soţul ei nu au hotărât încă dacă vor contesta sentinţa. Românca a anunţat, însă, că familia sa intenţionează să dea în judecată Protecţia Copilului din Norvegia, acuzând Barnevernet că a produs probe false în susţinerea acuzaţiilor aduse celor doi părinţi. Mihaela Nan a mai declarat pentru „Adevărul” că în toată perioada în care familia sa a fost despărţită de copii şi s-a luptat cu Barnevernet a fost susţinută de Episcopia Europei de Nord şi de o norvegiancă, fostă lucrătoare în Poliţie, care a depus mărturie în proces în favoarea familiei Nan.

„Este singura persoană care m-a ajutat. În procesul cu Protecţia Copilului a venit în instanţă şi a spus că lucrând cu Barnevernet a văzut mai multe abuzuri ale Protecţiei Copilului. A vrut să demonstreze că sistemul de Protecţie a Copilului face lucruri grave. Datorită ei, eu am reuşit să iau copiii înapoi după ce singurul lucru pe care angajaţii Barnevernet mi l-au spus a fost că trebuie să realizez că sunt doar mama naturală a copiilor”, a mai declarat Mihaela Nan, ai cărei copii au fost aduşi la începutul acestei săptămâni în România.

Citeste mai mult: adev.ro/ohpm7w

UPDATE: 7 decembrie RECTIFICARE la articolul de mai sus

Circula stirea din blog in blog pornita de la ziarul „Adevarul” ca familia Nan ar avea planuri pe care de fapt oamenii nu le au. Le-am scris si celor de la aceasta presa si va anuntam pe toti ca „Românca (NU) a anunţat, însă, că familia sa intenţionează să dea în judecată Protecţia Copilului din Norvegia, acuzând Barnevernet că…” NU este adaus de noi ca sa se stie care parte e falsa.
Deci nimeni nu intentioneaza nimic! Dupa iadul prin care au trecut acesti oameni, acum au nevoie de un strop de liniste si mangaiere a durerii lor. Le-a ajuns cat au indurat pana acum, asa ca i-am rugat ca un simplu cetatean roman sa facem un gest umanitar si sa-i intelegem pe acesti parinti lasandu-i sa se bucure in pace de sarbatori si de copilasii lor.

Idei de acest fel vor mai veni, si asta numai ca sa nu aiba liniste biata familie. De aceea va chem pe toti la rugaciune de mijlocire pt pacea si linistea acestei familii. Dumnezeu sa le vindece ranile si sa le readuca pacea si bucuria deplina. Sa-i ajute Dumnezeu sa savureze bucuria sarbatorilor in deplina pace fara tot felul de zvonuri si stiri false.

Rugati-va pentru ei sa le lege Dumnezeu rana asa cum numai El stie si poate. Mare-i Dumnezeu si mult ii iubeste si pe ei si pe restul care asteapta aceeasi izbavire. Doamne lasa pacea Ta peste toti acesti parinti si peste noi. In numele Domnului Isus, amin!

4 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  dec. 06, 2016 @ 23:19:12

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 2. octavpelin
  dec. 07, 2016 @ 02:28:41

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. eliodora
  dec. 07, 2016 @ 03:53:33

  Daca cineva i a ajutat, Acela a fost numai Dumnezeu, EL o face prin oameni.
  Sa mearga dna Mihaela la acel preot pt a l intreba daca e bine sa mai stea cinci minute acolo; cred ca Dumnezeu le a aratat cine sunt acei care au luat si altii copii; daca raman acolo, au puterea extraordinara, cand stiu exact la ce se pot astepta;
  nu mai am nimic de spus.Insa nici nu voi mai putea fi alturi, vazand ce si aleg singuri.Dumnezeu sa le dea intelepciune.

  • rodi
   dec. 07, 2016 @ 12:54:02

   noi nu putem sa judecam. Banuiesc ca odata ce Barnevernet te-a vizat, nu mai scapi de ei… deact poate facand exact ceea ce face familia Nan. Copiii sunt in sugranta, ei vor sa scape de urmaririle penale care Norvegia le poate nascoci oricand. Si pe deasupra, prib o astfel de actiune, poate sa previna si alte cazuri ca si ale lor. Sa nu credem ca o fac de dragul unui ban sau a dreptatii, ci pentru motive mai nobile si le trebuie mult curaj pentru asta. Dumnezeu sa-i ajute.

   P.S> faptul ca in interviu cu Adevarul n l-au mentionat pe Dumnezeu, nu denota ca ei nu stiu ca Dumnezeu i-a ajutat. Intrebarea a fost pusa din curiozitate daca politicieni sau cineva din guvern le-a dat vreun ajutor. Cel putin asa am inteles eu contextul interviului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: