Cazul Mara Fortu

cps-familii-families-pro-reintregirea-familiei

Dragi cititori, dupa cum multi dintre dvs. stiti,o parte din activitatea noastra este a fi un sprijin mediatic si ajutator parintilor romani (si nu numai) aflati in diaspora in situatii imposibile, in care statele respective le-au luat copiii in mod abuziv si parintii lupta, in unele cazuri de ani de zile, sa isi recupereze copilasii. Printre motivele pentru care am adaugat si aceasta lucrare la blog este  ca sa informam alti cetateni romani din tarile respective asupra pericolelor potentiale care pot aparea, mai ales la cupluri mixte, cu speranta ca (posibil) se poate evita acest proces dureros. Pentru cei ce doriti sa ajutati in orice fel, chiar si cu incurajari pentru familiile afectate, va puteti alatura demersurilor noastre la grupul Facebook –Pro Reîntregirea Familiei Group. Astazi va facem cunoscut un alt caz, cel al dr. Mara Fortu care a fost plecata in Portugalia:

mara-fortu-de-araujo-cu-fetita-ana-5-foto-vremeanoua-ro

Strigătul disperat al unei mame împotriva justiţiei române

„Ma numesc Mara Fortu si sunt profesoara de pian in Barlad. In anul 2006 am plecat cu o bursa de doctorat in muzica religioasa in Portugalia. Am cunoscut pe Rui Araujo, coleg de doctorat la acelasi profesor indrumator. In anul 2008, a inceput relatia noastra care s’a finalizat cu nasterea Anei-Doina in anul 2010, casatoria civila in 2011 si nasterea celui de-al doilea copil in 2013, Ioachim.

Am constatât ca am fost manipulata crunt de el si ca, de fapt, avea orientari sexuale ciudate, ramanind stupefiata de multitudinea de prieteni gay cu care se arata foarte apropiat, descoperind mesaje ciudate. Cand l-am acuzat de aceste suspiciuni, in iunie 2013 am fost batuta de socrul meu si agresata si de sot. Politia a dispus ca unul dintre noi sa paraseasca domiciliul. Rui a plecat la tatal sau. Intre timp, am consultat un avocat, iar parintele Marius de la biserica romanesca m’a pus in legatura cu un avocat portughez convertit la ortodoxism.

Explicand situatia noastra, (bursa se terminase si aveam contracte half-time pe la scoli ca profesori suplinitori), cu doi copiii f. mici, in chirie, fara casa proprie si inca cu suspiciuni de abuz imoral asupra fetitei si homosexualitate, dl. avocat Preto m-a avertizat ca daca deschid actiune de divort in Portugalia, risc ca minorii sa fie luati in plasament si ca exista retele de homosexuali mafiote si pedofili care umbla sa ia copiii romanilor din strainatate.

Si asta in 2013, cand inca nu era scandalul din media cu Bavernevet!!!!!!!!!!!! M-am speriat f. tare, copiii nici macar nu aveau cetatenie romana atunci, si m-am impacat cu Rui pt. a-l determina sa semneze transcrierea certificatelor de nastere in Romania. Mi-a reusit acest lucru si inca am mai putut sa il determin sa venim impreuna in Romania, in iulie 2013 si sa facem pasapoartele cu domiciliile in Romania, jud. Vaslui.(asa cum m-a invatat avocatul portughez ca ei sa fie legal in Romania) Din varii motive, pretextate de mine atunci, i-am spus ca mai raman in Romania si s-a intors singur in Portugalia.( nici nu aveam bilete de intors in Portugalia) spunindu-i (amagindu-l ) ca vreau sa ramanem impreuna.

M-am intors cu Ioachim in Portugalia, si am sustinut teza de doctorat in vara anului 2014. Ana a ramas in tara, la mama mea. Nu a mai iesit din tara din iulie 2013. Am revenit in Romania in toamna lui 2014 iar Rui a dat divort in Portugalia in martie 2015. Eu am dat divort in Romania in august 2015. La dosarul de divort apare faptul ca a primit actiunea de divort in data de 27 noiembrie 2015. A doua zi, pe data de 28 noiembrie 2015 intenteaza procesul de rapire internationala si imi suspenda divortul din Ro pina la solutionarea cauzei de rapire.

mara-fortu-captura-agnus-deiCurtea de apel Bucuresti a respins recursul inaintat de mine si de Parchetul Tribunalului Bucuresti si nu aplicat Conventia de la Haga! 1.Pretinsa neinapoiere ilicita a minorilor nu exista pentru ca domiciliul si resedinta minorilor este deja in Romania, si asta cu acordul scris al tatalui, proba pusa la dosar!!!!! Art. 3 al Conventiei. 2. cererea de rapire a fost pusa extrem de tardiv, iar intre timp minorii s-au adaptat la noul mediu, chiar daca ar fi fost rapire. ( art. 12 al Conventiei) 3. Intoarcerea minorilor in Portugalia ar determina expunerea la un risc emotional, psihic, etc., abuz. ( art. 13 al Conventiei), am depus proba cu mesaje intre Rui si alti gay, film cu fetita Ana in care povesteste abuzul tatalui ( bataia cu socrul, anumite mangaieri in zona genitala pe care fata le expune ca fiind dureroase! ) Solutia este definitiva! INSA NU MI-AM PIERDUT SPERANTA! Insa sunt sanse la divort, pt. ca minorii au domiciliul legal in Romania din 2013 iar tot Barladul ma cunoaste si m-a vazut cu copiii aici, inclusiv l-au vazut si pe el cand ne-a vizitat in vacanta de craciun din 2013 si 2014.”

Strigătul disperat al unei mame împotriva justiţiei române.

VIDEO by ConyTV Barlad Published on Nov 29, 2016

3 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  dec. 11, 2016 @ 02:44:45

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Mihai Dulgheru
  dec. 11, 2016 @ 05:41:32

  Din 1990 am votat persoane cu infatisare umana si au iesit teroristi bestii criminale, care au transformat presedintia, parlamentul, guvernul si ministerele in cele mai mari organizatii criminale din lume, care au facut din Romania cea mai criminala zona geografica din lume! Europarlamentarii din Romania sunt euro-criminalii din cea mai criminala zona geografica Romania din lume, unde in loc de legi conform Art. 20 din CR, conform conventiilor internationale, sunt si acuma in 2016, reguli criminale! Intrebarea? Unde sunt Presedintie, guvern, parlament si europarlamentari in Romania?
  Politia si justitia in cea mai criminala zona geografica, Romania, au fost transformate de cei alesi prin vot, in doi dusmani, impotriva noastra a romanilor si a Romaniei! Si acuma in 2016, noi romanii, suntem singurii din lume, impotriva demnitatii, sigurantei, securitatii, a dreptului la munca si la viata, criminal pagubiti cu documente profesionale false, prin care murim prin suferinta, in U.E. si oriunde in lume, pentru ca nimeni nu ofera de munca in baza documentelor profesionale false romanesti. Unde sunt politicul ales prin vot, politia si justitia in Romania?In diaspora, disperati noi romanii suntem in situatii foarte grave, dupa cum urmeaza mesajul de mai jos: Dear Sir/Ms. of this website, respectfully, I ask you to take seriously into consideration, this short message, which follows: Through this message, desperately, I wont and respectfully I ask that the E.U. and the UN authorities, to be informed, that in Romania instead of laws according to the international conventions, and now in 2016, are applies the same criminal rules established after second World War and all Romanian seafarers, against the dignity, security, safety and the legal right to work and to life, we have all Romanian maritime false documents. Please, respectfully, I want to be contacted and to show evidences, that Romania is the most criminal dictatorial country in the world.

 3. Valeria Iancu
  dec. 11, 2016 @ 07:56:12

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: