Adevărul – Mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim va fi una dintre „marile priorităţi” ale preşedintelui ales Donald Trump

FOTO

FOTO

ONU nu recunoaşte oraşul sfânt ca fiind capitala Israelului, iar cele mai multe dintre ambasadele statelor membre sunt în Tel Aviv. O recunoaştere oficială a Ierusalimului drept capitala israeliană ar putea declanşa un conflict diplomatic, pentru că ar putea semnala că SUA iau partea statului evreu în disputa cu Palestina în ceea ce priveşte legitimitatea în acest oraş, scrie „ The Independent“.

Cu toate acestea, Donald Trump a spus clar că vrea să mute Ambasada SUA la Ierusalim.„Este o mare prioritate pentru preşedintele ales Donald Trump. A spus-o foarte clar în campanie şi, ca preşedinte ales, l-am auzit repetând acest lucru de mai multe ori în privat, dacă nu chiar public”, a declarat Conway.

Trump nu este primul candidat care promite să mute ambasada, iar Congresul american a adoptat în 1995 o decizie în acest sens, însă punerea ei în aplicarea a fost amânată din 6 în 6 luni, de mai bine de 20 de ani.   Palestinienii se împotrivesc şi au declarat că „dacă Administraţia SUA mută ambasada la Ierusalim, nimeni nu ar trebui să ne critice dacă vom folosi toate armele pe care le avem în cadrul ONU pentru a ne apăra. Şi avem multe arme în ONU”, a declarat Riyad Mansour, ambasadorul palestinian la ONU.

Citeste mai mult: adev.ro/oi6hz9

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: