75 de lideri crestini proeminenti semneaza declaratia care se opune legilor de descriminare LGBT

judge-law-court

Agnus Dei:

Daca si Romania va legaliza casatoria homosexualilor, crestinii si oamenii de buna credinta vor avea de suferit si ei la fel ca si crestinii si oamenii de buna credinta din America.

Datorita acestor legi, oamenii de buna credinta se pot confrunta cu ruina personala si profesionala, amenzi si chiar inchisoare, iar organizatiile sau afacerile risca sa fie inchise si copiii sa fie dati pentru adoptie cuplurilor de homosexuali.

Miercuri, Centrul Colson pentru Christian Worldview a lansat o declarație oficială cu titlul „Conservati Libertatea, Respingeti Constrangerea”, care se opune eforturilor din ultimii ani „pentru a adăuga orientarea sexuală și identitatea de gen ca clasificări protejate în lege.”

Declarația (potrivit Christian Post.com) a fost semnată de un număr de oameni de știință proeminenti și de intelecti religiosi, care includ pe Russell Moore responsabil cu etica morala de la organizatia Baptistii de Sud, Ryan Anderson, de la Fundatia Heritage, profesorul de drept Robert P. George de la Universitatea Princeton, Eric Metaxas, autor și moderator de radio, presedintele Seminarului Teologic Baptist de Sud, Albert Mohler și Samuel Rodriguez, președintele Conferintei de Conducere Crestina Naționala Hispanica.

„Noi afirmăm că fiecare individ este creat după chipul lui Dumnezeu și, ca atare, ar trebui să fie tratat cu iubire, compasiune și respect. De asemenea, afirmăm că oamenii sunt creati de sex masculin și feminin, că această complementaritate este baza pentru familia centrată în uniunea civilă a unui bărbat și unei femei, și că familia este izvorul de înflorire umana „, se arată în declarație. „Noi credem că este absolut necesar ca națiunea noastră sa păstreze libertățile de a vorbi, de a preda, și să trăiască aceste adevăruri în viața publică, fără teama de procese de judecata sau de cenzura de guvern.”

In timp ce un număr de state, guverne locale și guvernul federal au creat protecții legale impotriva descriminarii pentru identitatea de gen și orientarea sexuală, aceste protecții au venit aparent în conflict cu libertățile religioase ale creștinilor credincioși care dețin convingerea că o căsătorie nu poate fi decât uniunea intre un bărbat și o femeie, și credința că există două genuri de sex, masculin sau feminin, care este fixat la naștere.

Aceste propuneri inutile, deseori denumite politic SOGI(Orientare Sexuala si Identitate de Gen), amenință libertățile fundamentale ale religiei, de conștiință, de vorbire și de asociere; încalcă drepturile de confidențialitate; și expune cetățenii la răspundere juridică și financiară semnificativă pentru practicarea credinței lor în piața publică „, explică declarația.” In ultimii ani, am văzut, în special, modul în care aceste legi sunt utilizate de către guvern în încercarea de a obliga cetățenii să-și sacrifice cele mai profunde convingeri ale lor cu privire la căsătorie și ce înseamnă să fi de sex masculin și feminin – oameni care servesc pentru toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau identitatea de gen, dar care nu pot promova mesaje, să se angreneze în exprimare, sau de a participa la evenimente care contrazic convingerile lor sau valorile directoare al organizației lor . ”
Au existat o serie de cazuri pe întreg teritoriul Statelor Unite, în care creștinii au fost pedepsiți de către guverne, deoarece acestia acționează în conformitate cu convingerile lor cu privire la căsătorie și sexualitate.

De exemplu, brutari creștini din Oregon au fost amendați $ 135.000 de Biroul de Muncă și Industrie al statului, deoarece decizia lor de a refuza să participe la o nunta gay a încălcat legile privitoare la discriminare a statului. De asemenea, o florăreasă bunica crestina din Washington, a fost amendata pentru refuzul ei de a servi la nunta gay a unui client de mai multa vreme, pe care ea l-a servit de bunăvoie în trecut.

Legile discriminării LGBT au avut un efect în multe alte zone ale societății în afară de furnizorii de nunta. De exemplu, agențiile de adopție bazate pe credința crestina, cum ar fi Organizatiile de Caritate Catolice din Arhiepiscopia Boston, au fost forțate să se închidă pentru că refuză să plaseze copiii cu cuplurile de homosexuali, din cauza credinței lor că copiii trebuie să fie crescuti de o mama si un tata.

Family Research Council (Consiliul de Cercetare a Familiei), a alcatuit o listă de 12 cazuri recente în care creștinii au fost sanctionati pentru opiniile lor cu privire la căsătorie.

„Conform legilor SOGI, oamenii de bună credință se pot confrunta cu ruina personala și profesionala, amenzi și chiar închisoare, iar organizațiile se confruntă cu pierderea de acreditare, licențiere, alocari, contracte și scutirea de impozite”, explică declarația.

„Legile SOGI autorizeaza guvernul de a utiliza forța legii pentru a opri sau a pedepsi americani care încearcă să-și exercite libertatea dată de Dumnezeu să trăiască în mod pașnic și să lucreze în concordanță cu convingerile lor”, continuă declarația. „Acestea creează, de asemenea, o preferință specială în lege pentru categoriile bazate pe alegeri morale, care afectează profund relațiile umane și să trateze convingerile religioase și filosofice rezonabile ca fiind discriminatorii. De aceea, considerăm că legile SOGI propuse, inclusiv cele artizanate în sens restrâns, amenință libertățile fundamentale, precum și orice protecții aparente pentru libertatea religioasă anexate la astfel de legi sunt în mod inerent inadecvate și instabile. ”

Declaratia îndeamnă ca toate legile SOGI să fie respinse.
„Ne unim în semnarea acestei scrisori, din cauza amenințării grave pe care legile SOGI le reprezintă pentru libertățile fundamentale garantate pentru fiecare persoană”, afirmă declarația. „America a stat ca un far al libertății în lume, deoarece Constituția noastră protejează libertatea oamenilor de a munci si trai pașnic – și în mod public – potrivit convingerilor lor.”

 

4 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  dec. 18, 2016 @ 15:46:18

  Domnul sa ne dea putere sa ne impotrivim celui rau

 2. Gheorghe Lavric
  dec. 18, 2016 @ 16:30:20

  Un masaj relevant,cuprinzator bine punctat dar si ingrijorator ca analiza a dimensiunii raului care parca pe nesimtite a invaluit si deteriorat temeliile libertatilor ce au fost cladite si promovate la nivel de virtute nationala de atatea sute de ani,si acum sa constatam ca misiunea istorica a Pamantului Fagaduintei a fost subminata aproape iremediabil si se pare ca s-a ajuns la un apogeu deja a raului ce s-a semanat prin toate mijloacele ,producand o deteriorare de perceptie a valorilor fundamentale a unei Americi cladita pe principii cu adevarat crestine ,ca acum sa asistam parca neputinciosi la o conspiratie a raului la dimensiuni nepercepute ,si trebuie sa ne punem intrebarea si sa gasim raspunsul DE CE ??,/..Noi europenii care am iesit de sub tirania celor 70 de ani ai robiei babiloniene- comuniste ne simtim TRADATI de liderii crestini si poporul misionar american in care am crezut si suntem indreptatiti sa va intrebam ce a-ti facut in timpul acesta si de ce nu vi s-a auzit vocea ? Pentru noi dupa simptomele ce apar ramane o INTREBARE daca aceste voci ca acest protest vor mai gasi vreun ECOU in inimile acestei generatii pervertite de Ingerul Digital, spiritul materialist si nu in ultimul rand senzualitatea ce a tocit atat de mult constiinta morala a crestinilor de altadata ce aveau pe fiecare strada cate o biserica , Nu ne ramane decat sa constatam ca avertismentul dat fiecarei Biserici ce a avut misiunea sa fie pastratoarea Luminii in generatia sa devine tot mai evident..,, Adu-ti, dar, aminte de unde ai cazut; pocaieste-te si intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti. Apoc 2v5..Altfel sfesnicul va fi incredintat alte-i natiuni ,si sunt semne ca lumineaza cu putere in Africa si China(suprematia economica si faptul ca SUA este datoare peste cap chear lor poate ar trebui sa ne spuna ceva)…Faca Domnul ca noua administratie prezidentiala de crestini practicanti (de la Casa Alba- Inegrita ) evanghelici ,chear si de nuanta ortodoxa, alaturi de media crestina cu viziune reinoita sa fie o noua sansa a unei treziri si reforme spirituale….Unde-s liderii ne intrebam noi de peste Ocean ..?..Asteptam vesti de speranta ,ca acestea a acestor 75 de lideri crestini care au auzit glasul constiintei ..,,Si El a raspuns: „Va spun ca, daca vor tacea ei, pietrele vor striga.” (Luc.19:40)..ps Nu cumva si Trump este o piatra ?..Domnul sa fie cu ei si cu voi toti !

  • Avram
   dec. 18, 2016 @ 23:18:15

   Gheorghe Lavric,
   Nu s-a auzit vocea crestinilor in acesti 8 ani de trecere prin desert din cauza ca a fost inabusita de administratia Obama. El impreuna cu democratii progresivi care s-au alaturat lui Soros, care isi cheltuieste bilioanele in toata lumea, ca sa distruga fundatia crestinismului (daca poate), si uniunii europene, nu au mai ascultat de vocea cestinilor ba chiar I-au catalogat ca inamici ai progresului. Prin acest vot pe care crestinii l-au dat presedintelui ales Donald Trump poti vedea clar ca poporul American a fost nemultumit de directia acestei tari. Crestinii au iesit la vot ca niciodata ca sa opreasca planurile progresistilor care au dorit o ordine mondiala si sa nu mai respecte Constitutia Statelor Unite, cum deja au si facut. Judecatorii impreuna cu administratia Obama, au mers impotriva vointei oamenilor(crestinilor) si au rasturnat toate referendumurile care au sustinut familia. Speranta oamenilor este acum ca noua administratie a lui Donald Trump sa readuca America la principiile crestine si sa opreasca pe liberalii progresisti cu corectitudinea lor politica care s-a raspandit in toata Europa chiar si in Romania. Atentie la ce se poate intampla si in Romania daca nu se va modifica Constitutia, in favoarea casatoriei, sa fie numai intre un barbat si o femeie care sa alcatuiasca familia, asa cum a randuit-o Dumnezeu de la inceputul veacurilor. God bless you.

 3. Trackback: Cine sunt cei 13 congresmani americani care au sărit în apărarea celor din România care doresc referendum pentru familie | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: