Protecția oferită de statul român copiilor români din afara granițelor. Scurt pe doi: NU EXISTĂ

CPS England

Autorități din România = neputință
===

Astăzi am vrut să-mi satisfac curiozitatea cu privire la protecția oferită de statul român copiilor români din afara granițelor. Scurt pe doi: NU EXISTĂ.

Am sunat la Protecția Copilului Sibiu, ca să aud dintr-o gură autorizată care-i treaba dacă pleci cu copiii în altă țară și cazi victimă unui sistem de așa zisă protecție a copilului, abuziv.

Am explicat situația unor români despre ale căror cazuri știu de pe rețelele de socializare, familii destrămate de serviciile sociale britanice, portugheze, norvegiene etc, care în numele „interesului superior al copilului” pur și simplu răpesc copiii din familie și merg până într-acolo încât dau spre înfiere acești copii chiar și unor cupluri de homosexuali, împotriva voinței părinților biologici și chiar împotriva voinței copiilor respectivi.

cps-familii-families-pro-reintregirea-familiei

Răspunsul pe care l-am primit este unul tipic românesc: „păi dacă ați plecat din România, vă supuneți legislației din statul în care vă stabiliți reședința, iar statul român nu vă mai poate proteja”. Bun, zic, dar copiii sunt cetățeni români, abuzați de anumite instituții dintr-o țară străină. „Nu prea avem ce face” – de fapt răspunsul corect era „nu avem ce face”, adică „nu facem nimic, în cazul ăsta”.

Adică, fraților, în România te lovești de incompetență, începând cu femeia de serviciu de pe scara blocului, continuând cu administrația locală și culminând cu cele mai înalte instituții ale statului, iar când ai trecut granițele României ești pe barba ta… Nu mai contează cetățenia, nu contează că ai contribuit zeci de ani cu taxe și impozite la bugetul României, ești un zero, neprotejat, al nimănui.

În condițile astea, ești invitat cu ardoare să participi la vot, dacă n-o faci ți se bate obrazul și ți se reproșează că n-ai ce să comentezi dacă n-ai fost la vot (dar nu vede nimeni că majoritatea covârșitoare nu participă la vot din cauza ofertei electorale de slabă calitate), dacă nu participi la vot ești ironizat de cei care au o opțiune politică diferită etc etc…

Pe lângă asta, am uitat să menționez incompetența judecătorilor și a procurorilor, în foarte multe cazuri.

Păi în cazul ăsta ce facem? Ne adunăm mai mulți cu capul pe umeri și căutăm un pământ virgin și punem bazele unei alte națiuni? Că nu văd soluție și ieșire din impas… Se cer voturi, dar ce se oferă în schimb? Suntem în democrație, sau într-o formă voalată de dictatură a sistemului politic, a statului, care încasează bani de la populați fără a oferi la schimb servicii de calitate?

Ce pot să zic, decât „rușine România”? Fraților, națiunea asta se destramă încet și sigur…

Cristian Dan

Pentru cei cei vor sa se implice, cititi aici –

george-alexander

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: