Un virus periculos ( duhul minciunii ) !

preaching-foto-homiletix

                                       CATRE
           TOTI  SLUJITORI  AMVOANELOR  SI NU NUMAI….
     In ziua de  duminica 6, Noiembrie 2016 ,am avut bucuria  sa fiu la partasie cu fratii si surorile de la Biserica Penticostala Happy Valley din Phoenix-Arizona.
      In prima parte a  Serviciului Divin , cantarile formatiilor muzicale ale bisericii-cor barbatesc,fanfara,cor mixt si de fete , au contribuit la crearea unei atmosfere inaltatoare de lauda si multumire la adresa lui Dumnezeu si a  Mantuitorului nostru,Domnul Isus Hristos .
       A urmat predica  fr. Cornel  Avram, pastorul senior al bisericii Happy Valley avind ca baza textul din  2 Cronici 34.3,4  cu tema ” Chemarea la reforma
       Aici este vorba despre Ioas,care la etatea de 8 ani a ajuns  Imparat in Iuda  si care la 16 ani a inceput sa-l caute pe Domnul.
Mi s-a parut interesant acest subiect si care la punctul doi   face referinta concreta   la „dregerea Casei Domnului”  . Urmarind  cu atentie expunerea,am remarcat precizarea foarte clar exprimata de fr.Cornel Avram privind Biserica :
 „… atit  Biserica (referire in plan spiritual)  care este trupul lui Hristos ,cat si cladirea (referire in plan fizic) este propietatea lui Dumnezeu „.
 
      A fost exprimat un mare ADEVAR: atit cladirea construita evident de oameni si care este vizibila cat si biserica invizibila,formata din totalitatea sufletelor care apartin comunitatii respective  sunt propetatea exclusiva a lui Dumnezeu.
     In timp  ce fratele pastor Cornel Avram sustinea cu tarie acest adevar,mi-a venit in minte o expresie care este mult raspindita  atat la amvoanele bisericilor evanghelice cat si in limbajul obisnuit folosit de enoriasi si in care, atunci cand se face referinta la Biserica ,se afirma : „BISERICA NOASTRA …. ! „
   Desigur,mi-am pus intrebarea care este adevarul ?
      A cui este Biserica ?… a lui Dumnezeu sau a noastra ,avand in vedere ca  aceste doua   afirmatii sant diametral opuse ?  In cursul aceleiasi saptamani am facut o vizita fratelui Pastor Cornel Avram ,pentru lamurirea  cazului si nu dupa multe discutii am ajuns la concluzia ca este foarte gresit sa se  spuna ” Biserica  noastra ” Realitatea este ca  noi nu am contribuit cu nimic la formarea si sustinerea ei in decursul istoriei in care a rezistat la toate impotrivirile si prigonirile  care s’au abatut asupra ei. Amintesc cateva texte care   arata clar acest adevar :
    Biserica este a lui HRISTOS ,pentruca El a instituit’o ;
 Matei 16.18, „Si eu iti spun ; tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile  locuintei mortilor  nu o vor  birui” .
 Lucru acesta s’a intimplat la Rusalii ,cand  la predica lui Petru sau convertit  3.000 suflete si care ulterior  au format prima Biserica (Faptele  Apostolilor 2:22-47)
   Biserica este a lui HRISTOS,pentruca El este capul Bisericii;
 Coloseni 1.18 ,”El este  Capul trupului,al biserici…”
 Efeseni    5.23 „…  si Hristos este  capul bisericii..”
  Biserica este a lui HRISTOS ,pentruca  EL este capetenie peste toate  lucrurile  
 Efeseni  1. 22 ” El I-a  pus  totul  sub picioare si  L-a   dat capetenie  peste  toate lucrarile  Biserici”.
   Biserica este a lui HRISTOS ,pentruca este formata din oameni rascumparati de Hristos :
  1.Timotei 2.6  „…care S’a dat pe Sine  ca preti de rascumparare  pentru  toti”:  
  Apocalipsa 5.9 „….:Vrednic  esti tu  ca sa iei cartea sa-i  rupi pecetea ; caci ai fost junghiet  si ai si ai rascumparat  pentru Dumnezeu ,cu singele  tau ,oameni  din  orice  semintie,din orice  limba  din orice  norod  si din orice neam..”
   Toti acestia formeaza Biserica Universala a lui Hristos.
   Biserica este a lui HRISTOS  pentruca numele lor (a celor mantuiti) sint scrise in ceruri.
  Evrei 12.23. „… de Biserica celor intai nascuti ,cari sint scrisi in ceruri…”
   Biserica este a lui HRISTOS ,pentruca este  sub puterea si calauzirea Duhului Sfant trimis de Hristos.
  Ioan 16.7. ” Totusi  va spun adevarul: va este de folos sa Ma duc ;caci daca nu ma duc  Eu  Mingaitorul  ,nu va veni la voi;dar daca  Ma duc  vi-L  voi trimite.” 
  Aceasta promisiune s’a inplinit la Rusalii cand Duhul Sfint  sa pogorat peste ucenici -Fapte 2.17,
  iar peste „Biserica adunata” gasim scris la Faptele Apostolilor  4.31″ Dupa ce s’au rugat s’a  cutremurat locul unde erau  adunati ; toti sau implut de Duhul Sfint si vesteau Cuvintul  lui Dumnezeu  cu indrazneama” .
  Mai mult ca atit, asa cum a  precizat fr.  Cornel  Avram ,insusi Apostolul Pavel confirma acest lucru in cateva texte;
  1 Corinreni  1.2 „…  catre Biserica lui Dumnezeu….”
  1 Corinteni 10.32 „ Sa nu fiti pricina de pacatuire nici pentru Iudei, nici pentru Greci,nici pentru  BISERICA  LUI  DUMNEZEU”.
  1 Corinteni 11.22 „…sau dispretuiti  BISERICA  LUI  DUMNEZEU….”
  1 Timotei 3.5   „Caci daca cineva  nu stie sa-si  carmuiasca bine casa  lui,  cum va  ingriji de  BISERICA  LUI DUMNEZEU„.
   Imparatul David a avut dorinta sa zideasca o casa pentru Dumnezeu ,,dar  aceasta casa a fost zidita de urmasul lui ( fiul lui ) Solomon
   2 Samuel 7.13  „El va zidi Numelui Meu o casa …”
   La aceasta Casa  face referire Domnul Isus in Luca 2.49  „ El le-a zis: Dece  M’ati cautat  ?  Oare nu stiati  ca trebuie sa fiu  in Casa Talalui  Meu ?” ,
    Deasemenea la intrarea Lui in Ierusalim ,in momentul  izgonirii vinzatorilor din Templu ,El a zis:
   „Este scris,  Casa Mea  se va chema o casa de rugaciune …”
  Este usor de inteles ca,atit in V.T  cat si in N.T  „Casa Domnului „( numita si Templul Domnului  ) cat si „Biserica Domnului ” sint inchinate Domnului Dumnezeu si nimeni nu are dreptul sa se  pretinda propietar ,declarind deschis ” BISERICA NOASTRA ” !
  Nici unul dintre scriitorii N.T si nici dintre slujitori Bisericilor primare ( prezbiteri,diaconi etc ) nu si-au pernis sa foloseasca   expresia „BISERICA  NOASTRA ” acestia  fiind  incredintati ca Biserica este a lui  Isus Hristos si a lui Dumnezeu si nu a lor.
   Apostollul Pavel  cand isi i-a   ramas bun dela  conducatorii  Bisericii din  Efes ,la Milet  , a spus ;
 Faptele Apostolilor  20.28 .” Luati seama dar la voi insuva  si la  turma  peste care v’a pus Duhul sfint  Episcopi,,ca sa pastoriti  Biserica  Domnului pe care a castigat’o  cu insusi   singele Sau..”-Fapte 20.28
    EL nu a spus ,”Biserica mea pe care am infintat’o eu in Efes” ( de- si putea sa spuna aceasta pentruca el a infintat’o) ,dar departe de el sa afirme acest lucru,pentruca  ,asa cum precizeaza el in continuare   ” Biserica este a Domnului  pe care a castigat’o cu insusi singele Sau ”  Numai Domnul a platit pretul rascumpararii  pentru Biserica si de aceea numai El  este Domnul Biserici.
   Imi pun intrebarea ,de unde a venit acest ” virus”  periculos ( duh de minciuna ) care  se propaga atat de la  amvoane cat si in grupuri  de indivizi si care se exprima  fara nici o retinere …” BISERICA  NOASTRA „???
Apostolul Pavel face doua mentiuni in legatura cu Biserica   atunci cand se adreaseza la cele doua Biserici  in epistolele trimise
-la Galateni 1.2 „ si toti frati  care sint impreuna  cu mine,catre Bisericile  Galatei”
-1.Tesalonicieni 1.1. „ Pavel ,Silvean si Timotei ,catre  Biserica Tesalonicenilor care este in Dumnezeu Tatal si in Domnul Isus Hristos.”
   Interesant este faptul ca nu Bisericile  din tinutul Galatei  sau cea din orasul Tesalonic   spun; „Bisericile  sau Biserica noastra ” ci Ap. Pavel  face aceasta afirmatie si o face in contextul in care el se refera la  partasia lor ca Biserica ,fratii  fiind impreuma .la inchinare :
   2 Tes. 2.1  „Cat priveste venirea Domnului  nostru Isus Hristos si STRINGEREA  NOASTRA  LAOLALTA,”    sau asa cun scrie la
   Evrei 10. 25. „Sa nu parasim adunarea noastra  cum au uni obiceiu..”.pentruca  in caz contraru s.ar contrazice singur.
  (Pentru o mai mare claritate in legatura cu afirmatile  Ap Pavel ,ramine sa-l intrebam la intilnirea cu ei in   ETERNITATE.)
  Cateva lucruri daunatoare legate de folosirea expresiei… ” BISERICA  NOASTRA
   1. Omul se pretinde la nivelul lui Dumnezeu ca ,propietar sau co-propietar al Biserici.
   2.  Se incalca adevarul Scripturii ,care ii atribuie numai lui  Isus Hristos si lui Dumnezeu autoritatea asupra Biserici.
3.  Incercarea lui SATAN de-a raspindi o „evanghelie falsa” legata de proprietatea Biserici in care si oameni pot sa fie  propietari.
  4.  Schimbarea adevarului proclamat  de Biblie in  minciuna ,de catre tatal minciuni –  Ioan 8.44
  5. Dumnezeu nu imparte cu nimenea  ceea ce-i apartine . Isaia 42.8. „Eu sint Domnul ,acesta este Numele Meu; si slava n’o  voi da altuia  nici cinstea  Mea idolilor” sau… oamenilor !
  6  Sa nu se dea prilej deavolului de-a intuneca mintile unora ,in a schimba adevarul Biblic.,de-a se considera co-propeteri impreuna cu Dumnezeu  la  ceea ce apartine numai lui Dumnezeu
    1 Cor. 11 .22  „… sau dispretuiesti  BISERICA  LUI  DUMNEZEU ….”
  In concluzie: 
  Trebuie sa cunoastem si sa punem in practica ADEVARUL BIBLIC , chiar si in exprimarile noastre:
„Biserica este a lui Dumnezeu ,a lui Isus Hristos si Duhul Sfint care o calauzeste .Biserica nu este  a noastra. !”
  .
  Sa veghem asupra lucrurilor care ni se par mici,dar care au un mare procentaj de vinovatie conform celor scrise in  Cantarea Cantarilor 2.15  „ Prindeti-ne  vulpile,vulpele CELE  MICI  ,cari strica viile…” 
 
 Sa cautam sa cunoastem si sa implinim Cuvintul lui Dumnezeu asa cum este dat,fara sa adaugam sau sa scoatem  ceva .  -Apocalipsa 22..18,19.
            Pastor:
            Aurel  Mihet
            (Phoenix,Az 12.3.2016)

8 comentarii (+add yours?)

 1. Constantin din S.
  dec. 20, 2016 @ 12:42:24

  Rodi, nu-i spui că așa s-a obișnuit lumea să zică: ”Biserica noastră”? Cum să fie un duh de minciună? Atunci ”Crăciun”, în loc de Nașterea Domnului” ce este?
  Găsește un superlativ pentru minciună!

  • rodi
   dec. 20, 2016 @ 14:29:53

   frate Constantin, nu imi aduc aminte sa fii scris dvs. ceva pozitiv la vreun articol. Puteti sa va scrieti parerea, dar sa fie respectuous si va respectam parerea la fel cum o respectam parera pastorilor care scriu articole si ne dau prilejul si noua sa le publicam si aici pe blogul nostru. Imi pare rau ca Avram (sotul) nu are mai mult timp sa raspunda la comentarii, ca el este mai potrivit pentru asta, dar lucreaza multe ore si are timp limitat si siacel timp il folsoeste sa traduca stiri din mediul crestin si sa scrie editoriale din cand in cand. Dumnezeu sa va binecuvanteze si va rugam doar sa fiti respectuos in comentarii si va vom publica parerile cat timp vor fi scrise cu respect fata de autori ca sa nu ajungem la cearta, ca nu e dupa voia Domnului.

   • Constantin din S.
    dec. 21, 2016 @ 05:28:37

    Am căutat să trag câte un semnal de alarmă. Poate se mai găsește câte cineva să-l bage în seamă.

 2. Radu Oprea
  dec. 20, 2016 @ 20:23:01

  Daca nu-I spune Rodi atunci ii spun eu fratelui Mihet „Da frate pastor Mihet,aveti dreptate cu cele scrise in acest articol, lumea s-a obisnuit sa zica cum nu trebuie…” Referitor la Craciun sau Nasterea Domnului poate este necesar (pentru unii) sa mai scrieti un …articol !!!

 3. mike
  dec. 20, 2016 @ 20:28:08

  Adevarata -BISERICA- e a Lui Christos-compusa din – sufletele credincioase care au trecut examenul -bacalaureatul -credintei si comportarii crestine . -Insa biserica -basilica- cu sens de cladire-loc de adunare– ,folosita si administrata de cei ce au construit-o– biserica noastra- adica locul unde -NOI-(ai nostri )ne adunam la inchinaree –a noastra- –desigur , pentru ca platim taxe,lumina curent, canalizare –noi ,nu altcineva. Un caz care ma pus pe ginduri– povestea un prieten din Timisoara-G M.– traind in localitate nu departe de oras – crestinii ( la inceput doar citva –apoi multi sau comvertit la penti)din sat sau adunat ,au pus umar langa umar si au construit o casa de rugaciune–-biserica– fara ajutorul nimanui– la moartea unei surori batrine a venit ne anuntat si un reprezentant din consiliul judetean al cultului penti– Mergind in cortegiu a vazut deodata o cladire noua –frumoasa si intreba – ce casa e asta–? un credincios -raspunde e (biserica noastra )ce numai am treminat-o– Fratele de la consiliu – SI pe cine ati pus cladirea? nu pe cultul penti?? Un frate mai virstnic – frate draga pina acum nici nu ati stiut ca noi existam, cu toate ca era de datoria voastra sa stiti si sa ne dati si o mina de ajutor – iar acum vreti -biserica noastra sa treaca in patrimoniul vostru –adica, la averea voastra?? Un caz aici in Portland – preotul Munteanu – a construit o biserica stil Voronet-in Oregon City- a luptat din greu pina a finalizat-o – Dupa putin timp – prea -preasfintiile de sus – i-au interzis sa mai intre in biserica construita cu atita truda de enoriasi in frunte cu preotul – Biserica (cladirea) noastra ,doar in virtual ??( din aceasta cauza multe probleme in –biserici- despartiri , ura, si mai grav – parasirea bisericilor de catre unii care, una aud si alta vad cu ochii lor).- Nu cred ca e gresit sa spunem –biserica Lui Christos – a noastra – DOAR – fiind siguri– ca suntem -fii ai Lui Dumnezeu – frati cu Domnul Isus –atunci ,suntem -si lucratori si – mostenitori impreuna cu EL, in Biserica Noastra.-A CELOR MINTUITI.–Blessing !

  • mike
   dec. 24, 2016 @ 11:08:40

   Inteleg – dar sa stiti ca ADEVARUL– nu poate fi sters si nici ascuns – Va doresc sanatate ,bucurii si -PACEA DOMNULUI- cu ocazia sarbatoriri NASTERII MINTUITORULUI- si la MULTI ANI !!! Familiei ,celor apropiati– si de ce nu tuturor cititorilor blogului- Agnus Dei. –mike $ vio

 4. ardeleanlogos
  dec. 20, 2016 @ 21:51:21

  A republicat asta pe Viorel – Logos.

 5. Aurel Mihet
  dec. 29, 2016 @ 15:17:14

  Am citit cu atentie comenterul fratelui Mike si din care as vrea sa punctez urmatoarele. Noi nu trebuie sa luam ceea ce spun oameni in lucruri legate de ceea este a lui Dumnezeu ( Biserica lui Dumnezeu) 1 Cor 1.2 etc si sa le atribuim oanenilor,indiferent cine zice acest lucru .Chear daca noi am construit o cladire ,aceea cladire la terminte a fost inchinata lui Dumnezeu ,si a fost inchinata fara rezerve. Propetarul de drept si de fapt este numai DUMNEZEU si Domnul Isus .In acest caz ,orice pretentie de co-propetar ,sau propietar este exclusa legata de BISERICA. A te face propietar pe o propietate care este a atuia este un lucru fals .Dumnezeu nu imparte slava Lui (pe care o are si in Biserica Lui ) cu nimeni asa cum scrie la Isaia 42.8 Eu sint Domnul ,acesta este numele Meu;si slava Mea n’o voi da altuia …. De retinut faptul ca; Noi nu trebuie sa ascultam de oameni ci de Dumnezeu, Faptele Ap. 5.29 . … Biserica ramine Biserica lui Dumnezeu si a lui Hristos si la propiu ( Biserica ca si cladire )si la figurat ( Biserica trupul lui Hristos ) si nu a noastra. Trebuie sa fim atenti cum ne manifestam in BISERICA DOMNULUI Eclesiastul 5.i Pazeste-ti piciorul cand intri in CASA LUI DUMNEZEU …Nici unul din scriitori Noului Testament ,nu si-a asumat pretentia de a fi propietar al Biserici lui Hristos.;sa spuna ” Biserica noastra ” Noi sintem membri in Biserica lui Dumnezeu si a lui Hristos,dar nu propietari. Domnul sa ne ajute sa ascultam Cuvintul Lui si nu al oamenilor.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: