Hur – Medaliat cu aur din randul 2 – Nicolae Geanta

nicolae-geanta

Exodul 17:8

8 Amalec* a venit să bată pe Israel la Refidim.
9 Atunci, Moise a zis lui* Iosua: „Alege nişte bărbaţi şi ieşi de luptă împotriva lui Amalec. Iar eu voi sta mâine pe vârful dealului cu toiagul lui Dumnezeu în mână.”
10 Iosua a făcut ce-i spusese Moise şi a ieşit să lupte împotriva lui Amalec. Iar Moise, Aaron şi Hur s-au suit pe vârful dealului.
11 Când îşi ridica* Moise mâna, era mai tare Israel şi când îşi lăsa mâna în jos, era mai tare Amalec.
12 Mâinile lui Moise fiind trudite, ei au luat o piatră, au pus-o sub el, şi el a şezut pe ea. Aaron şi Hur îi sprijineau mâinile, unul de o parte, iar altul de alta, şi mâinile lui au rămas întinse până la asfinţitul soarelui.
13 Şi Iosua a biruit pe Amalec şi poporul lui cu tăişul sabiei.

Nicolae Geanta: „Ceea ce mi se pare mie zdruncinator este ca astazi in Romania si poate si in bisericile noastre sunt din ce in ce mai putini oameni care vor sa fie calfe, care vor sa traga cizmele ofiterului. Sunt din ce in ce mai putini oameni care vor sa faca lucrurile care sunt de locul doi- oameni care sa stea in spate, care sa sprijine din spate. Dumnezeu vrea sa ne invete ca oamenii acestia trebuie sa fim noi.

As vrea sa privim in ziua aceasta si sa invatam de la un om care a stat in randul doi si a primit medalie de aur. Caci, noi, stiti ce credem? Ca medaliatii sunt numai de pe randul intai.Dar Dumnezeu spune, poti sa fii si pe ultimul rand si sa primesti medalia de aur. As vrea sa privim la omul acesta, Hur, care a facut lucruri marunte pe care altii nu le mai fac. Biblia nu ne spune foarte multe despre Hur. Stim ca numele Hur inseamna ‘alb’. La Dumnezeu, oamenii totdeauna trebuie sa fie albi si neprihaniti. Stim ca era fiul lui Caleb. (1 Cronici 2:18) Si mai stim ca era sotul Mariei. Stim ca a fost un slujitor important. Am auzit atatea ori despre el, dar nu i-a ridicat nimeni statuie. Stim ca omul acesta a aparut in Biblie pe paginile Scripturii decat de 3 ori si niciodata n-a aparut singur. Intotdeauna a aparut la pachet cu Aron. Si totusi, omul asta a luat medalie de aur.

Cum am putea sa fim noi pe randul doi si sa fim medaliati cu aur……? ”

Hur-Medaliat cu aur din randul 2-Nicolae Geanta • Biserica Sf. Treime Londra • Dec/2016

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: