Mina Ianovici – Ce simt eu

Florin Ianovici

Sărbătorile acestea au prins familia mea cu bucurii la care nu ne aşteptam, dar şi cu umbre care ne-au pus în uimire. Pe cât de mult mi-a plăcut în viaţă traiul liniar, fără evenimente deosebite, pe atât de mult nu am avut parte de el.

Am înţeles, însă, că Dumnezeu aşează omul în faţa încercărilor în care poate birui, care îl cresc spiritual, cu condiţia să le abordeze corect, cu rugăciune şi post.

Am înţeles că nu există sisteme ale lui Dumnezeu în integralitatea lor, ci oameni ai lui Dumnezeu, de cele mai multe ori neştiuţi, loviţi de semeni şi  de viaţă, comentaţi, acuzaţi, lăudaţi (aceasta din urmă mi se pare mai rea decât restul), etc.

Am mai înţeles că lucrurile sunt bune aşa cum sunt ele, cum sunt lăsate de Dumnezeu, sau îngăduite de El să se întâmple.

 Florin,

Ştii că toată viaţa te-am iubit enorm, am plâns cu tine, am râs cu tine (asta mai puţin, e drept, nu prea faci casă bună cu veselia), ţi-am fost alături tot timpul, am fost şi sunt una cu tine.

Să mă ierţi că m-am bucurat că Dumnezeu a îngăduit ca eu şi copiii noştri să nu te mai împărţim cu nimeni câteva luni. Mi-a părut rău pentru tine, dar mi-a părut bine pentru noi. Şi m-am gândit că s-o fi uitat Dumnezeu cu milă şi spre mine şi copii când a îngăduit asta.

Mi-am crescut copiii mai mult singură, explicându-le că tatăl lor lipseşte pentru că alţii au probleme mai mari decât noi şi că el trebuie să tragă oamenii spre Dumnezeu, pentru că aceasta este voia Domnului şi mai trebuie să meargă şi la serviciu, ca să putem avea ce ne trebuie.

Din păcate , echilibrul între muncă şi viaţa de familie e o glumă pe care o poate crede numai cineva care nu ştie cum merg lucrurile. Facem bine ceva doar dacă ii dedicăm tot ce avem, iar uneori, mai mult decât avem. Investind jumătăţi de măsură, culegem jumătăţi de măsură.

Când m-am îndrăgostit de tine, m-a atras tristeţea aceea profundă, inteligentă, care izvora dintr-o înţelegere dureroasă a vieţii şi a omului. Ai avut şi ai o viaţă care te-a pus în imposibilitate să scapi de ea. Înţelegi mai multe despre viaţă, te întristezi mai mult, eu te plac mai mult….hai, că nu e rău!

Eşti pomul meu lovit de pietre, sprijinul meu, darul lui Dumnezeu pentru mine.

Să nu îţi pară rău de nimic! La un moment dat, omul trebuie să se oprească din vorbit şi doar să observe, pentru ca atunci când va reîncepe să vorbească, să aibă ce spune.

Tuturor, sărbători frumoase cu Domnul!

Mina Ianovici

4 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  dec. 26, 2016 @ 08:06:14

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 2. Sorin Pasca
  dec. 26, 2016 @ 10:17:21

  I-mi pare nespus de rau pentru interpretarea,,vietii” pe care o abordam in fiecare zi,mai bine spus zi cu zi crezind ca fericirea noastra trebuie realizata de alta persoana,nu de noi insine.Viata in sie ce este? Nu cumva este alcatuita din : Impliniri;Esecuri, Necaz; Bucurie, Suisiuri; Coborasiuri. Pentru mine nu exista ,,viata” lipsind ceva dintre acestea, sa le numim,,ingredientele vietii”. Binenteles ca poate fi inclus sau nu,e o optiune si o decizie personala, adica Hristos Isus. Din prima parte am inteles ca partea care ai aleso sa iti aduca fericirea, te-a insatisfacut partial sa zicem. ( Creerul nostru are o capacitate nica pentru fericire, aproape in totalitate este dedicat pentru supravetuire). M-a impresionat foarte mult lupta pentru Florin, e normal si natural sa fie asa, de alta forma nu te-asi fi inteles. Dumnezeu sa binecuvanteze familia voastra cu pacea Lui si dragostea Lui. Sorin Pasca

 3. FACEBOOK.COM2016
  dec. 26, 2016 @ 19:12:35

  FITI PUTERNICI .FAMILIA IANOVICI .SUNTETI FRUMOSI SANATOSI MAI RAU SA NU FIE .PE FRATELE .DIN HALMIU LA BATRANETE LA DENIGRAT .SI SORA .CARE LA VB SA INBOLNAVIT ..NUA PUTUT SA MOARA PANA NUSA RUGAT ..FRATELE.CA DANSU A PLECAT IN AMERICA SI NUSTIU CUM A FOST DAR PANA NU SA RUGAT NUA MURIT. AM UITA CUM LA CHEMAT SUNT PLECATA DEMULT DIN ROMNIA..SI FRATELE A MERS LA DOMNU.BINE MAI TARZIU….IE MINUNAT CA CUVANTU DOMNULUI SPUNE BUCURATIVA ..CAND TRRECETI .PRIN FELURITE .INCERCARI CA INCERCAREA ..IE MAI DE PRET CAS .AURU CURAT..SI DACA IESTE ASA ATUNCI SA CAUTATI SAVA BUCURATI..IEU VA DORESC …SARBATORI ..FERICITE SI ANU CE VIE SA VINA CU BUCURI..

 4. daniela
  dec. 30, 2016 @ 02:35:13

  sunteti minunati si puternici in Domnul !
  pt mine personal sunteti un exemplu de viata si credinciosie
  DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE SI STIU CA HARUL LUI VA ESTE DEAJUNS

  CU MULT DRAG
  daniela

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: