Dan Bale – George si Ligia călătoresc acum prin vale

george-si-lidia-balog

Soții Balog au revenit la Satu Mare

Soții George și Ligia Balog s-au întors la Satu Mare, unde sunt internați la Spitalul Județean, după intervențiile chirurgicale suferite la Cluj. Starea lor de sănătate se ameliorează, iar cei doi soți se află pe un drum bun.

Surprinde, într-o oarecare măsură, mesajul transmis pe Facebook de Ligia Balog, care se pare că este puternic afectată de pierderea celor doi copii. Aflându-se pe patul de spital, aceasta a postat pe contul său un mesaj: ”Mereu vom fi împreună ca o familie binecuvântată ce am fost și vom fi în continuare chiar dacă voi ați plecat de lângă noi. Vă iubim mult copilașii noștri și suntem fericiţi că am putut să ne bucurăm de voi. Dar nu mai este mult și vom fi împreună și nu ne vom mai despărți niciodată”.

SURSA – http://www.gazetanord-vest.ro/

UPDATE 31 Decembrie 2016

george-si-ligia-balogDAN BALE – Probabil în urmă cu un an, așa ca la sfârșit de an, aș fi fost mai prezent și aș fi intrat în jocul zicerilor și urărilor, probabil aș fi făcut câteva, acum însă nu pot să fac vreuna, pentru că inima și mintea îmi stă lângă George.

Mi-am făcut curaj și am găsit câteva vorbe să îi spun, n-am multe dar poate au să îi facă bine.

George, e vremea când universul tău s-a zdruncinat și apoi s-a răsturnat, Dumnezeu însă e bun, a coborât și s-a așezat lângă tine.

Știu că ai vorbe care se sfarmă intre dinți, că ai întrebări la care nu e răspuns, știu că vrei să îți verși amarul și nu știi unde, știu că vrei să înțelegi, știu ca ai inima răvășită, că sufletul îți e perpelit… știu că ai nevoie de liniște, că ai nevoie de pace.

Orice aș spune eu nu-ți poate aduce alin, te rog însă oprește-te și ascultă vocea duioasă a Domnului care îți spune:
Da, fericirea și îndurarea Mea te vor însoți în toate zilele tale…
Eu, îți întind masa în fața potrivnicilor tăi; iți ung capul cu untdelemn, și paharul tău este plin de dă peste el.
Chiar dacă ar fi să umbli prin valea umbrei morții, nu te teme de niciun rău, căci Eu sunt cu tine. Toiagul și nuiaua Mea te mângâie.
Eu îți înviorez sufletul și te povățuiesc pe cărări drepte, din pricina Numelui Meu…
Eu te pasc în pășuni verzi și te duc la ape de odihna.
Eu, Domnul, sunt Păstorul tău, tu nu vei duce lipsă de nimic!

Nu pot decât să te rog să crezi ca Domnul poate să te repare, El poate să îți dea bucurie și vigoare. Tu ști că El poate, oprește-te numai, liniștește-te, Ligia are nevoie de tine.

Necazul vostru ne apropie de voi, ne cutremurăm, plângem, zâmbim când auzim că vă merge mai bine, dar nu contenim să ne rugăm. Suntem cu voi.
_______________________________________________

Pentru cei care doriți să aflați noi informații despre starea lui George și Ligia nu dați buzna la spital, doctorii nu recomanda vizite, s-ar putea sa duceți mai multa tulburare decât alin. Fiți delicați, nu faceți ca suferința lor să vă satisfacă doar curiozitatea, informați-vă de la cei apropiați lor, rugați-vă pentru ei și mai mult, faceți o donație pentru această familie greu încercată, credeți-mă conștiința vă va mulțumi și veți mai buni în noul an.

_________________________________________________

Când mă întrebați cum se simt George si Ligia mi-e foarte greu să vă explic în așa fel încât să înțelegeți starea lor.
Pot să vă spun că se simt mai bine dar trebuie sa înțelegeți că ei se simt mai bine raportat cu starea lor teribilă de la început, unde fiecare dram de speranță confirmat cu o mica îmbunatățire a stării lor este o victorie pentru cei dragi.
Cum am mai spus într-un mesaj anterior, ei au trecut foarte aproape pe lângă moarte, însă cu ajutorul Domnului doctorii i-au adus mai aproape de viață.
Continuați să vă rugați, sărbătoare va fi anul viitor când îî vom vedea pășind.

 

E vremea tăcerii si a rugăciunii…
27 decembrie 2016

george-ligia-balog-Nathanael-Luca-Timothy

Luca-Timothy si Nathanael Balog (FOTO

DAN BALE – Azi am avut în mâna mea mâna bunului meu prieten George care în urmă cu o zi a suferit teribilul accident care a foarte aproape de moarte.

Am pornit hotărât către patul lui, în salonul de la terapie intensiva, ca să îi spun vorbe de încurajare. Am realizat pe holul salonului ca nu am vorbele potrivite la mine, adică vorbele acelea cu însemnătate, acele vorbe care să îi aducă alinare în disperare. Asta pentru că eu nu am fost acolo, nu am trăit efectiv trauma accidentului si pentru că copii mei sunt cu mine iar vorbele mele nu au puterea să echilibreze greutatea experienței lui.

N-am avut vorbele acelea care să cuprindă suferința lui, vorbele acelea care să capete sens alăturate traumei lui.

Am ales sa îi strâng mâna ușor, să îl privesc în ochi si sa îl asigur de prezența mea, mi-a răspuns blajin cu o strângere a mâinii sănătoase.
Am înțeles prisosința vorbelor mele, am înțeles că vorbele trebuie să aibă valoare ca sa poată să aducă vindecare.

Azi nu le-am avut la mine, poate le voi avea mâine.

Știu doar că vederea feței mele i-a adus un dram de alinare.
L-am întrebat dacă il doare ceva, mi-a spus că nu il doare nimic, că îi e sete dar ca nu are voie sa bea apă, însă agoniza, înțelese mai devreme, fără vorbe, că feciorii lui dragi nu mai sunt.

George si Ligia călătoresc acum prin vale, grea e disperarea si agonia unui părinte la pierderea unui copil, la pierderea a doi copii, am văzut asta în ochii lui George, de aceea am rămas fără vorbe.

Citesc acum o sumedenie de mesaje pe Facebook, in special mesaje de incurajare, e ok să empatizati si sa arătați că sunteți aproape, dar înainte de asta stați 5 minute si spuneți o rugăciune pentru acești oameni, credeți-mă veți alege altfel vorbele mai apoi.

Iar celor care se hazardează să să stabilească de ce, cum si cit de mult este vinovat George pentru acest accident vă recomand sa vă opriți pentru ca nu aveți instrumentele necesare stabilirii acestui lucru si nu aveți niciunul cântarul potrivit pentru a cântării durerea acestor părinți.

E vremea tăcerii si a rugăciunii acum.

Dacă însă simțiți nevoia să fiti de ajutor si să empatizati efectiv cu acești părinti, mâine vă vom pune la dispoziție conturi bancare pentru a face donații.

Vă doresc să dormiți în tihnă la noapte.

Dan Bale, Centrul Crestin Isus Lumina Lumii Satu Mare

Aceia dintre voi care sunteți departe ori aproape şi doriti să fiți de ajutor puteți face donații pentru George şi Ligia utilizând conturile următoare:

BALOG TABITA SIMIDA
EUR RO82BTRLEURCRT00E3479301
GBP RO50BTRLGBPCRT00E3479301
RON RO70BTRLRONCRT00E3479302
USD RO25BTRLUSDCRT00E3479301
Cod SWIFT BTRLRO22

BANCA TRANSILVANIA, SUCURSALA SATU MARE

Daca sunteti din oraș sau doriti sa utilizati o alta forma de donatie puteti sa ne contactati pentru a va directiona catre persoanele abilitate.

Va multumim

Citeste si

6 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  dec. 28, 2016 @ 07:34:15

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 2. Trackback: Sătmăreanul – Hai să-i ajutăm pe soții Balog | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Noi informatii despre familia Balog George si Ligia | agnus dei - english + romanian blog
 4. Rachela
  dec. 29, 2016 @ 09:37:19

  Domnul Isus să vă mângâie inimile zdrobite de durere și să vă conducă la ape de odihnă. Să locuiți în casa Lui până la sfârșitul zilelor voastre.

 5. Trackback: Informatii despre operatia lui George | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: