In Memoriam – IOAN TRIPON (1945 – 2016)

nelutripon

Deliu Z. Ionuț, pastor First Romanian Baptist Church, Chicago:

Ioan Tripon, Deacon to First Romanian Baptist Church of Chicago

Fratele Nelu Tripon a văzut lumina zilei în data de 1 Iulie 1945, în comuna Avram-Iancu, numită înainte Regina Maria, din județul Bihor.

tripon-2Fratele Nelu iubea Scriptura, iar pasiunea vieții lui a fost studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Ca o a doua mare pasiune pentru fratele Nelu a fost versul. Poeziile lui sunt inedite. Cele 3 volume de versuri sunt ca o auto-biografie a dânsului.

A iubit pe Domnul din tot sufletul, și această dragoste a fost materializată în slujirea depusă în bisericile unde a fost membru, cât și pe câmpul de misiune. Spiritul misionar care l-a caracterizat tot timpul, l-a făcut ca în călătoriile sale să cunoască mulți frați în Domnul și multe biserici, dar și mulți frați să-l cunoască pe dânsul.

În țară a slujit în biserica din Chișineu-Criș, fiind acolo lucrător cu copiii și cu tineretul. A mai slujit în biserica din Sântana, unde a fost responsabil de biserică.

Venit în Statele Unite, două biserici se disting aparte unde fratele Nelu a slujit. Este vorba de biserica din Florida, și Prima Biserica Baptistă Română din Chicago, unde împreună cu sora Viorica din 2008 devin membrii acestei biserici, iar în 2010 fratele Nelu este ordinat ca diacon al bisericii, unde a slujit cu responsabilitate, dăruire și sinceritate până când Domnul l-a chemat la cele veșnice.

În urma unei lungi suferințe se stinge din viață pe 4 Decembrie, 2016, plecând la Domnul pe care l-a iubit mult.

Afla mai mult, citeste recenzia lui Octavian Curpas  a volumului de poezii compuse de Nelu Tripon din Chicagohttps://ioan11.wordpress.com/2016/12/31/in-memoriam-ioan-tripon-1945-2016/

opam-tripon

2 comentarii (+add yours?)

 1. ardeleanlogos
  ian. 01, 2017 @ 12:38:34

  A republicat asta pe Viorel – Logos.

 2. Ioan Burca
  ian. 03, 2017 @ 01:57:06

  Pe fratele Nelu Tripon l-am cunoscut personal. A scris multe poezii crestine. Nu vreau sa-l laud sau sa-i apreciez valoarea in acest domeniu. Cred totusi ca avea un talent deosebit, pentru ca putea sa-ti compuna o poezie instantaneu; ii spuneai despre ce subiect sa-ti compuna si iti dadea poezia destul de repede. Mi-a scris si mie una scurta (un fel de catren). Avea si simtul umorului! Desigur ca nu erau elaborate, dar sunau bine, dupa viteza cu care erau scrise. Acest dar, si toate celelalte, nu sunt dupa meritele omului, ci le primeste omul de la DUMNEZEU, caruia i se cuvine toata slava!

  Stiu ca despartirea, chiar temporara, nu-i usoara, dar iata cum ne incurajeaza Cuvantul DOMNULUI in astfel de situatii:

  13. Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, cari n-au nădejde.
  14. Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El. ( BIBLIA, 1 Tesaloniceni 4:13,14).

  Celor dragi si tuturor care l-au cunoscut, condoleante, si DOMNUL sa va mangaie si sa ne mangaie pe toti pana ne vom revedea cu el si cu toti mantuitii!

  Ioan Burca

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: