Viorel Iuga – Domnul Isus Hristos n-a venit anul acesta, dar a fost cu noi…

viorel-iuga-clock-new-year

Mesaj de anul nou 2017 – Ai contabilizat corect binecuvântările primite în Anul 2016?
Ai mulţumit pe măsură pentru fiecare?
Ai putea încheia anul mai mulţumitor?

De obicei ţi se urează „La mulţi ani!”.
Eu nu pledez pentru mulţimea anilor, ci pentru binecuvântarea zilelor.
Mă rog Domnului ca fiecare zi din 2017 să fie trăită sub ocrotirea şi binecuvântarea bunului nostru Dumnezeu.

Iuga Viorel

Fragmente din predica: Domnul Isus n-a venit inca, dar a fost cu noi:

….dincolo de mesajele scrise in anumite locuri, dincolo de radio, de televiziune, dincolo de ce-am discutat in grupuri, in familii sau cu indivizi, anul acesta de peste 250 de ori am predicat Evanghelia.(Este vorba de anul 2015). Si mi-am dat seama ca n-are nici o legatura cu varsta, dar nu mai tin minte tot ce am predicat. Si atunci, mi-am deschis un folder nou in calculator si am scris simplu: predicate 2015. Zilele trecute m-am uitat putin in folderul acesta si mi-am dat seama ca prima predica din an a fost tinuta in Biserica Speranta si avea urmatoarea intrebare: Cum as trai 2015 (noul an) daca as fi sigur ca anul acesta revine Domnul Isus Hristos.

I. Domnul Isus n-a venit inca, dar a fost cu noi. Si m-am gandit ca suntem intr-o seara in care trebuie sa recunoastem deschis, public: Domnul Isus Hristos n-a venit, inca. Domnul Isus n-a venit inca, dar a fost cu noi. Interesant cum ne explicam noi crestinii. Probabil ca cineva daca ne-ar auzi ar zice ca ceva probleme tot avem. Adica, toti marturisim ca Il asteptam pe Domnul Isus Hristos. E adevarat? In seara aceasta, toti marturisim ca Domnul Isus Hristos n-a venit inca. Si aceasta e adevarat. Si in seara aceasta, eu cred ca toti ar trebui sa spunem: N-a venit, dar a fost cu noi. …..

Vedeti, prezenta Domnului Isus Hristos, cred eu, este vizibila in doua aspecte ale vietii. Prezenta Domnului Isus Hristos este vizibila si totusi ascunsa in lucrurile normale. De obicei, cand viata decurge in mod normal, pot avea impresia ca Isus nu este prezent acolo intr-un mod deosebit, uitand sa-mi pun urmatoarea intrebare: Oare nu cumva normalitatea este exact rezultatul faptului  ca acolo este prezent Domnul Isus Hristos. Si poate multi dintre noi am avut enorm de multe momente si zile normale, dar, ascultati-ma, noi le-am avut normale  pentru ca Isus Hristos a avut grija sa nu altfel. Slavit sa fie El. Apoi, imi place sa cred ca nu exista aici nici o persoana care daca si-ar aduce aminte lucrurile din anul care se sfarseste, sa nu spuna macar de o ocazie in care Isus Hristos a fost prezent in conditii iesite din normalitate. … Pentru aceasta, inima noastra ar trebui sa fie plina de multumire. A fost cu noi. Ne-a ocrotit. Ne-a intarit. Ne-a mangaiat. Ne-a sters lacrimile. Ne-a redat speranta. Ne-a mustrat. Ne-a intarit. Ne-a reasezat pe calea Lui. Suntem aici pentru ca Cel care inca nu a venit a fost cu noi si in noi. Pentru ca prezenta Duhului Sfant in viata noastra garanteaza si prezenta Domnului Isus Hristos.

II. Domnul Isus n-a venit inca, dar unii au plecat. Asta nu trebuie scos din calcul. Pot sa va pun doua intrebari? Cam cati dintre dvs. ati aflat anul acesta de plecarea unei persoane mai tanara? Stiti pe cineva care a plecat, de varsta voastra, anul acesta? Domnul Isus n-a venit, dar unii mai tineri ca noi, unii de varsta noastra, apropiati de-ai nostri, prieteni de-ai nostri, din adunarile noastre, din familiile noastre, unii au plecat. Si vreau sa va pun o intamplare, ce s-ar fi intamplat cu ei daca ar fi plecat nepregatiti? Stiti ca eu mereu spun, daca vrei sa-ti fie bine tie, fii pregatit mereu pentru intalnirea cu Isus. Daca vrei sa lasi mangaiere in urma si sa le fie bine celor care raman, fii pregatit pentru intalnirea cu Isus. Macar mangaierea aceasta.Si pot sa o adaug si pe aceasta: Daca vrei sa faci bucurie celor din cer, fii pregatit intotdeauna pentru pregatirea cu Isus. Isus n-a venit inca, dar a fost cu noi. Isus n-a venit inca,dar unii au plecat la El si ar trebui sa ne gandim cu seriozitate la aspectul acesta , mai ales ca pleaca mai tineri ca noi sau pleaca de varsta noastra.

III. Domnul Isus n-a venit inca, dar nici nu a intarziat. Cate secunde a intarziat? Vedeti, Domnul Isus Hristos ne-a spus ca va veni si ne-a spus ca va veni curand, repede. Dar nu ne-a dat ziua, ceasul, ora, minutul, secunda. Si cata vreme nu stim exact cand va veni, niciodata nu putem sa-i spunem ca a intarziat. Stiti ca apostolul insista asupra acestui lucru: Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui. Ca n-a venit inca este o expresie a iubirii pe care o are Dumnezeu fata de cei care trebuie sa se pregateasca. El n-a venit, dar nicin-a intarziat. El continua sa ne iubeasca pe toti.

IV. Domnul Isus n-a venit inca, dar nu a renuntat la intalnire. Probabil ca inca sunt multi care nu apreciaza perioada aceasta de har, dar ar trebui sa ne gandim la faptul ca Domnul n-a venit inca, dar n-a renuntat la intalnire. Sa stiti ca Domnul Isus n-a venit inca, dar nu si-a scos intalnirea din agenda. Poate ca noi ne gandim mai mult, cand ne gandim, la urmatorul aspect: Mireasa lui Hristos doreste sa se intalneasca cu mirele. Si e adevarat. Adevarata misreasa a lui Hristos, cei care sunt legati, nu de cer in primul rand, ci de Hristos, cei care chiar stiu, incearca sa-si imagineze cum sunt clipele traite cu Hristos, cei care experimenteaza cu limitarile de aici prezenta si bunatatea lui Hristos, ei chiar isi doresc sa fie cu Hristos. Dar poate ca in seara aceasta, la un moment de analiza, am putea da un raspuns corect la intrebarea: Cine credeti ca doreste mai mult intalnirea, mireasa sau mirele? Deci, chiar credeti ca biserica este singura care doreste intalnirea cu Mirele? Oare ne-am pus problema cat doreste Mirele Hristos intalnirea cu Biserica? Si daca este vorba de iubire si de masura iubirii, eu cred ca raspunsul il avem atunci. Daca vorbim de dragostea adevarata, El are dragostea adevarata. Daca vorbim de dragoste perfecta, El are dragoste perfecta. Daca vorbim de dragoste mare, e clar ca dragostea Lui fata de noi e mai mare decat a noastra fata de El. Si atunci, luand in calcul toate aceste lucruri, eu trebuie sa spun: Da, Hristos n-a venit inca. Dar, nu cumva sa-mi treaca prin cap ca daca n-a venit inca, Domnul Isus Hristos a renuntat la intalnire. Intalnirea va fi stearsa de pe agenda Lui numai atunci cand va ave aloc. Pana atunci, intalnirea lui Hristos cu cei rascumparati este pe agenda Lui si Domnul continua sa doreasca intalnirea aceasta. Slavit sa fie El.

V. Domnul Isus n-a venit inca, dar nici n-a renuntat la tron. Daca unii tot asteptam ca Domnul sa vina si sa-L vedem pe tron si sa-L vedem cum conduce El lucrurile si istoria, este bine ca asteptam. Dar, faptul ca Domnul Isus n-a venit inca, nu inseamna ca El a renuntat la tron, ca nu este acolo, ca El nu conduce istoria, ca El nu este la carma evenimentelor din univers, din omenire si cu atat mai mult din viata noastra. Faptul ca Isus n-a venit cu slava si cu glorie, nu inseamna ca nu are slava si glorie. Stiti, e mare diferenta intre a nu fi intr-o pozitie si cineva sa nu vada ca esti in pozitia respectiva, a nu avea o anumita autoritate sau cineva sa nu site, sa nu vada ca ai autoritatea respectiva. Acum, cand noi vorbim despre Isus Hristos, noi nu vorbim despre un Isus Hristos care va fi slavit, sau care in momentul in care va hotari ca sa revina pe pamant dupa mireasa, atunci, Tatal Il va imbraca cu mantia de slava si de glorie si pana atunci Fiul este cum este. Nu, Fiul este in slava, in glorie si pe tron. Slavit sa fie El. Atunci cand va veni, vom vedea noi lucrurile acestea. Pana atunci, le credem ca sunt in Scriptura.

Dragii mei, Domnul Isus n-a venit inca, dar semnele sunt mai evidente. Timpul ramas este mai putin. Conditiile pentur o intalnire benefica nu s-au schimbat absolut de loc. Stiti ce inseamna aceasta? Ca daca vom intra in anul nou, cel mai important lucru in viata noastra, stiti care ar trebui sa fie? Pregatirea pentru intalnirea cu Domnul Isus Hristos. Daca nu a venit, sigur, in noul an, revenirea Lui e mai aproape. (15:00)

[..] Eu cred ca starea cea mai grea este pentru elevul, studentul sau muncitorul care face ceva in functie de cat e ceasul. Adica: „ah, mai am 10 minute. trebuie sa predau.” „Mai am 10 minute si trebuie sa fac.” „Mai am o zi si vine examenul. Stiti care cred eu ca sunt oamenii cei mai linistiti? Car ein fiecare zi  si in fiecare moment fac ce trebuie. Pentru ei chiar nu conteaza prea mult cat e ceasul. De aceea, Mantuitorul, vorbind despre un rob care va fi rasplatit, spunea: Ferice de robul care in fiecare ceas, face ce l-a pus stapanul sa faca. Ne-a chemat Dumnezeu sa ne bucuram de lucruri din viata, e adevarat. Ne-a chemat Dumnezeu sa ne sfintim. Ne-a chemat Dumnezeu sa predicam Evanghelia. Ne-a chemat Dumnezeu sa-i binecuvantam pe altii. Este asa de important in fiecare ceas al vietii sa fim si sa facem ceea ce ne cere Domnul. Si atunci, ca este la primul ceas, ca este la miez de noapte, ca este la cantatul cocosilor, chiar nu prea are importanta. Cata vreme incerc sa fiu mereu acolo si cum ma vrea Domnul. Nu mai exista stresul acela ca daca si daca va veni Domnul…

[..] Te indemn la sfarsit de an sa te gandesti bine unde esti in umblarea cu Domnul. Daca iti traiesti viata in normalitate, continua sa o traiesti asa. Important este noi sa fim credinciosi, ascultatori. Dar, cred ca unii ar trebui sa se gandeasca cu foarte mare seriozitate la faptul ca Domnul n-a venit inca. Cei care au nevoie de pocainta pentru ca nu poate exista mai mare tragedie  decat sa vina Hristos si sa ne gaseasca nepocaiti. Am mai primit un har cu zile multe. Un an de har. Sper ca l-am folosit corect. Ma agndeam in dupa masa aceasta daca sa va indemn sa faceti ceva la sfarsit de an. Si intrebarea care imi suna in minte era: Doamne, chiar merita, chiar are rost? […] Daca un an de zile nu am fost serios in umblarea mea cu Domnul, oare chiar are rost sa fiu serios la final de an? Daca un an de zile nu m-am pocait, oare chiar are rost sa ma pocaiesc la final de an? M-am gandit sa nu iti dau eu raspunsul, dar sa te indemn sa faci ceva. Daca stii ca Dumnezeu iti cere ceva si crezi ca nu mai are nici un rost sa faci, am o rugaminte: Fa la sfarsit de an un lucrucare crezi ca nu mai are rost. Daca tu crezi ca nu mai are rost sa te pocaiesti, pocaieste-te. Daca tu crezi ca nu mai are rost sa-I spui Domnului anumite lucruri, eu zic sa I le spui. Daca tu crezi ca la sfarsit de an nu mai are nici un rost sa iti inoiesti legamantul, dragostea fata de Dumnezeu, da-mi voie sa-ti spun urmatorul lucru: Daca un an de zile ai facut o gramada de lucruri fara rost, de ce sa nu fi in finele anului traind statornic si sa mai faci un lucru care crezi ca nu are rost? Si am o rugaminte, daca te pocaiesti desi nu crezi ca merita, daca iti inoiesti relatia cu Dumnezeu desi nu crezi ca merita, daca iti inoiesti dedicarea si iubirea fata de Dumnezeu desi nu crezi ca merita, am o rugaminte: Fa lucrul acesta si apoi spune-mi daca a meritat. Eu stiu raspunsul. Ma rog lui Dumnezeu sa-l stii si tu.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: