Aurel Gheorghe – Nu ne vei înviora Tu iarăși?

Astazi, eu vreau sa-mi exprim doar cateva ganduri care m-au cercetat personal si bine inteles ca sunt ganduri pe baza Scripturii, pe baza Bibliei. Am primit din partea Domnului lucrul acesta pentru ca tot anul acesta sa dedic fiecare zi cautarii dupa trezire. Nu ca pana acum n-am cautat lucrul acesta. Atunci cand crestinatatea si biserica in sine incepe sa cada in amorteala, an adormire, de fiecare data cand  vine o perioada de prosperitate, cand vine o perioada de liniste, de pace- mai ales in astfel de perioade, ca in perioade de prigoana nu se intampla asta.

Dar, cand vine o perioada de pace, de liniste, cum este cea pe care o traim noi, consecinta nedorita este ca biserica incepe sa faca pact cu lumea, sa faca legamant. Lumea incepe sa intre in biserica. Si incetul cu incetul, biserica isi pierde marturia, adoarme, decade si prin urmare  nu mai sunt adevarate nasteri din nou si nu mai este un progres al vestirii Evangheliei. Imparatia lui Dumnezeu nu se mai extinde pentru ca biserica nu mai are marturia pe care trebuie sa o aiba.

Spunea cineva cam care este relatia intre biserica si lume: Biserica trebuie sa fie ca un vapor care pluteste pe un ocean. Oceanul este lumea si biserica este vaporul. Cine vrea sa fie salvat, trebuie sa fie inauntru. Dar biserica pluteste pe apa, nu este plina de apa. Problema este cand incepe sa intre apa in vapor inseamna ca vaporul acela se va scufunda. Si, cand lumea incepe sa intre in biserica, este foarte probabil ca incet cu incetul, mai intai se face inaintarea mai grea. Si la urma chiar se scufunda.

CE FACE DUMNEZEU IN ASTFEL DE SITUATII?

Asculta aici predica –

nu-ne-vei-inviora-tu-iarasi-aurel-gheorghe

3 comentarii (+add yours?)

  1. Editor
    ian. 09, 2017 @ 21:03:08

  2. Gheorghe Lavric
    ian. 10, 2017 @ 15:28:25

    Un mesaj impresionant si motivational…Ar fi de remarcat faptul ca totusi si in poporul roman au existat treziri spirituale ,chear daca nu de amploare instant .Una este Oastea Domnului care a fost la nivel national unica in felul ei ,caci a reusuit performanta sa ramana in Bis.Ortodoxa, pe doua niveluri una aproape de protestantism .Apoi ca urmare a acestei treziri au urmat Trezirea de la Biserica Cuibul de barza din care s-a nascut Biserica Crestina dupa Evanghelie,…si cea Baptista…Cea mai de amploare ramane de departe Trezirea Penticostala care a inaintat pas cu pas cuprinzand intreaga tara(sa vazut si la mitinguri) ,dovada ca este prima ca numar dupa bisericile traditionale mari ,dar care a luat amploare pe fondul trezirii Oastei Domnului (pastrand chear un specific preluand multe cantari deosebite multe de Traian Dorz cat si implicarea multor credinciosi in slujirea Cuvantului..) ,miscare ce a produs o inviorare si trezire si in celelante culte evanghelice promovand Darurile spirituale ale Duhului Sfant .Dar sa nu uitam ca totusi traim si acum o Trezire spirituala,unica in felul ei care am putea-o numi Trezirea Bodnariu .Vocea ei a rasunat odata in zeci de tari si peste 60 de orase si metropole ale lumii..Este o performanta istorica de a uni pentru o cauza nobila toate confesiunile crestine ,inclusiv cele traditionale,unica in felul ei ..nu-i asa ca Dumnezeu ne surprinde uneori ? Important este faptul ca este o trambita de trezire care are ecou global chear daca nu pare asa vizibil ,dar oamenii din guvernele lumii au fost pusi in situatia uneori tacita de a nu putea sa ne ignore,Romania ridicandu-se ca un stavilar in fata curentului degradant care a fost devenit vizibil de dezumanizant pentru familie.A fost si ramane un test pentru politic si media de ridicare sau cadere ,caci aceasta miscare a afectat in sens pozitiv ,nimeni nu a mai ramas acelasi fie in sus sau jos ..transformand viata multora. SPERAM ca aceasta trambita de trezire si ecoul ei va continua cu efecte spirituale de durata si la nivel national… ,inca testele continua….42. Isus le-a zis: „N-ati citit niciodata in Scripturi ca: „Piatra pe care au lepadat-o zidarii a ajuns sa fie pusa in capul unghiului; Domnul a facut acest lucru si este minunat in ochii nostri”? 44. Cine va cadea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cadea ea, il va spulbera.” Matei c 21

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: