Ministrul Educației din Israel crede că Israelul ar trebui să facă niște mutări îndrăznețe ca rezultat al adoptării rezoluției de către ONU.

Foto Yeshiva World News

Foto TheYeshivaWorldNews.com

Ministru evreu: După rezoluția ONU, Israelul ar trebui să-și anexeze așezările?

Iudeea și Samaria au fost dintotdeauna teritorii evreiești. De fapt, toată lumea iudeo-creștină crede cu tărie că teritoriul străvechi al Israelului aparține evreilor. Doar deschideți Biblia, scrisă cu 4 000 de ani în urmă.

Ministrul Educației din Israel, Naftali Bennett, crede că Israelul ar trebui să facă niște mutări îndrăznețe ca rezultat al adoptării rezoluției de către ONU. Corespondenta CBN în Orientul Mijlociu,

Care ar fi consecințele pe care le întrezăriți după rezoluția ONU?
Aceasta e mai degrabă o afirmație fără prea multe implicații. Din 1967, am văzut vreo 50 de rezoluții ONU adoptate împotriva Israelului, și iată că noi prosperăm, ne descurcăm foarte bine.
Cât de mari sunt pagubele care s-au creat?

Ambasadorilor care au aplaudat li s-au alăturat mii de teroriști care aplaudau și ei în momentul adoptării rezoluției.
Care credeți că ar fi scopul acestei rezoluții ?

Cred că această rezoluție a fost o greșeală profundă. Ierusalimul e capitala noastră de mai bine de 3 000 de ani. Nicio rezoluție a ONU nu va schimba acest fapt. Nicio rezoluție a ONU nu poate schimba istoria.

Credeți că reacția Israelului a fost exagerată când și-a retras legăturile cu unele țări după adoptarea rezoluției ONU?
Nicidecum. A fost o reacție naturală a faptului că am fost trădați de aceste țări. Lumea se află într-o bătălie împotriva terorismului islamic radical, de la Berlin la Paris, Bruxelles, Orlando, și întreaga lume se străduiește să înțeleagă aceste lucruri. Noi, în Israel, ne luptăm cu ei zi de zi. Ne luptăm cu SIIL, cu Hamas și Hezbollah din Iran fiindcă suntem literalmente înconjurați de ei. Eu însumi sunt comandant de companie și am luptat cu acești teroriști. Singurul stat democratic care duce acest război al lumii libere se află pe front ca să te protejeze, iar tu îl înjunghii pe la spate. Acest lucru nu e logic și cred că am reacționat ca atare.

De ce credeți că Occidentul nu înțelege toate acestea?
Cred că ei trebuie să vină și să vadă cum e să fii sub un foc de rachete lansate de Hamas sau Hezbollah, trebuie să afle ce înseamnă să lupți contra SIIL-ului. Când vor vedea cu ochii lor ce face această micuță democrație, acest miracol numit Israel, cred că își vor schimba politica.
Ați sugerat o anexare a Ma’ale Adumim și a Iudeii și Samariei. Ce ar însemna aceasta ?
Iudeea și Samaria au fost dintotdeauna evreiești. De fapt, întreaga lume iudeo-creștină are convingerea că ținutul străvechi al Israelului aparține evreilor. S-a scris în Biblie cu 4 000 de ani în urmă. Asta ar însemna să aplicăm legea israeliană în zonele israeliene din Iudeea și Samaria. A trecut destulă vreme. Trebuia să o facem cu 50 de ani în urmă, însă e bine și acum. Aceasta e politica mea pe care vreau să o înaintez guvernului.

Ce se va întâmpla cu arabii care locuiesc în Iudeea și Samaria ?
Vor avea autonomie, se vor guverna singuri, și vor avea un stat palestinian în toată regula, în Gaza. Palestinienii au deja propriul lor stat suveran. De fapt, au dat-o în bară și l-au transformat într-un fel de Afganistan în mijlocul Israelului, dar aceasta a fost alegerea lor. Așadar, ei au deja propriul stat palestinian, iar noi avem statul evreiesc, și conviețuim împreună.

De ce nu va fi prezent Israelul la Conferința de Pace din Paris?
E o farsă. Nu va fi o astfel de conferință Paris, ci va fi o încercare de a forța Israelul să renunțe la propria capitală, la Ierusalim, să predea propriul pământ în mâinile islamului radical, ceea ce ar însemna nebunie curată. Când ai o națiune care luptă împotriva islamului radical și care, de aproape 100 de ani, câștigă împotriva lui, ultimul lucru pe care l-ai dori e să-i smulgi pământul și să îl predai islamiștilor radicali.

De ce credeți că durează atât de mult procesul de pace ?
Fiindcă arabii și musulmanii nu au acceptat Israelul ca stat. Ei nu acceptă că acest pământ ne aparține de peste 4 000 de ani, după cum poate vedea oricine deschide Biblia, și ei doresc anihilarea acestui stat evreiesc. Nu vom lăsa să se întâmple asta.

Președintele ales Donald Trump a postat pe Twitter mesaje pozitive către Israel. Vă bucurați de investirea sa ca președinte ?
Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu noua administrație pentru a întări Israelul. Priviți la acest paradox. Întreaga regiune e în haos. La doar două ore de aici, în Siria, are loc chiar acum un genocid, fiind uciși jumătate de milion de femei, copii și oameni nevinovați, și, totuși, Consiliul de Securitate al ONU a stat cu mâinile-n sân. Suntem singura țară care face ceva în acest sens. Am deschis multe spitale de campanie, îngrijim sute de sirieni în spitalele noastre. Singura democrație liberă din regiune a fost înjunghiată pe la spate prin această rezoluție.

3 comentarii (+add yours?)

 1. Gheorghe Lavric
  ian. 13, 2017 @ 19:59:40

  Cred ca trebuie sa aiba un pic se rabdare ,sa se linisteasca apele in SUA ..\\\\,,15. Atunci sarpele a aruncat din gura apa, ca un rau, dupa femeie, ca s-o ia raul.
  16. Dar pamantul a dat ajutor femeii. Pamantul si-a deschis gura si a inghitit raul pe care-l aruncase balaurul din gura. Apoc c 12 \\\.Conform cercetatorilor in profetie biblca Pamantul reprezinta America ,care descoperita providential a dat un sprijin Bisericii persecutate cand era greu incercata,si a devenit leaganul protestantismului de atunci …si un sprijin pentru ISRAEL ,si de ce nu, a salvat civilizatia in cumpana din cele doua razboaie mondiale Acum ..daca Domnul mai da Har la neamuri va mai fi …daca nu sa ne pregatim de Armaghedon.\\\\..14. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite si care se duc la imparatii pamantului intreg, ca sa-i stranga pentru razboiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. –
  15. „Iata, Eu vin ca un hot. Ferice de cel ce vegheaza si isi pazeste hainele, ca sa nu umble gol si sa i se vada rusinea!” –
  16. Duhurile cele rele i-au strans in locul care pe evreieste se cheama Armaghedon. ,,Apoc C 16…Acum sau mai tarziu ..dar vine..

 2. octavpelin
  ian. 14, 2017 @ 02:33:21

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: