Un proiect care prevede ca roboții să devină „persoane electronice”, este analizat în prezent de Parlamentul European

robot-god-foto-pc-magazine

Citeste si – La ordinea zilei – Suntem urmariti pe Internet – 13 Ian 2017

Omul tot mai des doreste sa devina Dumnezeu si sa creeze fapturi vii, asa cum a creat Dumnezeu omul si fapturile vii – de la copii conceputi in vitro din mai multi parinti (cu mama si tata, cu o mama si 2,3,4 tati… cu un tata si 2,3,4 mame, cum ar fi la poligamisti samd), la roboti care vor avea drepturi ca si omul. Intre  timp, unii vor milita in toata lumea pentru dreptul de a ucide copiii in pantec, copiii conceputi in mod natural, procreati, din o mama si un tata, adica, o femeie si un barbat. Omenirea de mult a deschis cutia Pandorei si acum  se grabeste sa faca legi si reguli pentru programarea robotilor, desi cercetatorii sunt in nesiguranta in acest domeniu nou al robotilor. Nu au avut timp suficient sa studieze consecintele inteligentei artificiale. De exemplu, un robot fara constiinta, la ce i-ar folosi aceste reguli de programare……..? Sau un programator de roboti, ce l-ar face sa urmeze aceste reguli ? Ne atrage ideea de smart car, sa se auto conduca masina, dar care sunt dezavantajele a tuturor acestor descoperiri stiintifice care sunt menite sa ne faca viata mai usoara? Aici nu mai este vorba despre aparate sau masini automate care folosesc stiinta tehnologica robotica. E vorba de roboti care vor fi programati si vor actiona ca si persoane, cu capacitatea de a gandi, de a lua decizii si de-a actiona.

Robotii vor avea drepturi si obligatii. Vor deveni persoane electronice

robot-foto-daily-mailPotrivit Bihon.ro – Un proiect care prevede ca roboții cu un înalt grad de autonomie să aibă statut legal, să devină „persoane electronice”, este analizat în prezent de Parlamentul European. Un draft al proiectului are deja un vot din partea comisiei Juridice-Legal Affairs a Parlamentului European.

În Parlamentul European se discută pe marginea Raportului #robotics, venit din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux. Raportul cuprinde reguli de definire ale „persoanelor electronice” – roboți sofisticați cu un înalt grad de autonomie, precum si regulile de interacțiune cu persoanele umane, conform Mediafax.

Afla mai mult aici – http://www.bihon.ro/robotii-vor-avea-drepturi-si-obligatii-vor-deveni-persoane-electronice/1765221

ENGLISH

Robots: Legal Affairs Committee calls for EU-wide rules

EU rules for the fast-evolving field of robotics, to settle issues such as compliance with ethical standards and liability for accidents involving driverless cars, should be put forward by the EU Commission, urged the Legal Affairs Committee on Thursday.

Rapporteur Mady Delvaux (S&D, LU) said: “A growing number of areas of our daily lives are increasingly affected by robotics. In order to address this reality and to ensure that robots are and will remain in the service of humans, we urgently need to create a robust European legal framework”. Her report, approved by 17 votes to 2, with 2 abstentions, looks at robotics-related issues such as liability, safety and changes in the labour market.

MEPs stress that EU-wide rules are needed to fully exploit the economic potential of robotics and artificial intelligence and guarantee a standard level of safety and security. The EU needs to take the lead on regulatory standards, so as not to be forced to follow those set by third states, argues the report.

A new European Agency for robotics and a Code of Ethical Conduct

MEPs urge the Commission to consider creating a European agency for robotics and artificial intelligence to supply public authorities with technical, ethical and regulatory expertise.

They also propose a voluntary ethical conduct code to regulate who would be accountable for the social, environmental and human health impacts of robotics and ensure that they operate in accordance with legal, safety and ethical standards.

For example, this code should recommend that robot designers include “kill” switches so that robots can be turned off in emergencies, they add.

Read more here – http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20170110IPR57613/robots-legal-affairs-committee-calls-for-eu-wide-rules
 

 

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: La ordinea zilei – Suntem urmariti pe Internet – 13 Ian 2017 | agnus dei - english + romanian blog
 2. dininimapentrutine
  ian. 14, 2017 @ 13:28:59

  Vremea de pe urma…

  • rodi
   ian. 14, 2017 @ 13:38:09

   da, aici nu e vorba de masini automate sau progres industrial, ci de inteligenta artificiala care in mod sigur intrece creierul uman, dar aceasta inteligenta este lipsita de simt si suflet si posibilitatea de-a avea credinta in Creator sau chiar creatorul care l-a creat pe acel robot…

 3. Trackback: VIITOARELE PERSOANE -ROBOȚII – pogaciblog
 4. moreconnection
  ian. 14, 2017 @ 18:06:40

  Oricat de sofisticati si perfecti ar fi ei nu se pot numi „persoana” , ei sunt roboti si nu pot fi egali cu creatura lui Dumnezeu.

 5. octavpelin
  ian. 15, 2017 @ 02:53:00

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: