VIDEO – 90.000 de creștini au fost uciși în 2016 – Creștinismul, cea mai prigonită religie în 2016

martyr-persecution-foto-deseret-news

Traducere AGNUS DEI: Un creștin a murit pentru credința  lui la fiecare șase minute, în 2016.

Centrul pentru Studiul creștinismului global:

  • Există între 500 de milioane și 600 de milioane de creștini care nu pot practica în mod liber credința lor creștină.
  • …In cele mai multe cazuri, ei au demonstrat în mod pașnic credința lor, de foarte multe ori persecutorilor lor, iertându-i și rugându-se pentru ei.

Citeste si Intoleranța religioasă și persecuțiile au afectat 215 milioane de creștini în 2016

Massimo Introvigne, director al CESNUR, Centrul de Studii asupra noilor religii, a dezvăluit concluziile într-un interviu la Radio Vatican, care marchează  Ziua Sf Ștefan, ce urmează după Crăciun și comemorează primul martir creștin.

El a spus că aproximativ 90.000 de creștini au fost uciși pentru credința lor, ceea ce insemnează un creștin la fiecare șase minute, în 2016.

În plus, există între 500 de milioane și 600 de milioane de creștini care nu pot practica în mod liber credința lor creștină.

Papa Francis a afirmat în repetate rânduri că există mai multi creștini martiri in lumea de astăzi, decât la începutul bisericii creștine în timpul persecuțiilor imperiului roman.

Acestea sunt cele mai recente statistici de la Centrul pentru Studiul creștinismului global.

Ele reprezintă de fapt o ușoară scădere de la cifra de 105.000 de decese în urmă cu doi ani.

Din cele 90.000 de decese, 70 la suta, sau 63.000, au fost uciși în conflictele tribale din Africa.

Centrul, cu sediul în Statele Unite, a inclus aceste cifre în statistici, deoarece ei cred că mulți dintre acești creștini au fost uciși după ce au refuzat din motive de conștiință de a lua armele pentru a lupta.

Alte 30 de procente, sau 27.000, au fost creștini care, au murit în atacuri teroriste, în distrugerea satelor creștine și în persecuții de guvern, cum ar fi în Coreea de Nord.

Introvigne a spus că a combinat statisticile din cel puțin trei diferite centre de cercetare din SUA precum și propria sa, CESNUR, care se bazează în Italia, și comparând statisticile din 102 de țări, a ajuns la estimarea cuprinsă între 500 și 600 de milioane de creștini care nu pot practica propria lor credință în libertate deplină.

Fără a dori să uit sau să minimalizez suferința membrilor altor religii, creștinii sunt grupul religios cel mai persecutat din lume”, a spus el.

El a fost de acord că unii oameni ar putea să conteste cifrele și susțin în schimb că au existat doar câteva mii sau chiar câteva sute de creștini care au murit pentru credința lor în 2016.

Introvigne a spus: „Atunci când discrepanțele sunt atât de mari, este clar că sunt numărate lucruri diferite.”

În cazul în care statisticile au fost doar despre cei la care li s-a dat o alegere directă – „Ori neagă credința ta sau pieri” – martirii s-ar număra la câteva sute.

În cazul în care sunt incluși, de asemenea, și cei uciși pentru anumite practici care au de a face cu credința lor creștină, cifrele se ridică la câteva mii.

Dar, dacă vorbești de  oamenii care sunt uciși într-un sens larg, pentru că sunt creștini, atunci vom ajunge la 90.000, sau un deces la fiecare șase minute”, a spus el.

In cele mai multe cazuri, ei au demonstrat în mod pașnic credința lor, de foarte multe ori persecutorilor lor, iertându-i și rugându-se pentru ei.

SURSA – http://www.christiantoday.com/article/one.christian.died.for.their.faith.every.six.minutes.in.2016/103495.htm

Creștinismul, cea mai prigonită religie în 2016

Creștinismul, cea mai prigonită religie în 2016 #JurnalTrinitas

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: