SUA: Propunere de lege pentru interzicerea avortului după detectarea primelor bătăi ale inimii copilului

babys_heartbeat_cultura-vietii-foto

Vineri, 13 ianuarie, un membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Iowa, Steve King, a introdus un proiect de lege federală pentru interzicerea avorturilor în cazurile în care se pot detecta bătăile inimii copilului nenăscut.

Inima copiilor nenăscuți începe să bată încă de la 21 de zile după fecundație.

Heartbeat Protection Act of 2017 (Legea pentru protecție în caz de bătăi ale inimii, H.R. 490) impune ca medicii care efectuează avorturi să verifice dacă există bătăi ale inimii fătului înainte de a face avortul. Aceștia nu pot efectua avorturi dacă bătaia inimii este detectată.

Singura excepție prevăzută în această lege este pentru cazurile în care viața mamei ar fi în pericol, specificându-se explicit că aceasta nu include „afecțiunile psihice sau emoționale”.

Congressmanul King a declarat:

„De la decizia neconstituțională Roe v. Wade din 1973, viețile a aproape 60 de milioane de copii nevinovați au fost curmate [în SUA – n.t.] de industria avortului, cu ștampila de aprobare a guvernului federal. Legislația mea va impune ca, înainte de efectuarea unui avort, toți medicii să detecteze bătăile inimii copilului nenăscut. Dacă se detectează bătăi ale inimii, copilul este protejat.

America a fost întemeiată pe principiul că drepturile noastre provin de la Dumnezeu. Toate persoanele umane au dreptul la viață. Cum putem, atunci, să admitem că aceste drepturi permit uciderea unui copil?

CITESTE mai mult – http://www.culturavietii.ro/2017/01/17/sua-lege-bataile-inimii-avort/

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  ian. 17, 2017 @ 02:10:35

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Gheorghe Lavric
  ian. 17, 2017 @ 03:53:40

  America se pare ca are sanse sa devina mareata..,7. Deodata zic despre un neam, despre o imparatie, ca-l voi smulge, ca-l voi surpa si ca-l voi nimici;
  8. dar daca neamul acesta despre care am vorbit astfel se intoarce de la rautatea lui, atunci si Mie Imi pare rau de raul pe care Imi pusesem in gand sa i-l fac.Ieremia c 18 .Problema este care e pozitia crestinilor practicanti si liderilor bisericilor…nu cumva li s-au tocit constiinta si multi au acest pacat indragit si vocea lor este tot mai stinsa ? Exista vreun sondaj in USA ?

  • rodi
   ian. 17, 2017 @ 10:52:39

   Mai intai trebuie spus ca sunt multi care se cred si se numesc crestini desi nu sunt practicanti de loc si daca li s-ar pune intrebari despre credinta lor, ne-am da seama ca nu stiu in ce cred. Deci stiind asta, da, 23 % dintre femei care au avortat se considera crestine si totusi au luat viata copilului lor fara mustrare de constiinta dinainte. Deci, daca nu ne putem baza pe mame ca sa aiba mila de propriul copil si sa nu-i ia viata, atunci avem nevoie de legi stricte care sa apere copiii nenascuti chiar si de intentiile mamelor lor.

 3. Diana
  ian. 17, 2017 @ 16:06:22

  Foarte buna propunerea de lège. Dar apoi trebuie acoperita de o lège care sa sprijine femeile singure sau familiile cu venituri mici sau deloc…De asemenea o lege care sa ajute mamele minore sa poata sa isi continue studiile. Iar pt.mamele care nu vor sa pastreze copii imediat infierea copilului de catre o alta familie din prima zi de viata. Asa nu se mai fac avorturi. Dar daca dam legi conta avort si nu sunt urmate de legi care sa ajute atat mama cat si copilul, mai bine nu le mai dam, pt.ca incurajam avortul ilegal care va fii mult mai periculos atat pt.mama cat si pt.copil.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: