Ape si vieti vindecate – Lazar Gog

lazar-gog

2 Imparati 2:19-22

19 Oamenii din cetate au zis lui Elisei: „Iată, aşezarea cetăţii este bună, după cum vede domnul meu, dar apele sunt rele şi ţara este stearpă.”
20 El a zis: „Aduceţi-mi un blid nou şi puneţi sare în el.” Şi i-au adus.
21 Apoi s-a dus la izvorul apelor şi a aruncat* sare în el şi a zis: „Aşa vorbeşte Domnul: ‘Vindec apele acestea; nu va mai veni din ele nici moarte, nici sterpătură.’”
22 Şi apele au fost vindecate până în ziua aceasta, după cuvântul pe care-l rostise Domnul.

Istoria aceasta are loc imediat dupa rapirea lui Ilie la cer. Si cetatea despre care vorbeste Sfanta Scriptura este Ierihonul. Fii proorocilor, dupa obiceiul timpului de atunci, dupa scolile profetice de atunci, au vazut ca Ilie a fost rapit la cer si au inteles ca Dumnezeu a turnat o dubla putere de Duh Sfant peste Elisei. Insa, cu toate ca au vazut scenele acestea glorioase si despicaea Iordanului, fii prorocilor au fost sceptici cu privire la rapirea lui Ilie la cer. De aceea, au cerut lui Elisei sa le permita sa mearga sa-l caute, dar daca lo fi aruncat Domnul pe undeva. Elisei le-a spus sa nu se duca, dar ei tot s-au dus. s-au dus, au cautat, au venit si au spus: Nu l-am gasit. La care, Elisei le-a spus: Nu v-am zis eu?

Ce s-a intamplat atunci se va repeta foarte curand. Rapirea bisericii este foarte aproape sa se implineasca. Si din nefericire, multi care sunt in biserici si vor ramane aici, vor fi sceptici ca a avut loc rapirea bisericii. Vor comenta cu privire la acest eveniment si in ciuda faptului ca au ramas jos, vor intina si pe altii cu un crez fals. Dar lucrurile lui Dumnezeu se implinesc dupa Cuvantul Domnului si noi trebuie sa fim oameni care sa fim primii care sa credem aceste adevaruri. Si apoi, istoria continua in felul in care am citit in aceasta seara.

Locuitorii cetatii Ierihon au venit la Elisei sa-i spuna: Avem probleme. Si intr-adevar, e o mare problema, intr-un oras mare, sa nu ai apa de baut. Apa potabila intotdeauna a fost problema si mai ales in marile orase. De aceea, in vreme de razboi, una dintre masurile strategice era sa se asigure surplul de apa pentru populatia care era inchisa in oras, in cetate. Dar aici la Ierihon, Cuvantul spune si oamenii recunosc ca, desi erau izvoare de apa, apa nu era buna la gust. Deci nu se putea bea. Oamenii se imbolnaveau band apa din izvoarele Ierihonului. Insa, daca au inteles ca Domnul a dat dubla putere de Duh Sfant lui Elisei, l-au chemat pe acest proroc al Domnului sa vina si sa se roage cu ei si pentru ei. Traim si noi zile de felul acesta, cand locurile care stam sunt frumoase insa apele sunt rele. De aceea este nevoie de vindecare divina, este nevoie de interventie supranaturala a lui Dumnezeu pentru ca Dumnezeu sa isi intinda mana si sa vindece apele din jurul nostru. Sa vindece tara noastra. Sa vindece orasele noastre. Sa vindece familiile noastre. Sa vindece bisericile noastre. In seara aceasta voi sta cu smerenie in fata dvs. cu acest mesaj: Apa si vieti vindecate.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: