Nevoia de o îmbrățișare – de Nicolae Geantă

man woman kids family

Astăzi, la liceu, o profă de chimie spunea că ar trebui să oferim și îmbrătișări, nu doar binețe. Pentru că o îmbrățișare are efect terapeutic. Ar declanșa ceva oxitocină pe creier.

I-am spus că tocmai terapia asta ne învață Hristos la biserică. O îmbrățișare care șterge dureri. O îmbrățișare stimulator de bucurie! Ca la prunci. Cei ce stau la mama în brațe sunt mai liniștiți decât cei tolăniți în plușuri groase de un metru.

Maica Tereza spunea că bolnavii săi nu de medicamente duceau lipsă în India. Ci de… o îmbrățișare caldă. Lipsa ei arăta că nimeni nu era de partea lor!

Îmbrățișărea, îmi spunea prietenul meu Vlad Schlezak, reduce îngrijorarea. Stresul. Anxietatea. Balansează sistemul nervos. Și probabil reduce frica de moarte!

Americanii au început să pună post-it-uri la metrou cu nevoia de-o îmbrățișare. Pentru că și-au dat seama că nu frigiderele burdușite, nu Ipad-urile, nu portofelele ghiftuite ori piscina cu samovar aduc mângâiere. Cu burta plină tot singur poți rămâne… Singur, sătul și fără oxitocină!

Cine nu îmbrățisează, nu iubește. Declarațiile de dragoste sunt nule dacă nu se lasă cu strângeri la piept. Faceți pieptul cuib și spatele tactil. Să nu faceți ca Stalin, care te îmbrățișa fals și-ți înfigea cuțitul în spate!

Îmbrățișati aproapele. Duios! Pios! Fiți tactili. Fiți menghine strângătoare la piept. Numai aricii nu pot îmbrățișa! Îi spuneam doamnei profesoare că, din nefericire, mulți dintre semeni sunt repetenți la îmbrățișat dar experți la îmbrânceală! Între voi să nu fie așa!

Oferiți tuturor o îmbrățișare! Nu costă nimic. Dar poate ține de cald cam o lună, vorba pastorului Pustan. Și nu uitați niciodată cum a murit Isus întins pe o Cruce. Îmbrățișându-ne!

Nicolae.Geantă

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: