Indonezia: Guvernatorul creștin al Jakartei sub acuzare

Indonesia

Guvernatorul orașului Jakarta, Basuki Tjahaja Purnama, mai bine cunoscut sub numele de Ahok, a făcut cu mâna către spectatori, după care reporterii au fost constrânși să părăsească sala de judecată. Ahok a fost acuzat de blasfemie, deoarece într-un discurs în cadrul campaniei electorale ar fi spus că votanții sunt induși în eroare de către oponenții săi, conform cărora Coranul nu permite musulmanilor să fie conduși de un nemusulman. Ahok a devenit guvernator după ce predecesorul său Joko Widodo a fost ales președintele Indoneziei în 2014.

O singură dată a mai fost ales un creștin cu descendență chineză în poziția de guvernator în cea mai mare țară musulmană din lume. Extremiștii musulmani consideră că poziția lui Ahok ca guvernator este inacceptabilă. Cunoscut pentru guvernarea sa curată și eficientă Ahok a câștigat pe merit poziția de guvernator. Pentru că se află sub acuzare, postul său de guvernator poate fi în pericol. Conform unui analist politic, acuzația este motivată din punct de vedere politic.

Analist politic: Conform sondajelor, Ahok este cel mai probabil să câștige alegerile. Adversarii săi nu reușesc să îl învingă. Ahok este chinez. Ahok este creștin. Ei încearcă să împiedice realegerea lui Ahok la următoarele alegeri. Cred că este foarte nociv pentru democrație și pentru întreaga comunitate.

În spatele meu se află se află musulmanii extremiști care protestează împotriva lui Ahok. Ei cer arestarea și încarcerarea guvernatorului. Sunt prezenți sute de polițiști pentru a menține pacea și ordinea în cazul în care ar avea loc o ciocnire între ei și suporterii lui Ahok care cer un verdict corect pentru guvernator. Sora lui Ahok, Fifi Lety Indran conduce echipa lui de avocați. Ea spune că niciun martor care a depus mărturie împotriva fratelui ei, nu a auzit ce a spus Ahok în discursul său din cadrul campaniei electorale.

Fifi Lety Indra: Cu toții spun că nu l-au auzit în direct. Ei nu l-au văzut în direct. Ei nu au fost de față.
Fifi spune că afirmația lui Ahok a fost distorsionată.

Fifi Lety Indra: El a spus: „Nu mă alegeți pe mine dacă credeți în religia voastră. Nu alegeți un lider nemusulman. Nu mă alegeți pe mine. Este în regulă.”
Ea spune că fratele ei se ține bine în ciuda procesului.

Fifi Lety Indra: El a înțeles că poate fi persecutat din cauza credinței sale. Mai crede că Dumnezeu va folosi acest caz pentru ca oamenii să înțeleagă și mai bine că Dumnezeu este suveran.

Procesul lui Ahok în care este acuzat de blasfemie va continua după alegerile de guvernator al orașului Jakarta, care vor avea loc luna următoare.

Citeste si –

 

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 29, 2017 @ 01:13:42

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: