Poet şi pastor în Mexic

poet-si-pastor-in-mexic-octavian-curpas

Poetul Marcel Vasilache (35 de ani) a plecat din România în urmă cu 10 ani. S-a stabilit în Mexic după ce a cunoscut-o pe Blanca, fiica faimoasei cântăreţe Maria Elena Sandoval.

Viaţa lui Marcel Vasilache, fost membru al Cenaclului Literar “Al. Vlahuţă” din Bârlad, judeţul Vaslui, s-a schimbat total în 2001. A cunoscut-o pe internet pe Blanca (42 de ani), fiica unei celebre cântăreţe de muzică populară mexicană din anii ’60, Maria Elena Sandoval. După cinci luni de corespondenţă, Marcel ateriza pe continentul de peste Ocean, pentru a-şi întâlni viitoarea soţie. Şi acolo a rămas!

“Am fost primit cu braţele deschise. Soacra mea m-a protejat. Ştiam să zic în spaniolă doar «te quiero mucho, mi amor» (n.r. – te iubesc mult, dragostea mea). Soţia încă râde de mine când îşi aduce aminte cum pronunţam acele cuvinte. Primii doi ani au fost dificili, dar apoi lucrurile s-au aranjat, odată cu venirea părinţilor mei aici”, povesteşte Marcel.

Cărţile lui se vând în toată America

După trei ani petrecuţi în capitala Ciudad de Mexico, românul s-a mutat cu familia în Tequisquiapan, o localitate dintr-o zonă semideşertică din statul Queretaro. În 2005, Marcel a reînceput să scrie, direct în limba spaniolă. S-a orientat spre poezia religioasă şi a scos volumele “No Callaré” (n.r. – “Nu voi tăcea”), şi “La Cizaña” (n.r. – “Neghina”). “Cărţile mele au fost bine primite şi se vând în librăriile creştine nu numai din Mexic, ci şi din toată America Latină. Cred că am început să schimb ceva în felul de a scrie poezie religioasă”, spune el.

Marcel Vasilache mai are o mulţime de afaceri. “Cumpăr terenuri în zone rezidenţiale, pe care construiesc case şi le vând, dau meditaţii de engleză, îi consiliez pe străinii care au nevoie de acte pentru a munci aici, sunt pastor al bisericii Fuente de Vida (n.r. – Fântâna Vieţii) şi o mai ajut pe soţia mea la agenţia de turism pe care o deţine”, încheie bârlădeanul, care, în 2007, a devenit tăticul micuţei Abigail.

CONTINUARE aici – http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/poet-pastor-si-afacerist-in-mexic-543186

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: