Ce părere au israelienii despre președintele american Trump?

Foto

Foto Twitter

Pare un om impulsiv, însă oamenii nominalizați de el pentru Israel par să fie cei potriviți.

După opt ani de relații dure între Barack Obama și Israel, israelienii întrevăd o schimbare cu această nouă administrație. I-am întrebat pe israelienii din piața Machane Yehuda ce cred că înseamnă președintele Trump pentru Israel.

Ce credeți despre Donald Trump? Credeți că va fi de ajutor Israelului?
Încă nu știm, dar sperăm că va fi bine pentru Israel. Am fost foarte dezamăgiți de Obama și sperăm să fie mai bine acum. Nu știu dacă putem crede prea multe din ceea ce a spus, fiindcă nu prea se ține de cuvânt, dar vom vedea. Sigur că va fi bine pentru Israel.

El e bun cu poporul evreu. L-am avut pe Obama vreme de opt ani și ne-a fost de ajuns. Vrem o schimbare.

El vorbește din inimă. Cred că lumea îl va plăcea. Oamenii chiar cred în Trump. El e potrivit pentru poporul evreu. Pare un om impulsiv, însă oamenii nominalizați de el pentru Israel par să fie cei potriviți. Toată lumea crede că el e potrivit pentru Israel. Cine știe? Să vedem ce va face.
Va fi bine! Cred că e cel mai potrivit pentru Israel! Îl iubesc pe Trump!

Credeți că e o idee bună să mute ambasada SUA la Ierusalim?
Sigur că e o idee bună, fiindcă astfel toată lumea va veni întâi la Ierusalim, nu la Tel Aviv.
Nu cred că are vreo importanță prea mare sau că oamenii ar trebui să se concentreze pe asta. Cred că oamenii pun prea mare accent pe asta. Sună bine, dar nu știm care vor fi repercusiunile. Poate că nu contează așa mult.
E un lucru simbolic, peste care oamenii vor trece ușor. Nu cred că va face mare diferență. El trebuie să facă acest lucru.

De ce?
Fiindcă Ierusalimul e capitala Israelului pe vecie. E o idee nemaipomenită. Sigur, trebuie să se țină de cuvânt. Ambasada să nu mai fie în Tel Aviv!
Trump trebuie să decidă doar un lucru: consulatul să devină ambasadă. Nu trebuie să construiască nimic, ci doar să schimbe un titlu.
Credeți că soluția celor două state va funcționa?
Cei mai mulți israelieni cred că aceasta nu e o soluție bună fiindcă, așa cum putem vedea peste tot în Orientul Mijlociu, de câte ori s-a încercat această abordare, s-a eșuat.

Ideea pare bună, dar e oare realizabilă?
Nu cred că liderii ambelor părți își doresc aceasta. Nici vorbă.
Nu, fiindcă sunt două state mici care au dispute între ele. Statul evreiesc este unul singur. Sunt deja 22 de state arabe, n-au decât să meargă acolo.
Nu cred că va funcționa. Nu am nimic împotriva arabilor, dar cred că Trump poate face ceva în acest sens. Acum, important este să avem relații bune cu cei din jur și ca economia să funcționeze. Soluțiile vor veni cândva în viitor.

Sunteți optimist?
Sunt foarte optimist, doar sunt evreu. Evreii Îl așteaptă pe Mesia.
Sunt totdeauna optimistă. E natura mea să fiu așa.
Da, sunt, doar sunt credincioasă.
Per total, sunt optimist.

De unde vine dreptul evreilor la acest pământ?
Răspunsul e unul simplu: din Biblie. Biblia ne spune că avem dreptul să fim aici. Am cucerit țara în 1967. Ea ne aparține.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 31, 2017 @ 02:11:00

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: