În apărarea drepturilor Israelului – Trump si ambasada americana in Ierusalim

FOTO

FOTO CBS News (Presedintelui Trump: Felicitari pentru decizia de a muta ambasada americana la Ierusalim. Banerul expus in Ierusalim 20 ianuarie 2017)

Mai bine de 250 lideri ai organizației Christians United for Israel se află în această săptămână la Washington. Ei îndeamnă Congresul să susțină statul evreu. Este un răspuns direct la rezoluția recentă a ONU împotriva așezărilor din Israel.

Mai bine de 250 lideri ai organizației Christians United for Israel se află în această săptămână la Washington. Ei îndeamnă Congresul să susțină statul evreu. Este un răspuns direct la rezoluția recentă a ONU împotriva așezărilor din Israel. Christians United impulsinonează legislatorii să adopte legi în urma cărora rezoluția să își piardă efectul. Administrația Obama a permis aprobarea rezoluției. Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu a spus că rezoluția ONU este scandaloasă. Fondatorul și președintele John Hagee a transmis un mesaj clar premierului Netanyahu.

John Hagee: Domnule prim-ministru, în această seară Christians United for Israel a răspuns chemării. 3.3 milioane de creștini sprijină Israelul și poporul evreu.
Christians United for Israel vrea, de asemenea, ca Congresul să-l convingă pe președinte să mute ambasada SUA din Israel la Ierusalim.

Înainte de a prelua funcția, echipa de tranziție a lui Trump caută un loc unde să mute ambasada în Ierusalim. Prin această mutare ar împlini una dintre promisiunile făcute în timpul campaniei electorale.

În timpul campaniei sale, Trump a promis să mute ambasada SUA din Tel-Aviv la Ierusalim. Directorul său campanie, Kelly Anne Conway a repetat acea promisiune și a spus că este o prioritate pentru Trump. Fostul ministru de finanțe al Israelului Yair Lapid a spus că promisiunea lui Trump de a muta ambasada SUA este o idee excelentă.
Yair Lapid: Era și timpul. Ne aflăm în capitala Israelului.

Chris Mitchell: El a spus o întâmplare cu privire la vizita recentă a președintelui Obama în Israel.
Yair Lapid: Îmi aduc aminte, cu puțin timp în urmă, la înmormântarea lui Simon Peres, Casa Albă a emis o declarație în care scria că președintele era la Ierusalim, după care au modificat-o, pentru a nu apărea Ierusalimul ca și capitală a Israelului. Aceasta s-a întâmplat în Ierusalimul de Vest, nu în cel de Est. A fost un gest absurd.

Nicio țară din lume nu recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului. Un oficial de la Departamentul de Stat a spus pentru știrile CBN: „De la fondarea Israelului, administrațiile ambelor partide au menținut o politică solidă de a nu recunoaște suveranitatea niciunui stat asupra Ierusalimului. Noi rămânem dedicați acestei politici pe termen lung.” În 1995, Congresul din SUA a adoptat „Jerusalem Embassy Act”, care ordona mutarea ambasadei SUA de la Tel-Aviv, la Ierusalim. Până acum, fiecare președinte a evitat mutarea, invocând motive de securitate și semnând un act de scutire. Nu toată lumea ar fi fericită dacă ambasada s-ar muta.

Itamar Rabinovich: Israelul ar fi fericit, însă arabii și palestinienii nu. S-ar putea lăsa cu revolte și violențe.
Unii sunt de părere că mutarea ar trebui să aibă loc în contextul mai amplu al unui tratat de pace israeliano-palestinian. Alții cred că Ierusalimul este capitala eternă și indivizibilă a Israelului. Între timp, mulți spun că, dacă mutarea va avea loc vreodată, Trump e cel care va reuși s-o facă.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    ian. 31, 2017 @ 02:10:28

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: