Va zgudui oare noul președinte american, Donald Trump, Europa?

trump-europe-foto-wall-street-journal

Foto Wall Street Journal

În Suedia, majoritatea oamenilor doreau să câștige Hillary…

Oamenii spun că le-ar trebui și în Belgia un Donald Trump. E foarte interesant. Nu știu ei prea multe și aud doar veștile rele, dar spun că e nevoie de cineva care să clatine sistemul…

Conservatorii din Europa speră că administrația Trump va aduce politici de securitate mai stricte și le va clătina pe cele existente.

Numărul record de refugiați din Europa, dar și atacurile teroriste, precum cele din Belgia și Germania, îi fac pe unii conservatori să își dorească schimbări precum cele pe care președintele Trump promite să le aducă în SUA, însă mass-media de pe ambele maluri ale Atlanticului par să dea la o parte această noțiune.

Presa belgiană a avut un comportament ostil față de Trump și înainte de alegeri, și după aceea. Mai mulți politicieni europeni, care au participat la Jerusalem Leaders Summit, au declarat pentru Știrile CBN că abia așteaptă să vadă cum va arăta America sub conducerea lui Trump. Mischaël Modrikamen spune că mulți belgieni nu înțeleg politica din SUA, nici nu cunosc întreaga poveste a lui Trump, dar, cu toate acestea, sunt atrași spre el.

Oamenii spun că le-ar trebui și în Belgia un Donald Trump. E foarte interesant. Nu știu ei prea multe și aud doar veștile rele, dar spun că e nevoie de cineva care să clatine sistemul, și tocmai aceasta dorim noi.

Anul trecut, Modrikamen îl lăuda pe Trump într-un videoclip postat cu doar 11 zile înaintea atacurilor sinucigașe din Bruxelles, în care au murit peste 30 de oameni.  America nu trebuie să ajungă cum a ajuns Bruxelles-ul, care era cândva o societate antreprenorială, vibrantă, plină de veselie și de pace. Acestea sunt de domeniul trecutului. Bruxelles-ul devine tot mai mult un oraș din lumea a treia. Ne-am afundat într-o societate postmodernă, hedonistă. America nu trebuie să ajungă așa.

În Suedia, majoritatea oamenilor doreau să câștige Hillary, însă eu cred că Donald Trump poate face o diferență. E un om puternic și cred că se va descurca. Kristina Winberg, membru al Parlamentului European, crede că mulți dintre imigranții din țara ei s-ar putea radicaliza, așa că Suedia ar putea lua exemplu de la Trump. Donald Trump vorbește despre luarea de măsuri împotriva criminalității și pentru oprirea fluxului de imigranți, iar eu sunt de acord cu asta.

Marea Britanie a făcut deja un pas înainte. Roger Helmer spune că votul țării sale pentru ieșirea din UE ar fi netezit calea pentru victoria lui Trump. Cred că a avut un impact real și, deși victoria lui a fost minunată, el a câștigat la o diferență infimă. Brexitul a venit în urma unor oameni care au spus că le-a fost de ajuns și că trebuie încercat ceva diferit.

El mai spune că Trump a primit reacții negative în Europa.
Dacă revedem câteva comentarii ale sale din timpul campaniei, înțelegem de ce mulți dintre liberali s-au supărat. Însă, referitor la ceea ce va face, cred că el are valorile necesare pentru America și pentru lume.

El spune că obiectivele lui Trump sunt bune pentru civilizația vestică. El vrea să facă America puternică din nou, aspect important pentru lumea și valorile occidentale.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 04, 2017 @ 02:41:22

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: