Oare de ce așteptăm să moară cineva ca să îi facem un necrolog frumos? Gânduri pentru slujitori

Depozitarul lui Dumnezeu: Totul a plecat de aici, de la înmormântări, de la cuvinte frumoase spuse prea târziu, poate pentru Remus Beleiu, pentru Beniamin Cocar.

In blogul vechi, aveam atașată o poză cu un gând al lui A.W.Tozer care spunea ” Timiditatea sfinților acreditează obrăznicia celor firești”.  Cei firești, lumești, carnali în general sunt mai tupeiști, mai smecheri, mai versați și mai obraznici decât cei care sunt plăcuți Domnului, timizi, cumpătați.

Cu alte cuvinte dacă ai într-o biserică oameni evlavioși, sfinți, care umblă în pocăință şi neprihănire vor fi mereu reduși la tăcere de cei carnali, conduși de pofte și porniri ale inimii.

Aceștia de regulă sunt mult mai vocali și activi, poate uneori chiar mai numeroși in „megachurches” spune Paul Washer, și credincioșii suferă de pe urma persecuției lor pentru că își doresc ca doar vrednicia lui Isus să fie slăvită în adunare, Numele lui Dumnezeu cunoscut, Cuvintele lui Isus Hristos citite și ascultate, Duhul sfânt lăsat la lucru, iar Dumnezeu lăsat să fie Dumnezeu nu manipulat după închipuirile și plăsmuirile patologice ale  unui om.

Aceasta mică rămășită dorește cu disperare hrana dătătoare de viaţă, tânjește după Cuvântul demn de încredere al lui Dumnezeu mai mult decât după istorioare, statistici, glume și poante,mesaje motivaționale, cei ai citit tu pe internet sau pe forumuri teologice, sau ce ai urmărit tu seara pe Discovery Channel, experiențele tale personale ridicate la rangul autorității Scripturii, povesti. Spurgeon spunea ca „nu poți fi bufon si profet în același timp” Unii se pare că încearcă pe riscul lor.

Dacă Evanghelia și Persoana (viaţa și lucrarea Domnului Isus Hristos) nu este în centrul mesajelor noastre pentru cei pierduți, atunci nu avem ce să le oferim oamenilor pentru ca ei să își schimbe mintea, inima, viaţa-conduita.

Pentru mine personal,Paul Washer nu reprezintă un vițel de aur, un predicator idol, știu despre el din cercuri restrânse și foști mentori din facultate, că este un om care își trăiește pocăința la nivel de seriozitate și este îndrăgostit de Domnul Isus și de familia sa. Oare ce predicator nu își dorește asa ceva? Nu toți!

Citește mai mult – https://depozitarul.wordpress.com/2017/01/30/6280/

Un comentariu (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    ian. 31, 2017 @ 01:43:19

    A republicat asta pe Pastor Ciprian Barsan și a comentat:
    Superb!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: