București – Pastor Vasile Alexandru Taloș: Apel la POST și RUGĂCIUNE

apel-la-post-si-rugaciune-bucuresti-5-februarie

Unitatea noastră în Hristos să nu fie zdruncinată de opțiuni politice!

În contextul social și politic actual din țara noastră, îndemn biserica Bunavestire să avem Duminica aceasta, o zi de post și rugăciune.
Vasile Al. Talos

Suspendăm programul anunțat pentru seara. Întâlnirile grupurilor vor fi decise de fiecare grup în parte.

Urmăriți binele cetății și rugați-vă Domnului pentru ea, pentru-că fericirea voastră atârnă de fericirea ei! (Ieremia 29:7)

Să ne rugăm pentru dreptate și pace în națiunea noastră!

Să ne rugăm pentru liderii politici și pentru toți cei ce dețin poziții de autoritate în instituțiile Statului, să folosească această autoritate cu înțelepciune și onestitate în folosul tuturor, pentru ca astfel, „să putem duce o viață pașnică și liniștită, cu toată demnitatea și cinstea.” (1 Timotei 2:1—2).

Să ne rugăm pentru cei ce protestează manifestându-și dorința de a trăi într-o țară în care să nu fie tolerată nedreptatea, corupția și abuzurile. Să fie păziți de violență și de orice formă de manipulare; să-și exprime pașnic și cu demnitate, idealurile și valorile în care cred.

Să ne rugăm pentru cei mulți care muncesc cinstit și doresc să ofere copiilor lor un viitor prosper, un climat moral și împlinire pe plan spiritual. Să aibă puterea de a promova în viața de zi cu zi, cinstea, dreptatea, bunătatea, buna înțelegere și respectul față de semeni.

Să ne rugăm ca frica de Dumnezeu și dragostea Lui să stăpânească în inimile noastre . Autoritatea dată de Dumnezeu în familie și societate, să nu fie închinată întunericului spiritual și slavei deșarte, din dorința de putere, prestigiu, parohialism, posesiuni și plăcere.

Cine întoarce violență pentru violență multiplică violența și adaugă mai mult întuneric la o noapte lipsită de stele. Întunericul nu poate izgoni întunericul: numai dragostea poate! Ura nu poate izgoni ura, numai dragostea poate! (Martin Luther King)

Unitatea noastră în Hristos să nu fie zdruncinată de opțiuni politice!

Frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună și vrednică de laudă, aceea să vă însuflețească! (Filipeni 4:8)

Pastor, Vasile Alexandru Taloș

7 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  feb. 04, 2017 @ 01:24:15

  Si pozitia mea este aceea ca trebuie sa ramanem impartiali ce priveste politica. Perspectiva noastra trebuie sa fie indreptata spre cer, nu spre pamant, desi evenimentele actuale privesc viata noastra, chiar daca cei de langa noi nu inteleg. Singurul lucru ce putem face este sa ne rugam pt tara noastra si sa fim lumina acolo unde Dumnezeu ne pune. Eu nu sunt adeptul implicarii crestinului in politica, nici in manifestari publice impotriva cuiva, dar cine ajunge acolo, poate sa fie o lumina si trebuie sprijinit, dar e un teren cu nisipuri miscatoare. (politica) E greu sa ramai cu coloana vertebrala DREAPTA sau vei fi eliminat din conducere daca nu dansezi cum canta altii, murdariti de coruptie.

  Am fost pus ieri (Vineri) intr o situatie in care nici n am stiut ce sa raspund. Un coleg m a intrebat: Ai fost aseara la miting? Am raspuns: Nu. -De ce?

  Am ramas blocat…. Fiindca insista cu aceasta intrebare, cautam un raspuns. Incercam sa i zic, uite eu sunt pocait si e una din motivele pt care eu nu ma duc. N am stiut sa i zic, uite eu am perspectiva Lui Hristos si ca El ocupa pozitia centrala in viata mea (adica asta e prioritatea mea) pt ca n ar fi inteles.

  Mi a zis ca sustin acest partid corupt cata vreme stau in casa. I am zis ca nu sunt comvins ca trebuie sa ies pe strada ca si crestin sa manifest impotriva cuiva, dar ce pot sa fac este sa ma rog si sa tin post pt tara noastra. Daca fac ceva ce nu fac din comvingere (din incredintare) este pacat comform Scripturilor si eu nu vreau sa pacatuiesc.

  N are nici o treaba credinta cu acest lucru -mi a zis el. Ba da are- i am zis, dar nu am stiut sa i explic.

  Nu stiu, dar ce pot sa va spun este ca si unii dintre ucenicii Domnului Isus ar fi vrut sa L implice in lupta impotriva imperiului roman, voiau o eliberare politica si ar fi fortat Mana Domnului Isus dar El a venit cu o alta misiune mult mai importanta. Au vrut sa L declare rege si sa i elibereze de jugul roman.

  Eu asa vad lucrurile. Traim vremurile sfarsitului si eu cred ca implicandu ne mai mult in politica si ne certam unii cu altii, riscam sa ne pierdem menirea noastra, aceea de a duce in afara Lumina Evangheliei.
  Am indoieli cu implicarea asta in politica. In doua randuri am votat in directia asta si nici macar nu au atins pragul trecerii in parlament. Eu nu ma mai amagesc cu sperante false. Eu vreau sa fac ce face un crestin, sa ma uit in sus si sa astept ca El sa faca dreptate si sa schimbe lucrurile. Nu stim noi ce este in spatele usilor si cat de folositor e sa iesi in strada sa manifesti. Oricum fortele oculte vor face ce vor.

  In ce priveste blogul dumneavoastra, mi e dor sa mai vad postari despre Israel si chestiuni spirituale 😀

  • rodi
   feb. 04, 2017 @ 01:46:31

   lucram la astfel de postari, dar am considerat ca sunt importante si postarile cu evenimentele de aici. E interesanta perspectiva noastra. Sub administratia Obama s-a facut mult mai rau decat a facut Dragnea in Romania. S-au legiferat casatoriile homosexuale si s-au facut multe lucruri corupte si nedrepte. Dar, aceasta fiind o democratie in care avem privilegiul sa votam, majoritatea am votat la fiecare patru ani cand se tineau alegerile, dar crestinii au pierdut in ultimii 16 ani si au castigat tot liberalii (democratii sunt liberalii din SUA) si tin minte ca multi frati romani ne condamnau prin comentarii si ne spuneau sa ne uitam ce jale e in America. Noi am stiut si am suferit, dar cred ca cei mai multi ne rugam de 16 ani cel putin ca Dumnezeu sa izbaveasca tara asta care e majoritar crestina. Dar pentru ca multi crestini socotesc ca nu trebuie sa voteze, n-au votat aproape 2 decenii. De data asta cred ca numai Dumnezeu i-a trezit pe multi din somnolenta lor ca sa voteze tocmai presedintele care a promis ca va sustine crestinii si ca va chema numele lui Dumnezeu peste Casa Alba din nou. Si iata, ca acest presedinte batjocorit de multi crestini ca fiind fals si mincinos si josnic, face mai mult pentru poporul american decat toti presedintii ultimilor zeci de ani care erau evanghelici. Deci, noi credem ca Dumnezeu a raspuns rugaciunilor prin acest candidat pe care l-am ales si credem ca numai Dumnezeu ii ajuta sa se tina de absolut fiecare promisiune pe care a facut-o. De fapt, vom reveni curand chiar dovedind ca profetia facut cu ani dinainte se implineste in fata ochilor nostri. Asta e inca o dovada ca mana lui Dumnezeu a lucrat si lucreaza, nu mana unui om. Si pentru asta Il binecuvantam pe Dumnezeu.

   Deci, nu avem nimic impotriva protestelor, dar am vazut ca rugaciunile poporului lui Dumnezeu apasat de secularistii guvernelor ultimilor ani a facut mai mult decat orice protest. Dumnezeu sa aiba mila si de Romania si sa dea El biruinta.

   • nanaarpy78
    feb. 04, 2017 @ 05:50:26

    Presa de la noi scriu foarte urat despre Trump. Toti

    • rodi
     feb. 04, 2017 @ 11:38:22

     am vazut. Stii de ce? Ei traduc din cele mai liberale ziare online care au facut campanie pentru Hillary Clinton. Am vazut ca de multe ori si traduc gresit si asta inseamna ca publica neadevaruri chiar daca intentia lor e buna.

 2. nanaarpy78
  feb. 04, 2017 @ 01:29:02

  E foarte adevarat ca urmaresc cu interes si cu intristare evenimentele. Ma simt ingrijorat dar pana la urma tot in sus trebuie sa privim

  • nanaarpy78
   feb. 04, 2017 @ 05:48:26

   Am vrut sa va dau un like pt raspunsul dumneavoastra. E rusinos daca erau evanghelici presedintii anteriori

   • rodi
    feb. 04, 2017 @ 11:40:31

    Bill Clinton , baptist, a fost prins in curvie la Casa Alba in primul termen si multi evanghelici si bine inteles si restul lumii l-au votat si pentru al doilea termen pentru ca au votat partidul lor preferat, democrat, indiferent de caracterul omului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: