Promisiunea lui Trump de a opri MONITORIZAREA predicilor PASTORILOR a fost introdusa in legislatie in Casa Reprezentantilor

 WASHINGTON – Membrii Congresului au introdus, miercuri, o legislatie in Casa Reprezentantilor  si in Senat, care ar restabili drepturile bisericilor și pastorilor să vorbească și să susțină vederi politice de la amvon, fără teama ca statutul lor de scutire de taxe sa fie revocat de către Internal Revenue Service (Serviciul Intern de Venituri).
„Un predicator nu ar trebui să mearga sa obțină permisiunea de la IRS, pentru a putea să predice adunarii și aceasta este de fapt ceea ce sa întâmplat datorita acestui amendament,” a declarat miercuri, Steve Scalise, Sef Majoritar al Casei Reprezentantilor din Louisiana, în cadrul unei conferințe de presă la US Capitol.
Scalise si senatorul James Lankford, R-Okla., au introdus „The Free Speech Fairness Act”(Actul de Dreptul la Exprimarea Libera, o măsură care ar modifica Amendamentul Johnson din 1954. Legea veche de șase deceniu a amenințat în mod eficient bisericile și alte 501 (c) ( 3) organizaţii non-profit, cu revocarea statutului lor de scutire de taxe în cazul în care susțin un candidat politic.
Măsura a fost introdusă pentru prima dată de Scalise în septembrie anul trecut, la ultima sesiune legislativa, cu doar câteva zile înainte de participarea  păstorilor și bisericilor din întreaga țară  la ” Libertatea la Amvon Duminica,” o inițiativă anuală care cauta  sa dea voie pastorilor să vorbească politic de la amvoanele lor și sa contesteze IRS-ul pentru a nu mai lua măsuri impotriva lor.
„IRS a atârnat ca un nor peste drepturile de vorbire (expimare) libere ale multor organizații, amenințând să le ia statutul de scutire de taxe în cazul în care difuzează un mesaj care a fost important pentru adunarea lor. ,,Acesta nu e rolul guvernului”, a declarat Scalise. „Nu este genul de separare a puterilor care există în Constituție, pentru a permite oamenilor să-și exprime convingerile lor religioase.”
Pe langa Scalise și Lankford, legislația este susținută si de un număr de colegi de-ai lor din Congres, inclusiv studentul în anul întâi Rep. Mike Johnson (R-La.) si Pastorul de la Baptistii de Sud, Rep. Jody Hice (R-Ga.).
„Orice institutie non-profit nu ar trebui să isi faca grijuri ca IRS-ul  vizioneaza și monitorizeaza ce spun ei. Este un principiu foarte simplu. Acesta permite unui individ să aibă drepturile lui constituționale”, a declarat Lankford, un fost lider Baptist al grupului de tineret. „Când lucrezi pentru o organizatie non-profit, nu pierzi dreptul la intrunire, nu pierzi dreptul la presa liberă, nu va  pierde-ți drepturile dumneavoastră la Cel de-al doilea Amendament, nu va pierde-ti dreptul la intimitate. Dar, indiferent de motiv, am spus (prin legea noastra)că, dacă lucrezi pentru o organizatie non-profit, iti pierzi dreptul la exprimare liberă. Aceasta este o absurditate. „

Introducerea legislatiei vine dupa ce presedintele Donald Trump a facut-o una  dintre promisiunile sale de campanie majore liderilor evanghelici. Trump a declarat în timpul campaniei prezidențiale  că va face tot ce-i este cu putinta pentru a derula înapoi Amendamentul Johnson, ceea ce sugerează că va semna Actul de „Dreptul la Exprimarea Libera” în cazul în care va ajunge la biroul lui.

Foto Miller Center Lyndon B. Johnson 36th president

Foto Miller Center Lyndon B. Johnson 36th president

„A fost 02 iulie 1954, când Lyndon Baines Johnson, pe cand era senator, a revenit la Senat supărat pe Frank Gannett si HL Hunt, doi oameni de afaceri care l-au opus, prin  corporația lor non-profit. El si-a adus mânia in fata Senatului sub forma a ceea ce este cunoscut sub numele de  Amendamentul Johnson, care a fost adoptat fără nici o discuție și doar printr-un vot de voce „, a explicat Garlow. „Un consilier legislativ sef al senatorului Johnson a recunoscut mai târziu că nu ei au avut bisericile în minte. de loc, cand au trecut acesta lege. Ei au fost doar foarte suparati la cei doi oameni de afaceri care se opuseseră lui Johnson, pentru că au crezut că era moale cu comunismul.”

Presedintele FRC Tony Perkins, exponent al măsurii, a afirmat că Statele Unite ar arata mult diferit astăzi, dacă nu ar fi fost pentru păstorii de-a lungul istoriei americane, care au strigat pentru dreptate socială.
„De la nașterea națiunii noastre, pastori si biserici au fost în fruntea formarii normelor publice și a dezbaterilor”, a spus Perkins. „Acolo este locul în care ei trebuie să fie astazi. Cum ar arăta America de azi daca Rev. Lyman Beecher [tatăl lui Harriet Beecher Stowe], un conducator abolitionist, sau Dr. Martin Luther King ar fi fost redusi la tăcere de către IRS. Ar fi fost o țară mult, mult diferita de ceea ce vedem astăzi „.

Citeste articolele despre cazul HOUSTON aici – https://rodiagnusdei.wordpress.com/?s=houston+primaria+biblii

Cu toate că mulți pastori de azi nu vorbesc politica de la amvon, alții au facut aceasta  și au fost „persecutati” pentru  acest lucru.
Hernan Castano, care păstorește o biserică de minoritate din Houston, Texas, a fost unul dintre cele cinci pastori din zona Houston ale caror predici au fost citate de fostul primar a orasului Houston, Annise Parker, cu amenințarea amenzii sau închisoarii, în 2014, din cauza opoziției lor față de ordonanța orașului de nediscriminare LGBT, care a deschis baile si vestiarele pe baza identității de gen.

Înțeleg ce este persecuția pentru că eu am experimentat-o”, a declarat Castano în timpul conferinței de presă de miercuri. „Am experimentat că în Houston atunci când au citat predicile noastre doar pentru ca am vorbit despre problemele despre care Biblia vorbește, doar pentru aa am vorbit la adunarea noastră. Sunt astăzi aici pentru că eu cred că nu este corect să vorbim despre libertatea de exprimare,  si totuși  libertatea de exprimare se termină atunci când stau în spatele unui amvon. nu este corect să spunem că există libertatea de exprimare atunci când guvernul, cum ar fi IRS, monitorizează ceea ce vorbesc și spun bazat pe Biblie și ma va intimida  și mă va face să plăteasc un preț ridicat pentru a predica la congregația mea.

„Trebuie să desfintam  Amendamentul Johnson, deoarece am văzut fețele pastorilor, nu numai păstorii congregațiilor mari, dar si pastorii congregatiilor mai mici”, a adăugat Costano. „Am văzut frica inimii lor, ținându-i înapoi de a vorbi adevărul și i-am văzut ținandu-se înapoi de la ceea ce va face o diferență pentru proprii lor oameni, deoarece ei nu doresc ușile clădirilor bisericii lor închise sau statutul de scutire de taxe 501 (c) (3) luat de la ei. 

6 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  feb. 04, 2017 @ 02:44:39

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. moreconnection
  feb. 04, 2017 @ 09:56:57

  A republicat asta pe moreconnection blogul lui Rocas.

 3. octavpelin
  feb. 05, 2017 @ 02:43:59

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Gheorghe Lavric
  feb. 05, 2017 @ 21:23:00

  Desi acum ne bucuram de oportunitatea aceasta ,caci lucrurile au fost evoluat intr-o extrema a persecutiei religioase ,incredibil cum s-au fost naruit valorile si temelia libertatilor ,pe total e posibil sa fie o tendinta spre cealanta extrema ,a unei teocratii fie ea si buna ,dar existand pericolul de a politiza bisericile ,aducand dezbinari si rani sufletesti in biserici slabindu-le spiritual ,prin exprimarea unor pozitii pro partide si nu pro principii cum ar fi recomandat ,libertate care exista pana in ultimii ani (acum era cum spunea-ti erau pe alta panta a interzicerii condamnarii pacatului clar definit) IN concluzie sunt ingrijorat de libertatea aceasta ca va fi folosita bine …ps nu stiu daca as mai putea sa iau cina de la un pastor pro partid corupt care-si propaga optiunea de la amvon ,desi ma consider destul de tolerant cu alte pozitii ,ca sa nu mai zic ca unii vor ajunge sa se bata la amvoane ,,timpul ne va arata …

 5. Gheorghe Lavric
  feb. 05, 2017 @ 21:32:18

  Desi acum ne bucuram de oportunitatea aceasta ,caci lucrurile au fost evoluat intr-o extrema a persecutiei religioase ,incredibil cum s-au fost naruit valorile si temelia libertatilor ,pe total e posibil sa fie o tendinta spre cealanta extrema ,a unei teocratii fie ea si buna.(istoria confirma ca nu a adus nimic bun si noi minoritatile am avut de suferit ,mai mult de la liderii sfinti religiosi decat politici). ,dar existand pericolul de a politiza bisericile ,aducand dezbinari si rani sufletesti in biserici slabindu-le spiritual ,prin exprimarea unor pozitii pro partide si nu pro principii cum ar fi recomandat ,libertate care exista pana in ultimii ani (acum era cum spunea-ti erau pe alta panta a interzicerii condamnarii pacatului clar definit) IN concluzie sunt ingrijorat de libertatea aceasta ca va fi folosita bine …ps nu stiu daca as mai putea sa iau cina de la un pastor pro partid corupt care-si propaga optiunea de la amvon ,desi ma consider destul de tolerant cu alte pozitii ,ca sa nu mai zic ca unii vor ajunge sa se bata la amvoane ,,timpul ne va arata …Principiul separari bisericii de stat este sfant,greu dobandit si verificat in timp… (editat)

  • Avram
   feb. 05, 2017 @ 23:16:30

   Gheorghe Lavric
   Aceasta lege nu face nimic altceva decat sa dea libertate pastorului sa-si exprime parerea lui despre candidatii la presedentie. Separarea intre biserica si stat nu este afectata deloc, ea ramane intacta. Dar daca un pastor vrea sa-si spuna punctul lui de vedere despre cine sa fie ales, el si biserica nu vor mai fi dati in judecata, amendati si biserica sa-si piarda statutul de nonprofit, ceea ce inseamna ca ar plati taxe enorm de mari, incat ar fi nevoiti sa inchida usile (bisericii).God bless you.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: