VIDEO Biserica Baptista Maranata Arad – Concertul de Caritate pentru ADI HENTEA

adi-hentea

Biserica Baptista Maranata Arad – Concertul de Caritate pentru ADI HENTEA

S-au adunat 600 de prieteni la Biserica Baptista Maranata din Arad unde l-au laudat pe Dumnezeu prin cantare. Adi Hentea le-a vorbit prietenilor sai din SUA, unde se afla asteptand o serie de interventii, urmatoarea avand loc Marti, 7 februarie, ca sa isi capete din nou vederea.

Un cuvant din partea lui Adi Hentea:

adi-henteaMa bucur sa fiu cu voi chiar de la distanta si m-am bucurat enorm chiar prin ochii sotiei mele. Eu inca nu reusesc sa va vad. Operatia pe care eu am facut-o ma ajuta doar sa vad lumina si umbre si contrast de umbre. E fantastic cand ma gandesc ca acum, la 25 de zile distanta de la operatie, gandindu-ma la modul in care Dumnezeu a lucrat pana acum, nu pot sa spun decat Eben Ezer. Acesta e cuvantul pe care pot sa vi-l rostesc in momentul de fata.

Pentru mine a fost o lupta permanenta din copilarie. In prima faza am luptat sa nu imi pierd vederea. Acum 15 ani, din pacate, am pierdut vederea si rezultatele medicilor au fost negative dupa aceea. Un ochi l-am pierdut definitiv. Sigur, in vesnicie voi vedea cu el. Acum 14 ani am fost in Belgia si in Franta. Medicii de acolo au spus ca sunt mai mari riscurile decat sansele si s-ar putea sa nu reuseasca operatia daca ar trebui sa o fac, asa ca am oprit orice demers de a mai incerca sa-mi recuperez vederea pierduta. Faptul ca vedeam lumina cu ochiul drept, asta a fost pentru cei din America o sansa. Medicii de aici au un pic alta gandire. Ei se leaga de orice sansa chiar daca o interventie implica riscuri.

Cand am venit in America cu grupul Mesaj, nu am stiut ca voi ramane sa ma operez. Stiam ca vom pleca pe data de 10 Noiembrie si ne vom intoarce pe 7 decembrie. Un prieten de-al meu si al sotiei mele care este cercetator aici la Universitatea din Cleveland (Ohio), mi-a spus: „Daca vii in America si ajungi aici,” eu eram la Chicago, la 300 mile distanta de Cleveland. A zis: „Hai sa profitam de aceasta oportunitate si sa ajungi la medicii din varful piramidei. Sa vedem. In decursul anilor, tecnologia a avansat si totusi, aici in Statele Unite, medicina oftalmologica este cea mai avanasata din lume. Asa am si facut. Am ramas in America. Am venit aici la Cleveland. Medicii mi-au facut analize, adica controale amanuntite. Mi-au facut masuratori si au realizat ca daca am totusi perceptia luminii si daca vad un spot luminos, o anumita culoare si percep culoarea, inseamna ca nervul optic are activitate si nu este atrofiat sau nu este mort. Si in virtutea acestui lucru am acceptat sa mi se faca operatia.

Ei mi-au spus ca neaparat trebuie sa raman in America sa faca aceasta interventie pentru ca oricum, ochiul imi era slabit si oricand riscam sa il pierd de tot. Adica, in limbaj popular, sa se crape si sa ma trezesc cu el ca imi curge in palma. N-am avut incotro, a trebuit sa raman aici. Dar ei mi-au spus: „Sunt riscuri foarte mari. Dar daca reusim sa le depasim, exista sanse de a nu mai fi orb, de a fi vazator cu ochelari, cu tot felul de chestii care pot sa vina in compensare.

Am facut prima operatie. A fost o reusita, asa cum a spus si Cristi. Nu am reusit inca sa pun toate dispozitivele, cristalinele pentru preisunea oculara…. doar la operatia viitoare se va face lucrul asta. Ei, acuma, n-au facut decat sa intareasca ochiul si sa reconstruiasca o mare parte din ochi. Prietenii mei stiu cum arata ochiul meu inainte si ei au fost socati de cat de bine arata ochiul acuma. De aceea si purtam ochelari de soare pentru ca ochiul meu arata foarte rau. Era foarte umflat si risca sa crape. Acum, medicii punand o cornee transparenta reconstruind o parte din fata ochiului, au putut sa vada partea din spate mai bine si ei sunt foarte multumiti de cum au decurs lucrurile pana acuma.

Urmeaza ca in decurs de o luna, daca totul merge bine, sa efectuam cea de-a doua interventie. Speram ca totul va merge ca si pana acum. Mai o problema. Inca nu s-a putut determina cat de activ e nervul optic sau nivelul lui de activitate. Va trebui sa facem niste teste ca sa vedem exact exact cate procente din nervul optic sunt active si cat la suta functioneaza din el. Oricum, medicii au putut vedea, o mare parte din nervul optic este distrus din partea presiunii oculare pe care am avut-o in decursul timpului si a interventiilor pe care le-am facut.

Asa ca, mai mult decat toti banii din lumea asta, cred ca Dumneze upoate lucra. Medicii incearca sa duca ochiul din punct de vedere anatomic la parametrii cat de ca normali. Si atunci, ochii mei ar fi ca un webcam care e intr-o stare de functionare, dar s-ar putea sa aiba cablu cu legatura de computer taiat. Acesta este nervul optic. Si ne rugam si noi si medicii ca Domnul sa vitalizeze mai mult nervul optic, sa-l regenereze. Pana acum Domnul a fost cu mine si am vazut mana Lui la lucru. Dar mai e ceva. Domnul mi-a aratat ca poate sa ma ajute in sensul in care sa pot sa-mi permit sa platesc operatia asta cu ajutorul vostru, cu ajutorul celor mai multi care ati participat si ati donat. Si e un lucru incurajator. Si prezenta voastra in seara aceasta ma incurajeaza la maxim.

Insa pentru mine acum urmeaza un alt test. Am vazut ca Dumnezeul meu e un Dumnezeu bogat, mai mult decat am crezut. Am reusit totusi sa cred mai mult decat la nivel conceptual ca Dumnezeul meu e un Dumnezeu foarte bogat. Si voi ati fost mana si resursa prin care Dumnezeu a lucrat. Dar mai urmeaza un lucru. Testul credintei mele. Si ma intrebam de multe ori: Adi, crezi tu oare ca Dumnezeu lucreaza, acum in secolul 21, la fel ca atunci cand erau apostolii si Domnul Isus pe pamant? Mi-e greu sa cred in totalitate pentru ca intervine si ratiunea si sunt multe lucruri. Nu ma pot lauda cu o credinta puternica cu toate ca Dumnezeu m-a trecut prin multe in cursul anilor si am vazut un mare Dumnezeu. Dar totusi, spun si eu ca si sf. ap. Petru: Doamne, ajuta-ma credintei mele. Pe asta mizez mai departe. Medicii isi vor face meseria. Sunt foarte buni. Dar e nevoie de mana lui Dumnezeu care poate sa restaureze, sa regenereze  si doar El poate sa sufle viata peste un nerv optic care a fost distrus si omorat in mare parte.

Ma bucur ca totusi dupa operatia asta vad lumina, umbre. Deja umbrele au contrast si daca e un lucru inaintea mea deja pot sa-mi dau seama ca nu e departe si ca e aproape. Nu am o imagine concreta, o imagine clara, nici nu pot sa focalizez din cauza ca nu am cristalin. Sunt convins ca Domnul va lucra si in ultima instanta, noi nu cunoastem voia Lui si nu cunosc nici de ce Dumnezeu a vrut sa vin aici. Poate ca El ma va vindeca. Poate nu va lucra. Nu stiu. Eu stiu ca El ne vrea binele. Dar ceea ce vreau sa spun e ca voia Lui se va face si voia Lui e una suverana pentru toti. Si atunci, daca stiu ca toate lucrurile merg spre binele celor ce-L iubesc pe Domnul, n-am decat sa fiu linistit si nu pot decat sa ma rog si sa astept sa vad cum Dumnezeu va lucra in continuare.

Cum să ajutăm!

Campania umanitară „Ajută-l pe Adi să vadă din nou!” continuă în mediul online. Din cei 105.000 de dolari necesari celor două operaţii, s-au adunat deja peste 60.000 de dolari. Accesaţi link-ulhttps://www.youcaring.com/adihentea-729950 şi donaţi! Orice sumă, oricât de mică, e de mare ajutor.

Citeste si –

 1.  adi-henteaAdi Hentea – Interviu la RTN Chicago
 2. Adi Hentea Update – Ochiul a răspuns bine – Ne rugam și sperăm ca lucrurile să meargă bine în continuare
 3. Mesaj din partea lui Adi Hentea după a doua vizită medicală: Transplantul de cornee a reușit
 4. CAMPANIA RADIO ALT FM (Arad) -Ajuta-l pe Adi sa vada minunea!
 5. Adi Hentea; 2 Articole în Adevărul – Cântăreţul creştin orb a fost operat. Adi Hentea începe să vadă
 6. Aradon.ro – Adi Hentea vede lumina! Prima operaţie realizată la Spitalul Universitar din Cleveland s-a încheiat cu succes.
 7. ARADON – Orb la 35 de ani. O poveste de viață care bate filmul
 8. Mesaj din partea lui Adi Hentea: Din prima zi deja văd lumina cu ochiul operat (12 Ianuarie)
 9. La Multi Ani, Adi Hentea!
 10. Update 3 – Adi Hentea
 11. Adi Hentea are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu… dar şi de al nostru; UPDATE
 12. Update 1 – Operatia lui Adi Hentea
 13. Ajuta-l pe Adi sa vada din nou! Help Adi Hentea See Again!
 14. Cetatea de Piatră – Adi Hentea are nevoie de ajutorul lui Dumnezeu… dar şi de al nostru!
 15. Marţi, prima operație a lui Adi Hentea

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: