VIOREL IUGA – Rugăciune, Cugetare, Pocăinţă, Unitate, Realism

Viorel Iuga Biserica Baptista Emanuel Timisoara 31 iulie 2016

Sunt domenii unde aştept răspunsuri, dar sunt aspecte pe care le ştiu bine. Ştiu din Sfintele Scripturi că Dumnezeu nu acceptă nedreptatea, minciuna, ura, duşmănia, învrăjbirea, certurile, jignirile, faptele firii păcătoase şi nici hoţia. Numai că Dumnezeul care nu le acceptă în viaţa altora, nu le acceptă nici în viaţa mea, nici în viaţa ta. Să avem grijă deci să nu protestăm împotriva hoţiilor altora, dar să le justificăm pe ale noastre. Să avem grijă să nu protestăm împotriva faptului că unii îşi acoperă greşiţii lor, în timp ce noi îi scuzăm pe ai noştri. Să nu răspundem cu ură la ură şi nici cu făţărnicie la făţărnicie. Să nu răspundem egoiştilor cu egoism şi nici nedrepţilor cu nedreptăţi. Indiferent care ne sunt convingerile şi cum înţelegem să le exprimăm să o facem, cum ne-a învăţat Mântuitorul: cu dragoste de Dumnezeu şi de semeni!

Bolnav tare, plecat mult şi conectat puţin.

Fiind într-o perioadă caracterizată de expresiile amintite, am ales să împărtăşesc cu voi câteva observaţii şi câteva îndemnuri. Încep cu observaţiile. Zilele acestea, majoritatea cetăţenilor români:
1. Sunt pentru dreptate şi adevăr. Nu îmi amintesc să fi auzit de cineva care a protestat pentru minciună, fals, ură etc.
2. Ştiu ce trebuie să spună. Exprimările au fost diferite, dar toţi s-au exprimat. Cei care au ales să se exprime în rugăciune, nu au rămas fără cuvinte. Ei au ştiut ce să îi ceară Domnului. Cei care au ales să se exprime în scris sau verbal au avut mesaje consistente. Mesajele au fost diversificate, colorate, contradictorii, dar toate au fost spuse cu convingere. Şi ca de obicei, toţi cei din lumea evanghelică şi-au susţinut vorbele şi acţinile cu câte un verset sau două din Sfânta Scriptură.
3. Ştiu ce trebuie să facă. Chiar dacă manifestările au fost diferite, majoritatea au ştiut dacă trebuie să se roage, să protesteze, să jignească, să strige, să posteze, să ameninţe, să umilească, să îi convingă pe ceilalţi că nu sunt bine etc. Ei au ştiut cu cine, când şi cât de mult trebuie să se unească cu alţii. Ei au ştiut ce trebuie să facă pentru copiii lor, cu copiii lor etc. Nu am auzit ca cineva să fi fost fost confuz sau încurcat!
4. Ştiu ce ar trebui să facă ceilalţi. Exprimând sau păstrând în suflet, majoritatea au ştiut că ceilalţi ar fi buni creştini, buni cetăţeni şi patrioţi, dacă ar face ce gândesc ei şi ar acţiona cum acţionează ei.
5. Sunt pentru binele lor. Oameni s-au gândit cum le-ar fi mai bine şi au ajuns la concluzia că atunci când le va fi bine lor, le va fi bine şi celorlalţi.
Având în vedere cele constatate, ceea ce cred şi ce fac, vă îndem în continuare cu dragoste şi respect la:
1. Rugăciune. Să ne asigurăm că nu neglijăm puterea rugăciunii. Să ne rugăm pentru noi şi pentru alţii. Să cerem ce credem că este bine şi ce considerăm că putem cere în Numele Domnului Isus. Rugăciunea este soluţia divină şi funcţională. Să ne rugăm în casele şi adunările noastre.
2. Cugetare. Să ne gândim serios la ce am făcut, la ce facem şi la voia lui Dumnezeu. Îmi doresc din inimă ca fiecare să avem liniştea că suntem şi acum în voia lui Dumnezeu.
3. Pocăinţă. Dacă vom descoperi domenii unde am greşit, soluţia rămâne şi acum pocăinţa. Să ne cerem iertare Domnului şi celor faţă de care am greşit.
4. Unitate. Chiar dacă unii gândesc şi acţionează diferit de noi, să nu uităm că fiecare grup ce acţionează în sinceritate are cel puţin un sâmbure de adevăr. Să nu uităm apoi, că voia lui Dumnezeu pentru acţiunile noastre poate fi diferită. Să rămânem uniţi în jurul adevărului!
5. Realism. Cei din lumea evanghelică, care dorim în fiecare funcţie publică „oameni după inima lui Dumnezeu” ar trebui să devenim mai realişti. Oamenii care nu au experimentat naşterea din nou, nu pot fi după inima lui Dumnezeu. Mai mult, convingerea mea este că şi dacă am putea pune în toate poziţiile publice oameni din lumea Evanghelică, lucrurile nu ar merge mai bine. Dacă s-ar întâmpla aceasta, probabil cea mai mare diferenţă ar consta în faptul că cei mai mulţi dintre aceştia şi-ar scuza derapajele, egoismul şi falsităţile cu anumite versete biblice.
Am fost şi sunt o persoană apolitică. Nu am fost nici de partea „comuniştilor” dar nici de partea celorlalţi. Cred că în cele mai multe situaţii, soluţia nu constă în schimbarea oamenilor din funcţie, ci în ajutarea lor să îşi împlinească slujba aşa cum le cere fişa postului, morala şi legea.

Dragi fraţi de credinţă şi neam,
Sunt domenii unde aştept răspunsuri, dar sunt aspecte pe care le ştiu bine. Ştiu din Sfintele Scripturi că Dumnezeu nu acceptă nedreptatea, minciuna, ura, duşmănia, învrăjbirea, certurile, jignirile, faptele firii păcătoase şi nici hoţia. Numai că Dumnezeul care nu le acceptă în viaţa altora, nu le acceptă nici în viaţa mea, nici în viaţa ta. Să avem grijă deci să nu protestăm împotriva hoţiilor altora, dar să le justificăm pe ale noastre. Să avem grijă să nu protestăm împotriva faptului că unii îşi acoperă greşiţii lor, în timp ce noi îi scuzăm pe ai noştri. Să nu răspundem cu ură la ură şi nici cu făţărnicie la făţărnicie. Să nu răspundem egoiştilor cu egoism şi nici nedrepţilor cu nedreptăţi. Indiferent care ne sunt convingerile şi cum înţelegem să le exprimăm să o facem, cum ne-a învăţat Mântuitorul: cu dragoste de Dumnezeu şi de semeni! În final, Dumnezeu rămâne Stăpân, Cristos este viu, domneşete şi planul Lui se împlineşte cu exactitate şi la timp!
Binecuvântat să fie Domnul nostru pentru trecut, prezent, viitor şi veşnicie!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: