Brazilia a devenit liderul mondial în tipărirea Bibliei

man-bible

Brazilia – a cincea țară ca mărime din lume și cea mai mare țară din America de Sud, a devenit lider mondial de editarea de Biblii în ultimul deceniu. Marea trezire religioasă se datorează avansului rapid al bisericilor evanghelice și planificarea afacerilor inteligente de către editori, potrivit Christian Today

Toate cele 136 de țări, cu branșe ale Societății Mondiale Biblice, au publicat împreună 21 de milioane de Biblii anul trecut. Iar cota Societatatii Biblice din Brazilia  a fost de 4,2 milioane.

Alte edituri din Brazilia au tipărut alte 1,5 milioane de Biblii. Roy Lloyd, un purtător de cuvânt al Societății de Biblii americane, spune „mai multe Biblii sunt produse în Brazilia decât în oricare dintre celelalte societăți biblice din întreaga lume.”

„Ne bazăm religia noastră pe Biblie, vrem să-i aducem pe oameni înapoi la Isus în mod direct, și modul de a face acest lucru este pentru ca toată lumea să aibă o Biblie.” Roberto dos Santos, un pastor de la Assemblies of God, care predică zilnic intr-o piață plină de praf, în fața Catedralei Romano-Catolice din Sao Paulo.

De asemenea, Societatea tipărește Biblii romano-catolice, deși rădăcina ei se află în protestantism. Aceasta se datorează mișcării carismatice puternice între romano-catolici, care generează o cerintă chiar si mai mare.

Mai mult, scăderea dramatică a costurilor de producere a Bibliilor, este un alt factor care a contribuit la succesul producției masive a Bibliei. Bibliile sunt tipărite într-o tipografie imensă într-o suburbie din Sao Paolo, care folosește tehnici de management numite just-in-time (tocmai la timp).. Costul de producție scăzută permite, de asemenea, Societatii de a produce un text complet în limba portugheză a Bibliei, în Braille, care este distribuită gratuit.

Unele dintre surorile Societăților Biblice au trimis comenzi la Societatea Biblică Braziliană după ce au cunoscut rentabilitatea operației de tipărire. Societatea singură, publică versiuni în 14 limbi si mai mult de o treime din producția anuală de Biblii din Brazilia, merge peste mări.
Producția include de asemenea versiuni în alte limbi decât în limba nativă portugheză din Brazilia. De la înființarea sa în 1948, capitolul(bransa) brazilian a tradus Biblia în 35 din cele 180 de limbi indiene cunoscute din Brazilia, inclusiv in comunitățile lingvistice, cu mai puțin de 450 de membri și pana la 35.000 de membri. Unele limbi există rar în formă scrisă, și este nevoie de cel puțin 20 de ani de muncă de zi cu zi, cu sătenii pentru lingviști să dezvolte o formă scrisă a unei limbi.
„Traducerea Bibliei nu este numai despre religie, ci este, de asemenea, despre literatură și cultură.” a declarat Erni Seibert, director de marketing al Societății Biblice din Brazilia.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: