Nelu Brie – Botezul cu Duhul Sfânt Partea 1 & 2

Efeseni 5:18 FOTO revralphie.com

Efeseni 5:18 FOTO revralphie.com

TEXT Faptele Apostolilor 1:4-

4 Pe* când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, „pe care”**, le-a zis El, „aţi auzit-o de la Mine.
5 Căci* Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi** fi botezaţi cu Duhul Sfânt.”
6 Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: „Doamne*, în vremea aceasta ai de gând să aşezi** din nou Împărăţia lui Israel?”
7 El le-a răspuns: „Nu* este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
8 Ci* voi veţi primi o putere, când Se va coborî** Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”
9 După* ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat** la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor.
10 Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în* alb
11 şi au zis: „Bărbaţi galileeni*, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va** veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.”

Am venit in mijlocul adunarii cu dorinta  de a va impartasi Cuvantul Domnului despre una dintre cele mai frumoase experiente pe care Dumnezeu le-a randuit pentru copiii Sai in timpul acestei vieti. Cu siguranta ca dincolo de pragul vesniciei, cand vom fi cu Dumnezeu in slava, El va rezerva pentru noi experiente la care nici nu putem acum sa gandim, sa visam, adeverindu-se ceea ce Pavel a spus, ca pentru cei care iubesc mantuirea, pentru copiii lui Dumnezeu, sunt rezervate lucruri care n-au fost vazute de ochi omenesti, nici auzite de urechile oamenilor si nici ajunse la imaginatia vreunui om. Asa sunt cele ce le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce vor mosteni mantuirea.

Pentru umblarea noastra cu Dumnezeu pentru dimensiunea acestei vieti, a vietii terestre, Dumnezeu a hotarat experiente duhovnicesti inaltatoare. Una dintre ele, o experienta care de altfel constituie apogeul lucrarii mesianice a Domnului nostru Isus, in aplicarea efectelor acestei lucrari  in vietile noastre este experienta botezului cu Duhul Sfant. Cuvantul Domnului, vorbindu-ne despre misiunea Domnului Isus, ne-a spus prin Ioan Botezatorul ca El va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. Cand a vorbit despre aceste doua componente ale lucrarii Lui, botezul cu Duhul Sfant si botezul cu foc, Ioan a avut in vedere apogeul lucrarii Domnului nostru Isus.

Botezul cu Duhul Sfant, fiind apogeul in viata celor credinciosi, si daca interpretam asa, judecata in dreptul celor care il resping. In aceasta seara vom vorbi despre botezul cu Duhul Sfant. Eu stiu ca multi dintre dvs. stiti cel putin la fel de bine ca mine despre invatatura Cuvantului lui Dumnezeu pe marginea acestui subiect. Si de asemenea stiu ca acei care sunteti mai de de mult membrii in Biserica Emanuel, ati mai auzit vorbindu-se in biserica noastra pe marginea acestui subiect.

As vrea sa va marturisesc o experienta avuta, un dialog mic dar semnificativ cu unul dintre dvs. , o sora de credinta. S-a apropiat intr-o zi si foarte atenta in felul de exprimare, a zis: „Frate Nelu, cred ca ar trebui predicat in biserica noastra pe urmatorul subiect.” Si mi-a spus un subiect. Nu o sa va spun care. La care, eu am reactionat imediat si am spus: „Stati. Stati.Pe marginea acestui subiect am avut un studiu biblic aprofundat in biserica noastra.” S-a uitat la mine, a zis: „Cand, oare? Ca n-am prins studiul acela. Cand?” La care eu am spus: „In urma cu vreo 12 ani.” La care ea a zis: „Eu m-am pocait numai de 4 ani.” Atunci am inteles ca dinamica vietii spirituale, dinamica felului in care este compusa comunitatea, impune ca asupra unor subiecte sa revenim, adancindu-le ca si cum le-am spune atunci prima data. Si in felul acesta, cu totii vom creste si ne vom intari. Daca vreunii dintre dvs. cunoasteti ceea ce vom spune, sunteti dintre cei fericiti, binecuvantati. Cineva mi-a cerut odata sa dau o definitie profesorului si am spus: „O, profesorul a fost unul care a mai fost pe acolo.”Daca unii dintre dvs. ati mai fost pe acolo, deja sunteti dascali. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Vorbim despre experienta botezului cu Duhul Sfant, o experienta promisa de Dumnezeu copiilor Sai, garantata de Dumnezeu Tatal. Trebuie sa subliniem ca aceasta experienta rezervata de Dumnezeu copiilor Sai, este traita in masura in care sunt implinite trei conditii fundamentale.

 1. Prima dintre ele este credinta. Nu putem primi botezul cu Duhul Sfant daca n-avem credinta. Credinta este de baza.
 2. Apoi, o a doua conditie este reprezentata de curatia de inima. De trairea in sfintire. Dumnezeu nu-Si va pune Duhul Sau intr-un vas care nu-L onoreaza. Intr-un vas necuratit. Sfintirea, curatirea, este esentiala.
 3. Apoi, esentiala este rugaciunea. Domnul nostru a spus ca Tatal va da Duhul Sfant celor ce il cer. Prin urmare, trebuie sa cerem lui Dumnezeu ca sa putem primi implinirea acestor fagaduinte.

Cele trei conditii: Credinta, sfintirea si rugaciunea trebuiesc puse impreuna. Sfintirea este prin jertfa Domnului nostru Isus Hristos. Si ea se va exprima, se va realiza  in viata unui copil a lui Dumnezeu atunci cand cu toata inima se apropie de Dumnezeu  si se marturiseste de starea, de pacatele care le identifica in viata Lui, in purtarea Lui. Rugaciunea o vom face la staruinta. Ne vom ruga Domnului cu foc. Ne vom ruga lui Dumnezeucu consecventa pana vom primi. Credinta vine prin Cuvantul lui Dumnezeu. Ceea ce vom spune in aceasta seara si prin harul lui Dumnezeu si in urmatoarele doua Duminici, vom spune in scopul starnirii in inima noastra a credintei. Credinta care ne va conduce apoi la rugaciune si in urma rugaciunii, la implinire, la experienta pe care a fagaduit-o Dumnezeu. Slavit sa fie numele Lui.

IDENTITATEA DUHULUI SFANT

Cand vorbim despre botezul cu Duhul Sfant, nu putem sa vorbim despre botezul cu Duhul fara sa stabilim cine este Duhul Sfant….. (notite de la inceputul predicii pana la minutul 1:16:00 sau 76:00)

Mesajul Pastorului Nelu Brie incepe de la minutul 1:08:00 sau 68:00

Nelu Brie – Botezul cu Duhul Sfant I (29.01.2017)

TEXT Faptele 19:1-7
1 Pe când era Apolo* în Corint, Pavel, după ce a trecut prin ţinuturile de sus ale Asiei, a ajuns la Efes. Aici a întâlnit pe câţiva ucenici
2 şi le-a zis: „Aţi primit voi Duhul Sfânt când aţi crezut?” Ei i-au răspuns: „Nici n-am* auzit măcar că a fost dat un Duh Sfânt.”
3 „Dar cu ce botez aţi fost botezaţi?” le-a zis el. Şi ei au răspuns: „Cu* botezul lui Ioan.”
4 Atunci Pavel a zis: „Ioan* a botezat cu botezul pocăinţei şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus.”
5 Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în* Numele Domnului Isus.
6 Când* şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei şi vorbeau** în alte limbi şi proroceau.
7 Erau cam doisprezece bărbaţi de toţi.

Invatatura despre Botezul cu Duhul Sfant.

Duhul lui Dumnezeu este implicat in lucrarea de mantuire, El savarsind in viata oamenilor 4 lucrari principale, 4 lucrari fundamentale-

 1. Convertirea. Intoarcerea noastra la Dumnezeu este datorata lucrarii Duhului Sfant.
 2. Nasterea noastra din nou, de asemenea, este determinata, datorata Duhului Cel Sfant.
 3. Apoi, lucrarea Botezului cu Duhul Sfant.
 4. In final, a patra lucrare sa fie reprezentata de lucrarea de sfintire.

nelu-brieAtat intoarcerea la Dumnezeu, confirmata prin lucrarea a nasterii din nou, cat si botezul cu Duhul Sfant si sfintirea, sunt importante in viata unui copil al lui Dumnezeu. In aceste seri de partasie, in contextul rugaciunilor de staruinta pentru primirea botezului cu Duhul Sfant, ne dorim sa intarim Cuvantul Domnului cu privire la Botezul cu Duhul Sfant. Vom face o succinta recapitulare a ceea ce am spus Duminica trecuta, urmand ca in seara aceasta sa continuam.

1.Duminica trecuta am afirmat ca botezul cu Duhul Sfant a fost asteptare legitima a primilor crestini. Asteptarea justificata a primilor crestini. In biserica primara, in biserica din vremea apostolilor s-a inteles  ca toti aceia care s-au intors la credinta , toti aceia care au primit botezul in apa, trebuie sa cunoasca experienta revarsarii Duhului Sfant  manifestata cu putere, manifestata si insotita de semnul vorbirii in alte limbi. Sigur si alte manifestari dupa cum a randuit Dumnezeu sa fie. Din aceasta observatie, trebuie sa invatam ca si noi  trebuie sa facem tot ce ne sta in putere ca dupa ce ne-am intors la Dumnezeusa cunoastem experienta botezului cu Duhul Sfant. Dumnezeu sa ne ajute.

2.Apoi, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este o experienta rezervata doar pentru crestinii din generatia apostolilor. Botezul cu Duhul Sfant reprezinta planul lui Dumnezeu pentru poporul lui Dumnezeu, pentru biserica lui Dumnezeu din toate generatiile pana cand va veni Domnul Isus.

3. Afirmatia a treia pe care am facut-o saptamana trecuta  a fost ca botezul cu Duhul Sfant este o lucrare spirituala diferita si ulterioara a convertirii. Ceea ce Dumnezeu incepe sa lucreze  in viata unui copil  al Sau atunci cand acel copil al Sau se intoarce la credinta se pocaieste, se intoarce la Dumnezeu, este continuat in experienta botezului cu Duhul Sfant, care este diferita si ulterioara convertirii.

4. Am aratat apoi si am dovedit cu texte din sfanta Scriptura ca botezul cu Duhul Sfant este o experienta spirituala ulterioara lucrarii nasterii din nou. El nu se suprapune cu nasterea din nou, ci este in continuarea lucrarii nasterii din nou, o experienta care marcheaza umplerea noastra cu Duhul Sfant. Apoi am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este o experienta bine determinata cu caracter supranatural. Este un miracol, o minune de la Dumnezeu care intotdeauna vine dupa convertire  si dupa nasterea din nou.

Cam aici ne-am oprit Duminica trecuta, urmand ca in aceasta seara sa continuam prin a defini ce este botezul cu Duhul Sfant. Ce intelegem prin botezul cu Duhul Sfant? Vom face in seara aceasta despre definirea, despre sensul intelesului botezului cu Duhul Sfant cinci afirmatii.

 1. Botezul cu Duhul Sfant este promisiunea lui Dumnezeu.
 2. Botezul cu Duhul Sfant este un dar de la Dumnezeu.
 3. Botezul cu Duhul Sfant reprezinta umplerea noastra cu putere spirituala pentru a sluji lui Dumnezeu, marturisindu-i Cuvantul prin viata noastra si sigur prin propovaduire.
 4. Botezul cu Duhul Sfant este un botez al dragostei. (In zona aceasta as dori sa insistam ceva mai mult).
 5. Botezul cu Duhul Sfant este o experienta spirituala, supranaturala, insotita intotdeauna de semnul vorbirii in alte limbi, alaturi de alte manifestari. (Cum ar fi lauda adusa lui Dumnezeu si proorocie).

Haidem sa adancim aceste afirmatii si sa adancim adevarul lor cu texte din Sfanta Scriptura… (Notite full de la inceput pana la minutul 1:25:31)

Mesajul Pastorului Nelu Brie incepe  la minutul 1:19:00 sau 79:00.

Nelu Brie – Botezul cu Duhul Sfant 2 (05.02.2017)

3 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  feb. 06, 2017 @ 03:49:37

  A republicat asta pe Dumnezeu e în control.

 2. Gheorghe Lavric
  feb. 06, 2017 @ 15:16:06

  Un subiect si un mesaj remarcabil si foarte necesar . Zilele acestea am fost pornit sa va sugerez ca este nevioie de intreprins ceva pentru lamurirea acestui subiect ,caci in ultimele saptamani erau pe cateva pagini si unele grupuri discutii aprinse cu denigrarea adevarurilor biblice pe aceasta tema si a fost o surpriza placuta sa gasesc acest mesaj aici ,si speram dupa ce se mai se linistesc apele revolutiei sa continuati si cu alte mesaje care sa intregeasca tabloul acestui adevar biblic care este foarte important intrucat este fagaduinta speciala a Dlui Isus si este forta ce tine biserica vie cu atat mai nult in evenimentele si incercarile finale

  • rodi
   feb. 06, 2017 @ 15:25:10

   Noi continuam pe cum se posteaza mesajele. Anul acesta sunt mai putine predici incarcate pe Youtube ca de obicei. In alti ani, abia tineam pas cu predicile de la inceputul anului. Vom posta tot ce apare si vom scri etext , macar un rezumat la majoritatea din ele dupa cum timpul ne va permite.Ne bucuram ca inca mai sunt persoane care asculta predici si in afara zilei de Duminica spre zidirea lor spirituala. Dumnezeu sa ne ajute tuturor sa le si implinim si sa ne apropiem de Domnul prin ele.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: