Biserica Ortodoxă a Greciei: Respectăm viața privată dar prezentarea în școli a patimilor rușinoase ca naturale lovește conștiința universală, care recunoaște drept comportament fiziologic doar relația dintre un bărbat și o femeie

Mitropolitul Pavel de Glyfada consideră, la randul sau, că introducerea a ceea ce el a numit „curs de sodomie” în școli nu este o coincidență și a reamintit cuvintele Ministrului adjunct al educației, pe marginea „paradei gay” din Salonic, potrivit cărora „elevii ar trebui să știe că diversitatea în orientarea sexuală este bogăție, în fata careia noi nu trebuie să simtim reținere sau frică”.

Ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei le-au cerut profesorilor și părinților să isi exprime protestul si sa nu le permita copiilor lor să participe la programe educaționale destinate „eradicarii prejudecatilor sexuale”.

Mitropolitul Efrem de Hydra a subliniat, in aceste zile, faptul că Biserica Ortodoxă a Greciei nu este de acord cu directiva Ministerului Educației și se opune cursurilor de „eradicare a homofobiei și transfobiei” în școlile grecesti. Mitropolitul le-a cerut părinților să-și exprime protestul lor și să nu le permita propriilor copii sa participe la astfel de „lecții”.

school-kids-foto-stiripentruviataMitropolitul Pavel de Glyfada consideră, la randul sau, că introducerea a ceea ce el a numit „curs de sodomie” în școli nu este o coincidență și a reamintit cuvintele Ministrului adjunct al educației, pe marginea „paradei gay” din Salonic, potrivit cărora „elevii ar trebui să știe că diversitatea în orientarea sexuală este bogăție, în fata careia noi nu trebuie să simtim reținere sau frică”.

Conform cuvintelor Mitropolitului, programa recomandata copiilor de școală de către Minister propune, alături de discuțiile pe tema „homosexualitatii”, sa se vorbeasca si despre „simbolurile sexuale”, elevii notand într-un caiet cuvintele jignitoare pe care le-au auzit și, de asemenea, sa urmareasca filme cu „continut corespunzator” [referitor la homosexualitate].

Mitropolitul Pavel a făcut apel la profesori și la părinți, de asemenea, să-și exprime protestul lor și să nu ii lase pe copiii lor să participe la noile programe de acest gen.

În ceea ce-l privește pe Mitropolitul Serafim de Pireu, acesta le-a vorbit credinciosilor săi printr-o circulară, care a fost citită în toate bisericile Eparhiei de Pireu, duminica trecuta. În mesajul său, si acesta le cere părinților și elevilor să-și exprime protestul lor și să transmita conducerii școlii declarații de refuz, pentru copiii lor, de a participa la săptămâna de „demontare a stereotipurilor sexuale”. Evenimentul în cauză va avea loc în liceele din Grecia, conform unei circulare din partea Ministerului Educației, Cercetării Științifice și Cultelor.

Mitropolitul Serafim a mai explicat că Biblia – adica „expresia voinței lui Dumnezeu, Creatorul omului” – „condamnă homosexualitatea ca patima(…), care a fost aspru pedepsita cu foc și cu pucioasă în cetățile Sodoma și Gomora”:

Pentru toți Părinții, homosexualitatea este păcatul cel mai dezgustător și impur și este o mare impietate in fata lui Dumnezeu, Creatorul.

Recunoașterea publică a homosexualității, în afară de faptul că jignește decența publică și conștiința noastră religioasă, transmite un mesaj de comportament sexual anormal tineretului și distruge bazele familiei și ale societatii grecesti, în circumstantele unei probleme demografice acute, cauzand tulburări psihopatologice in cazul copiilor care urmează să fie infiati de către cuplurile de homosexuali.

Afla mai mult – http://stiripentruviata.ro/

3 comentarii (+add yours?)

  1. Sanda
    feb. 08, 2017 @ 15:20:13

    Iată prețul plătit de centrul Bisericii Ortodoxe (Grecia) pentru ștergerea datoriilor.FMI i- a împrumutat, apoi i-a iertat, iar acum le ia sufletele. Doamne, ce ne-așteaptă și pe noi! Anul trecut, guvernul tehnocrat a avut în plan introducerea educației sexuale începând cu clasa a V- a. Deocamdată, actualul ministru al Educației n- a mai pomenit nimic, dar trebuie să fim vigilenți. Dumnezeu să binecuvânteze România!

  2. octavpelin
    feb. 09, 2017 @ 01:56:02

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: