Samoa modifică Constituția. Vrea să arate clar că este o națiune creștină 

samoa-tara-crestina-foto-wikipedia-meme-agnus-dei

Guvernul samoan dorește să adauge o clauză la Constituție care să definească în mod official, Samoa, ca  națiune creștină.

Constituția Samoană face deja referire la creștinism în copertă și preambul, dar liderii din Samoa doresc să facă referire la credința lor în corpul constituției.

„De fiecare dată când spunem că Samoa este fondată pe Dumnezeu, pentru că aceasta se află în cuprinsul Constituției noastre, Dumnezeu trebuie să fi avut un râs bun și a crezut că noi căutam să-l păcălim”, a declarat prim-ministrul Tuilaepa Sa’ilele Malielegaoi. „Și au fost mai mult de 50 de ani de când l-am păcălit pe Dumnezeu, pentru că acest lucru nu este găsit în corpul Constituției noastre.

screen-shot-2017-02-11-at-12-17-53-amChiar mai mult de atât, a spus Tuilaepa, „Expresia” Samoa este fondată pe Dumnezeu „nu va mai fi utilizată. În schimb, sub (titlul) Constituție,  va fi scris aceasta,” Samoa este o națiune creștină întemeiată pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. ” 
Parlamentul samoan a demonstrat un sprijin larg pentru aceste modificări.

Mulți se întreabă de ce această națiune mică vrea sa facă dintr-o dată o astfel de afirmație îndrăzneață.

Tuilaepa spune că este o modalitate de a se preveni războaie religioase, care au luat cu asalt alte țări, în primul rând în Orientul Mijlociu și Africa. El vrea să facă clar că aceasta este o țară creștină și credința lor va fi parte integrantă a legii lor.

Unii sunt ingrijorati ca declarând Samoa ca o țară creștină va submina religiile și credințele altor crezuri. Cu toate acestea, Fonotoe Pierre Lauofo, membru pentru regiunea Anoamaa Wes, a declarat că schimbarea nu va face un astfel de lucru.

„Proiectul de lege propus nu va restricționa alte culte din practicile lor religioase, și nici nu le va restricționa intrarea în țară”, a spus el.
Alții susțin că proiectul de lege nu va face de ajuns pentru a opri terorismul sau fanatismul religios de a pătrunde în țară.

,,Eu cred că modificarea propusă este insuficientă, întrucât se pare că îi lipsește puterea reală de a limita răspândirea cultelor potențial fanatice în interiorul țării”, a declarat parlamentarul Ali’imalemanu Alofa Tuuau.

Membrii parlamentului au declarat, de asemenea, că declarand Samoa ca națiune creștină, înseamnă că nu va fi influențată de alte națiuni care ar putea face presiuni să adopte mai multe idei „progresiste”, cum ar fi drepturile homosexualilor.

„Dacă vom face legi și facturi, avem nevoie de a lua decizii care vor reflecta faptul că suntem o țară creștină”, a declarat un parlamentar. „Deci, în cazul în care alte țări ne vor împinge să facem legi, cum ar fi, să se permită căsătoria de același sex, atunci trebuie să spunem nu pentru că aceasta nu va arăta că suntem o țară creștină. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată în Samoa.”

http://www1.cbn.com/cbnnews/cwn/2017/february/why-samoa-wants-to-make-it-clear-its-a-christian-state

australia-map-samoa-foto-oldcivilizations-wordpress-com

 

Ce diferenta face un misionar ca si John Williams de la Societatea Misionara din Londra incepand cu anul 1830 cand si-a inceput misiunea in Samoa. Cu noua ani mai tarziu, John Williams a fost ucis de canibali intr-o calatorie misionara pe o alta insula.

Samoa Americană sau Samoa de Est este un teritoriu insular neincorporat al Statelor Unite ale Americii aflat în Sudul Oceanului Pacific, Sud-Est de statul Samoa. Principala insulă componentă este Tutuila, iar alte insule sînt Manua, Rose și Swains. Samoa americană este parte a arhipelagului Samoa, localizat la Vest de Insulele Cook, Nord de Tonga și 500 km Sud de Tokelau.

Recensămîntul din 2.000 a indicat o populație totală de 190,372 locuitori. Suprafața totală de uscat este 200,22 km pătrați.

Istorie

Locuită cu cel puțin 1,000 de ani înainte de Hristos, Samoa a fost descoperită de exploratorii europeni abia în veacul al 18-lea. Istoria Samoei Americane de dinainte de descoperirea de europeni e legată de istoria Samoei de Vest (azi statul independent Samoa). Insula Manua a avut un rol politic important în Polinezia.

Prin Tratatul de la Berlin din 1899, Germania și Statele Unite au împărțit arhipelagul Samoa. Partea de Vest, care a revenit Germaniei, este acum statul independent Samoa. Sursa – WIKIPEDIA

O CANTARE in COMUN

IMAGINI dintr-o Biserica in SAMOA

5 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  feb. 11, 2017 @ 02:35:03

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. george1capra
  feb. 11, 2017 @ 17:52:48

  ” Samoa este o națiune creștină întemeiată pe Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. ”
  Este un lucru frumos si icurajator dar nu este decit o jumatate de pas facut inainte doar cu un picior, ei fac o jumatate de pas dar ei ramin pe acelasi loc totusi pentru ca nu au curaj sa mearga inainte. Doar aratind ca ei sunt Crestini dar in schimb ei ingaduie altor religii sa ia fiinta pe teritoriul insulei , ca de exemplu religia musulmana care este o religie violenta si satanica ,samoanii nu arata ca ei sunt cu adevarat crestini, Ei trebuie sa faca ce a facut Statul Angola ,sa declare religia musulmana o religie dusmana omenirii si sa darime si ei Moscheile musulmane si sa interzica cu desavirsire practicarea acelor religii violente si criminale.
  Dumnezeul Triun si Pre Sfint – Tatal ,Fiul si Duhul Sfint nu poate conlocui cu religii False si Deavolesti .

 3. Trackback: Samoa modifică Constituția. Vrea să arate clar că este o națiune creștină  | Rezistența Creștină
 4. Anthony Ianosel
  feb. 19, 2017 @ 18:49:34

  Important Notice: There are two Samoas, namely „American Samoa” and „Western Samoa”. The first is very, very poor little country. I and my law partners we transited via this country around year 1999. We landed on its capital Pago Pago–a very hot and humid city! We met their Supreme Court Chief Judge and the Attorney General. We had a fancy launch together–they were very thankful that we Americans invited them. After a night, resting at their Intercontinental hotel, we continued to the Western Samoa little nation (that has the famous ANZ bank). On the plane, we had with us the Samoa’s Speaker of the House with us, a very nice official who helped us „navigate” their system. After a day of resting at a new and very splendid hotel in Western Samoa, we met with the Minister of Finance there–a very nice Christian. In short, Western Samoa appeared to be a very poor country, poor infrastructure, and in general, a third world country. In contrast, the Western Samoa nation was very modern in the sense that it was more adapted to modern infrastructure, Western business practices, banking operations, more int’l business clientele, and more robust economy. Their King also lived there, and people went to Church with the King. We went to visit there as well. It was splendid and Christian environment worthy to be visited and join the King at the Church services there!

  • rodi
   feb. 19, 2017 @ 20:36:32

   thank you for sharing that, after watching a few worship videos from the churches there, we are impressed with the Samoans in Western Samoa. God bless them and their king!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: