Școala de la Frankfurt și „corectitudinea politică” (I) Noua eră „întunecată”

frankfurt-school-political-correctness-foto-cultura-vietii

PRIMUL EPISOD

Unul din cele mai importante momente în înţelegerea dogmei moderne a „corectitudinii politice” este crearea Institutului pentru Cercetări Sociale de la Frankfurt. Plasat sub „acoperământ” cultural, morbul nihilist vizează civilizaţia de tip occidental, al cărei fundament creştin este menit a fi „macerat” în solventul ideologic al organismului revoluţionar ce va fi cunoscut mai târziu sub denumirea de „Şcoala de la Frankfurt”.

În creuzetul transformării sociale totale vor fi infuzate cele mai diverse şi inovative tehnici şi tehnologii, inserate în sociologie, psihologie, demografie, arte vizuale, comunicare politică şi tehnologiile comunicaţiilor, care pe parcursul a aproximativ 100 de ani vor gesta în principal în SUA şi Europa Occidentală, pentru a se disemina şi impune apoi ca model global.

Teza articolului de faţă este că modelul social transformist al „Şcolii de la Frankfurt” este actualmente instaurat în majoritatea societăţilor occidentale, sub forma CORECTITUDINII POLITICE, ca dogmă a societăţilor democratice, care sunt pe cale să îşi piardă modelul identitar creştin şi să se prefacă într-un tot comunizat supranaţional, realizând astfel visul artizanilor săi al „societăţii fără clase”, dar şi fără Dumnezeu, căci precum remarcă Dostoievsky, „omul fără ţară e şi fără Dumnezeu”. Parcursul istoric, ideologic, precum şi perspectivele ce se întrevăd vor fi analizate în cele ce urmează.

2 comentarii (+add yours?)

  1. thetrouth
    feb. 11, 2017 @ 20:50:09

    A republicat asta pe thetrouth.

  2. octavpelin
    feb. 12, 2017 @ 01:52:58

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: