Viorel Iuga – Citeşte, răspunde şi acţionează conform convingerilor!

viorel-iuga-la-alfa-omega-tv

În anumite ocazii, pentru a cunoaşte realitatea ni se oferă posibilitatea să votăm. Astăzi aşez în faţa voastră 4 variante. Nu sunt interesat aşa de mult într-un vot, pe cât sunt interesat să ne analizăm şi să vedem unde ne regăsim. Citeşte, răspunde şi acţionează conform convingerilor!

1. Rugativii – Rugăciunile mele decid rezultatul protestelor lor!
Sunt creştini care au convingerea că rugăciunile lor, unite cu ale celorlalţi credincioşi, decid ce se întâmplă în ţară, inclusiv cu protestele celor din stradă. Ei cred că Dumnezeu este pe tronul universului, conduce istoria şi ascultă rugăciunile celor credincioşi. Ei sunt convinşi că pacea socială este în voia lui Dumnezeu şi se pot ruga pentru ea în Numele Domnului Isus Cristos.

2. Protestatarii – Protestele mele aduc răspuns rugăciunilor lor!
Sunt creştini convinşi că unii trebuie să se roage, iar alţii trebuie să acţioneze. Ei se roagă mai puţin, dar protestează onest, civilizat, împotriva nedreptăţii şi a minciunii. Ei se unesc cu cei care au convingeri similare şi în mod democratic cer legi drepte şi legiuitori oneşti. Aceştia sunt convinşi că protestele lor sunt în voia lui Dumnezeu şi contribuie la împlinirea Planului Său.

3. Pragmaticii – Rugăciunile şi protestele mele decid soarta naţiunii.
Există creştini care au convingerea că fiecare rugăciune trebuie unită cu acţiunea. Aceştia se roagă în particular, cu familia şi cu alţi credincioşi pentru binele naţiunii. Apoi, când au ocazia, se unesc cu familia şi cu alţi credincioşi şi protestează civilizat şi creştineşte pentru binele ţării în care i-a aşezat Dumnezeu. Aceştia consideră că ambele acţiuni sunt la fel de importante, dar fiecare are momentul ei oportun.

4. Ceilalţi – Scopul scuză mijloacele!
Oare sunt şi creştini care au convingerea că indiferenţa, ura, criticile, batjocoririle, huiduielile şi etichetările puse pe viaţa altora şi exprimate cu multă determinare ajută la împlinirea planului lui Dumnezeu?

Eu ştiu unde sunt astăzi! Tu ştii? Eşti liniştit?

Iuga Viorel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: