Cristian Sonea – In tot raul ii si un bine

cristian-sonea

„Pavel vorbeste despre bucurie si despre fericire in mijlocul suferintei. Este incredibil. Pavel arata atat de clar cum pur si simplu poti sa treci prin mijlocul  unor circumstante nefavorabile si prin mijlocul suferintei cu zambetul pe buze. [..] Poate ca esti trist. Poate ca esti apasat. Pavel spune ca poti sa zambesti in mijlocul suferintei. Poti sa zambesti in mijlocul durerilor. Cum se poate intampla lucrul acesta?

Asculta-ma cu atentie. Intrebarea nu este daca vei suferi. Ci, cand vei suferi. Pentru ca vestea proasta pe care o am in dimineata aceasta este ca vei suferi. Si intr-o cultura in care ne facem asigurari impotriva suferintei, stiu ca nu suna foarte popular mesajul acesta. Dar adevarul este ca vei suferi. Cand vei suferi, nu stiu. Cum vei suferi? Vestea buna este ca poti sa treci prin suferinta cu zambetul pe buze. Se poate intampla lucrul acesta. Unii dintre voi deja ati trecut pe acolo. Unii ati putea sa veniti, sa vorbiti despre suferinta. Sa vorbiti despre cum ati trecut prin suferinta. Unii ati trecut bine, altii mai putin bine prin suferinta. Poate sunt multi tineri aici care spun: Asta nu-i pentru mine, predica asta , mai am pana cand vine suferinta. Sau poate ca unii dintre voi va ganditi la suferinta prin care deja ati trecut. Suferinta ta cea mai mare este ca nu ti-a raspuns la mesajul de pe Facebook. Poate sa fie si asta o forma de suferinta, intr-adevar. Dar, intr-o zi, vei suferi. Sa deschidem la Filipeni 1:12-26 –

12 Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei.
13 În adevăr, în* toată curtea împărătească şi pretutindeni aiurea, toţi ştiu că sunt pus în lanţuri din pricina lui Isus Hristos.
14 Şi cei mai mulţi din fraţi, îmbărbătaţi de lanţurile mele, au şi mai multă îndrăzneală să vestească fără teamă Cuvântul lui Dumnezeu.
15 Unii, este adevărat, propovăduiesc pe Hristos din pizmă şi din duh de ceartă*; dar alţii, din bunăvoinţă.
16 Aceştia din urmă lucrează din dragoste, ca unii care ştiu că eu sunt însărcinat* cu apărarea Evangheliei;
17 cei dintâi, din duh de ceartă, vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca să mai adauge un necaz la lanţurile mele.
18 Ce ne pasă? Oricum: fie de ochii lumii, fie din toată inima, Hristos este propovăduit. Eu mă bucur de lucrul acesta şi mă voi bucura.
19 Căci ştiu că lucrul acesta se va întoarce spre mântuirea mea prin rugăciunile voastre* şi prin ajutorul Duhului** lui Isus Hristos.
20 Mă aştept şi nădăjduiesc cu tărie* că nu voi fi dat de ruşine** cu nimic, ci cㆠacum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea.
21 Căci, pentru mine, a trăi este Hristos şi a muri este un câştig.
22 Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; şi nu ştiu ce trebuie să aleg.
23 Sunt strâns* din două părţi: aş dori să mă mut** şi să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine,
24 dar, pentru voi, este mai de trebuinţă să rămân în trup.
25 Şi sunt încredinţat* şi ştiu că voi rămâne şi voi trăi cu voi toţi pentru înaintarea şi bucuria credinţei voastre,
26 pentru ca, prin întoarcerea mea la voi, să aveţi în mine o mare pricină de laudă* în Isus Hristos.

Ce mesaj frumos ne transmite Pavel in dimineata aceasta. Imi place asa de mult de Pavel ca atunci cand trece prin zile un pic mai nasoale, Pavel este omul care vede ca in tot raul este si un bine. De fapt, nu doar un bine. De multe ori gaseste mult bine. Cand vorbeste despre suferinta, Pavel ne arata trei surse care provoaca suferinte in viata noastra. Trei surse ale suferintei despre care vreau sa-ti vorbesc in aceasta dimineata. Si nu doar sa-ti vorbesc despre ele, dar vreau sa vedem impreuna cu Pavel cum putem sa trecem cu bine prin aceasta suferinta.

Prima sursa a suferintei, spune Pavel, sunt circumstantele nefavorabile. Circumstantele nefavorabile spune in versetul urmator. Vreau să ştiţi, fraţilor, că împrejurările în care mă găsesc mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei. – Filipeni 1:12 

Cristian Sonea – In tot raul ii si un bine
Vorbitor: Pastor Cristian Sonea.
Un mesaj din o noua seria de mesaje intitulată: În căutarea fericirii.Fragment din programul din 12 Februarie 2017 de la Biserica Baptista Speranța din Oradea.
Mai multe detalii pe: www.bbso.ro

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: