Viorel Iuga: Rămânem la cerinţele enunţate de apostolul Pavel

preacher

Am fost întrebat ce ştiu despre prima femeie din România care a fost ordinată ca pastor baptist în SUA. Nimic mai mult decât cele prezentate în ştire. Nu ştiu nici măcar dacă este adevărat tot ce se afirmă în acea ştire. Personal, aş fi preferat să ni se comunice şcoala teologică absolvită şi, mai ales, comisia care a hirotonisit-o.

Oricum, adevărat sau nu, este important să se ştie că baptiştii din România, deşi au multe legături cu fraţii de credinţă de peste ocean, sunt de sine stătători şi cu particularităţile lor. În timp ce recunoaştem şi respectăm importanţa femeii în istoria sfântă, în adunare şi în slujire, rămânem la cerinţele enunţate de apostolul Pavel, care includ şi precizarea:

„Dar trebuie ca episcopul să fie fără prihană, bărbatul unei singure neveste, …”
Concluzia: baptiştii din România respectă femeile, apreciază slujirea lor, dar hirotonisesc pentru slujirea pastorală doar bărbaţi.

Iuga Viorel

2 comentarii (+add yours?)

 1. victor802006
  feb. 14, 2017 @ 23:53:13

  Referitor la persoana care pus întrebarea, probabil nu se pricepe să adreseze întrebări relevante pentru prezent, poate a rămas blocată în trecut. Fiindcă mai relevant pentru prezentul BIsericii Protestante sau Evanghelice în general și al bisericilor baptiste în particular este că în SUA două lesbiene căsătorite legal au fost numit co-pastorițe (co-pastors) la o biserică baptstă veche: 1) http://www.pinknews.co.uk/2017/01/09/this-lesbian-couple-have-just-been-named-co-pastors-at-a-baptist-church/ 2) https://www.washingtonpost.com/news/acts-of-faith/wp/2017/01/09/married-lesbian-couple-to-lead-prominent-d-c-baptist-church/?utm_term=.b9810aaeced2

  • rodi
   feb. 15, 2017 @ 07:45:48

   e trista stirea dar nu ne surprinde. Biserica aceasta este una ‘progresiva’. In afara de Southern Baptist Convention, toate celelate ramuri de biserici baptiste sunt ‘progresive’, adica interpreteaza Biblia in mod selectiv.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: