Doi dintre deputații care au votat pentru parteneriatul civil: România trebuie să respecte standardele CEDO

deputatul-cernea-a-contestat-respingerea-de-catre-senatul-romaniei-a-propunerii-legislative-privind-parteneriatele-civile

In Octombrie, Senatul Romaniei a respins legea parteneriatului civil. Foto Ben Oni Ardelean FB

Remus Cernea: Este o falsă problemă să discutăm în termeni de pro-religie și anti-religie.

Doi dintre deputații care au votat pentru parteneriat: România trebuie să respecte standardele CEDO Legea parteneriatului civil va fi dezbătută şi Comisia de egalitate de șanse (unde miercuri nu a fost cvorum), apoi în Comisia juridică, cea care va întocmi raportul care va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

Mediafax: Legea parteneriatului civil, care permite o alternativă la căsătorie, aviz favorabil. Remus Cernea, iniţiator: ‘Noul Parlament pare a avea un alt suflu’ Proiectul a fost avizat cu șase voturi pentru  ( două – USR, două – UDMR, unul – PNL, unul – PSD), trei împotrivă (PSD) și o abținere (minorități).

Legea parteneriatului civil va fi dezbătută şi Comisia de egalitate de șanse (unde miercuri nu a fost cvorum), apoi în Comisia juridică, cea care va întocmi raportul care va fi supus votului plenului Camerei Deputaţilor, for decizional.

Cele 21 de state membre ale UE care recunosc parteneriatul civil sau drepturile persoanelor LGBT de a întemeia o familie sunt: Austria, Belgia, Cipru, Croația, Cehia, Danemarca, Grecia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

Află mai mult – http://www.romanialibera.ro

”Este o falsă problemă să discutăm în termeni de pro-religie și anti-religie. Este o lege care ajută acele cupluri, persoane care conviețuiesc în baza respectului reciproc, ani de zile. Au bunuri în comun, pot avea probleme de sănătate sau în luarea unor credite și prin lege se recunosc drepturile acestor persoane și se acordă unele facilități”, a explicat el.

Cernea a mai spus că este o necesitate socială și a dat exemplul Franței, unde o lege similară a fost dată în 1999, peste 3 milioane de cetățeni deja sunt în parteneriate civile recunoscute de către stat.

”În România este nevoie de așa ceva, pentru că ultimile recensăminte au arătat că peste 800.000 de cetățeni români trăiesc în astfel de uniuni consensuale, dar care nu sunt recunoscute de către stat”, a mai declarat Cernea, potrivit Libertatea

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 16, 2017 @ 02:27:36

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: