România Libera: Asociația Accept, care luptă pentru drepturile persoanelor LGBT, a solicitat printr-un apel public Camerei Deputaților să oprească parcursul inițiativei legislative a cetățenilor privind redefinirea familiei în Constituție

Accept Romania.ro

Accept Romania.ro

La Camera Deputaților se află în discuție inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției, demarată de Coaliția pentru Familie. Inițiativa cetățenească, care vizează modificarea articolului 48, alin. 1 din Constituție („Familia”), stipulează că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

Asociația Accept a arătat că a expirat termenul de șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial (în 25 noiembrie 2015) în momentul în care inițiativa a fost înscrisă la camera competentă ( Camera Deputaților), așa cum prevede legea 189/1999. Legea privind exercitarea inițiativei legislative de către cetățeni nr. 189/1999, conform articolului 2, alineatul 5 , privind responsabilitățile Comitetului de inițiativă, stabilește clar două obligații cumulative ale inițiatorilor: (1) să înregistreze propunerea legislativă la Camera competentă (Camera Deputaților) şi (2) să facă această înregistrare în termen de 6 luni de la publicarea inițiativei în Monitorul Oficial.

Totuși, senatorul PSD Șerban Nicolae a declarat, recent, că referendumul pentru revizuirea Constituției ar putea avea loc odată cu cel convocat de președintele Klaus Iohannis, în luna aprilie. 

Afla mai mult – http://www.romanialibera.ro/

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    feb. 16, 2017 @ 02:02:02

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: