Sistemul de credințe pe care se bazează yoga e incompatibil cu creștinismul!

yoga-foto-alfa-omega-tv

Sistemul de credințe pe care se bazează yoga e incompatibil cu creștinismul. Deși vă încurajăm să aveți un stil de viață activ și să vă îngrijiți corpul, ca fiind templul Duhului Sfânt, noi vă recomandăm să vă feriți de yoga, întrucât ea deschide ușa unor influențe spirituale care nu vin de la Dumnezeu. (Alfa Omega TV)

Yoga – șapte căi de mântuire în Hinduism, și perspectiva creștină

 

În anumite feluri, multe practici yoga din Occident sunt imitații ale practicii yoga originală. În timp ce practica yoga originală presupune izolarea sufletului de trup, yoga postmodernă presupune integrarea sufletului în trup, cel puțin în teorie. Aceasta nu presupune unirea sufletului cu trupul și spiritul, ci înseamnă trupuri în formă, dar minți umflate și suflete moarte. Deseori vedem trupuri flexibile și suflete inflexibile. Acest lucru trebuie tratat cu mare seriozitate.

În hinduism, yoga e un termen generic pentru ‘’salvare’’, sau o modalitate de salvare. Moksha, sau samadhi, înseamnă ‘’eliberare’’, iar yoga e calea care duce la eliberare. De ce e yoga calea spre eliberare? Să înțelegem esența metafizicii hinduse: realitatea e un tot, iar omul e dumnezeu. Dumnezeu e în tine, iar sufletul tău este sinele divin, așa că eliberarea înseamnă auto-împlinire. Problema noastră e că nu știm că totul e una, credem că toate lucrurile sunt diferite, că suntem diferiți de cei de lângă noi, de scaunele pe care stăm și așa mai departe. În hinduism, realitatea e că universul material solid nu există și totul este o singură conștiință, Brahma, dumnezeu. Tu ești dumnezeu, iar dumnezeu e în tine. Cum reușești să înțelegi acest lucru și să devii conștient de sine? Prin practica yoga….

Citeste mai mult –

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: