Ungaria și-a modificat Legea privind protecția copilului. Legea permite intimidarea părinților.

kids-foto-liberties-eu

Deși părinți, profesori și profesioniști în domeniul protecției copilului au solicitat parlamentarilor în ultimele săptămâni să nu limiteze Legea privind protecția copilului, Parlamentul Ungariei a decis să le ignore opiniile și să adopte legea cu pricina.

Potrivit Uniunii pentru Libertăți Civile din Ungaria (ULCU), limitarea Legii privind protecția copilului nu va preveni tragedii, dar va permite intimidarea părinților.

Într-o săptămână și jumătate 636 de cetățeni au răspuns apelului nostru prin trimiterea de scrisori către reprezentanții lor, cărora le-au cerut să se opună periculoasei pseudo-măsuri.

Cum rămâne cu necesitatea de a menține familiile unite?

Modificarea adoptată recent prevede că atunci când un medic pediatru, o asistentă medicală, un profesor de școală sau o educatoare intră un contact cu un părinte pe care îl consideră necooperant, aceasta poate însemna că respectivul copil este în pericol grav, ceea ce poate duce la luarea sa de lângă familie.

ULCU solicită tuturor specialiștilor care lucrează cu privire la protecția drepturilor copilului și sprijinirea familiilor, cum ar fi medicii de familie, asistentele medicale, educatoarele, învățătorii și asistenții de familie, să nu ia în considerare modificarea adoptată și să țină în primul rând cont de nevoia de a menține familia unită, așa cum prevede Convenția cu privire la drepturile copilului și Legea privind îngrijirea copiilor, precum și normele profesionale și etice, care solicită o colaborare continuă cu părinții.

SURSA – http://www.liberties.eu/ro/news/ungaria-modificare-legii-privind-protectia-copilului

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: