Lazar Gog – Domnul a pregatit o sageata de izbavire pentru tine

lazar-gog

Pentru cei ce ascultati in seara aceasta Cuvantul sfant si noi suntem, de multe ori, in circumstante ca si Elisei: bolnavi, batrani, neputinciosi, in crize, in depresii psihice. In imprejurari care nu ne sunt favorabile, de loc, din perspectiva efortului omenesc. Insa, frati si surori, Cuvantul acesta ne invata ca in ciuda problemelor prin care trecem, este pentru noi o speranta din partea Domnului, este pentru noi pregatita o sageata de izbavire…

TEXT – 2 Imparati 13:14-17

14 Elisei s-a îmbolnăvit de o boală de care a murit. Ioas, împăratul lui Israel, s-a coborât la el, a plâns pe faţa lui şi a zis: „Părinte, părinte! Carul* lui Israel şi călărimea lui!”
15 Elisei i-a zis: „Ia un arc şi săgeţi!” Şi a luat un arc şi nişte săgeţi.
16 Apoi Elisei a zis împăratului lui Israel: „Încordează arcul cu mâna ta.” Şi, după ce l-a încordat cu mâna lui, Elisei şi-a pus mâinile pe mâinile împăratului
17 şi a zis: „Deschide fereastra dinspre răsărit!” Şi a deschis-o. Elisei a zis: „Trage!” Şi a tras. Elisei a zis: „Aceasta este o săgeată de izbăvire din partea Domnului, o săgeată de izbăvire împotriva sirienilor – vei bate pe sirieni la Afec* până îi vei nimici.

Textul este unul din acele pasaje biblice care au fost randuite de Dumnezeu pentru cunoasterea noastra si pentru educarea noastra. Primu lucru pe care ni-l spune pasajul este ca orice om, cat de mare o fi el, cat de important o fi el, ca este imparat, ca este profet, ca este preot, ca este pastor, ca este tanar, ca este copil, ca este batran, intr-o zi, va muri. Intr-o zi, va trece din lumea aceasta intr-o lume pe care si-a pregatit-o. Fie in Imparatia lui Dumnezeu, daca a murit in credinta, (nu ca a murit credinta in el, ci, el a murit in credinta…) ori in iadul cel vesnic, alaturi de cel rau daca a intors spatele mantuirii in Isus Hristos.

Elisei este un exemplu clasic pentru noi. Un mare om a lui Dumnezeu, un om plin de puterea Duhului Sfant. Un om care in pozitia care o are ca profet si in influenta pe care o are, slujeste de consilier spiritual  pentru imparatul Ioas a lui Israel si pentru imparatul Ioas a lui Iuda. Dar acum, Elisei este bolnav si Biblia spune ca boala a culminat cu moartea lui. Elisei, care a incurajat de atatea ori pe imparatul lui Israel, are acum vizita acestui imparat. Ioas a lui Israel a venit sa-l imbarbateze pe Elisei, folosind aceste cuvinte: Parinte, parinte, calul lui Israel si calarimea lui. Parafrazat pentru noi, romanii de astazi, ceea ce a spus imparatul Ioas este ceva de felul acesta: Elisei, tu ai fost un parinte spiritual pentru mine si pentru Israel. Tu ai dat glorie acestei natiuni prin cuvantul care a coborat focul lui Dumnezeu, indurarea lui Dumnezeu peste noi. Chiar in aceasta conditie bolnava insa, Elisei mai are putere ca, la randul lui, sa-l imbarbateze pe Ioas. Si, de aceea, ii cere sa ia niste sageti si un arc, sa tinteasca si sa-i spuna: Sageata pe care ai tras-o tu este o sageata de izbavire impotriva asirienilor. Vei bate pe asirieni si le vei nimici armata.

Ce ar putea sa ne spuna noua un pasaj ca acesta? Fiind Cuvantul lui Dumnezeu, sigur ca Dumnezeu are ceva special pentru noi, pentru generatia aceasta. Pentru cei ce ascultati in seara aceasta Cuvantul sfant si noi suntem, de multe ori, in circumstante ca si Elisei: bolnavi, batrani, neputinciosi, in crize, in depresii psihice. In imprejurari care nu ne sunt favorabile, de loc, din perspectiva efortului omenesc. Insa, frati si surori, Cuvantul acesta ne invata ca in ciuda problemelor prin care trecem, este pentru noi o speranta din partea Domnului, este pentru noi pregatita o sageata de izbavire. Asa spune aici de doua ori Cuvantul Domnului: Aceasta este o sageata de izbavire impotriva asirienilor. O sageata de izbavire din partea Domnului. In seara asta am o veste buna pentru biserica Domnului: Domnul are o sageata de izbavire pentru tine.

Sageata asta ed izbavire poate sa aiba multe aspecte. De exemplu, Cuvantul sfant pe care-l asculti poate sa fie o sageata de izbavire pentru tine in aceasta seara. Imi aduc aminte, cu vreo trei sau patru ani in urma, venind in vizita in Romania, m-am dus si am vizitat Biserica Sfanta Treime din Bistrita. Cand am intrat in biserica, fratele pastor Viorel Deac mi-a zis asa: Frate Gog, stiu ca aveti ceva programat dupa biserica, in seara aceasta, insa am o rugaminte. Nu va duceti acolo unde sunteti invitat la intalnirea aceea. Veniti cu mine, ca trebuie sa mergem neaparat intr-o familie. A venit o sora la mine, e aici in biserica, si mi-a spus asa: Frate Viorel, sunt intr-o situatie atat de disperata, incat daca nu veniti sa stati de vorba cu mine si cu casa mea si sa va lasati la dispozitia Domnului, sa va vorbeasca Domnul ceva, vreau sa va spun ca sunt pe punctul sa ma sinucid. In biserica. Se intampla si lucruri de felul acesta. Asa ca, frate Gog, o sa mergeti cu mine si o sa stam de vorba cu familia aceasta si sa ne rugam cu ei la urma. (Am zis) Sigur, asa facem. A inceput serviciul divin si am vestit Cuvantul Domnului. Dupa ce am vestit Cuvantul Domnului, familia care ma invitase sa ma duc sa ma intalnesc cu ei, au venit la mine si au spus: Noi plecam. Le-am spus: Eu nu pot sa plec, trebuie sa stau cu fratele pastor. Mergem undeva unde sunt probleme. Unde sunt dificultati. Si au plecat. Am ramas in biserica. Fratele Deac a spus, mergem acolo unde trebuia sa va duceti dvs.  Vin si eu cu dvs. La care, eu am crezut ca dinsul a uitat de problema. Si am spus: Frate Viorel, dar spuneati ca trebuie sa mergem intr-o familie unde este o criza nespus de mare. Trebuie sa mergem acolo si sa ne rugam Domnului si sa vorbim cu familia aceasta. „Frate Gog, acuma, la sfarsitul serviciului divin, sora a venit la mine si a zis asa: Frate Viorel, nu mai trebuie sa veniti in casa mea. Domnul mi-a vorbit in seara aceasta. Stiu ce trebuie sa fac. ” A primit sageata, sageata de izbavire.

Sageata de izbavire poate sa fie prezenta lui Dumnezeu aici in biserica, o atingere sfanta din partea Lui. Sageata de izbavire poate sa fie acoperirea ta in puterea sangelui Domnului Isus Hristos. Sageata de izbavire poate sa fie puterea credintei. Puterea cantarii spirituale ca a lui David. Puterea curajului de a infrunta problema cu care te confrunti. Domnul are pentru tine una din aceste sageti de izbavire.

Intrebarea este aceasta, insa: Cum poti folosi aceasta sageata de izbavire, ca sa-l lovesti pe cel rau, care te-a lovit pe tine? Pentru ca, tu si cu mine, suntem chemati prin Cuvantul Domnului sa rezistam sagetilor arzatoare ale celui rau.

Notite din primele 16 minute, mai sunt aprox 44 de min, din mesaj.

Lazar Gog – Domnul a pregatit o sageata de izbavire pentru tine

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: