NASA va anunta ”o descoperire majora facuta dincolo de Sistemul Solar”

eso1615a-foto-cnet-nasa-announcement-feb-2016

NASA va organiza o conferinta de presa, miercuri, in care va dezvalui o informatie majora despre exoplanete si va anunta ”o descoperire majora facuta dincolo de Sistemul Solar”, informeaza independent.co.uk.

Potrivit site-ului NASA, conferinta va dezvalui informatii despre descoperirile facute de cercetatorii americani cu ajutorul telescopului spatial Spitzer, conform News.ro

Exoplanetele sunt planete care orbiteaza in jurul altor stele decat Soarele. Exoplanetele sunt corpurile ceresti din Univers care au cele mai mari sanse de a gazdui forme de viata, intrucat multe dintre ele seamana cu Terra si ar putea contine acele elemente chimice care stau la baza vietii. Tot mai multe exoplanete au fost descoperite de cercetatori in ultimii ani.

Conferinta de presa va avea loc pe 22 februarie la ora 13.00 EST..

Afla mai mult – http://stirileprotv.ro/

6 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  feb. 21, 2017 @ 16:29:16

  Imi plac aceste articole despre Univers, sisteme solare. Sa ne tineti la curent si cu asemenea stiri. Ma indoiesc ca vor gasi viata in afara planetei noastre

  • rodi
   feb. 21, 2017 @ 21:06:29

   si noua ne plac astfel de stiri pentru ca ne dovedesac maretia Creatorului nostru si mai dovedesc faptul ca noi cunoastem putin, dar intr-o zi, Dumneze une va dezvalui totul.

   • nanaarpy78
    feb. 22, 2017 @ 16:12:31

    Vad ca pe siteul pe digi24 a aparut un amplu articol ca si cum ar fi un mare eveniment descoperirea exoplanetelor la 40 ani lumina distanta cu 7 planete cu climat temperat si probabil cu apa. Ma indoiesc insa ca viata sa fie posibila intr un alt loc decat aici pe Pamant. De ce?
    Chiar daca zona locuibila acestor planete sunt favorabile, e doar una dintre multele puncte necesare pt ca viata sa fie posibila.
    1. Zona locuibila in galaxie-necunoscut
    2.Zona locuibila in sistemul solar-OK
    3.Apa-necunoscut (posibil)
    4.Camp magnetic-necunoscut (protectie UV)
    5. Gravitatie-necunoscut (CONTEAZA)
    6. Atmosfera-necunoscut (Ce elemente contine)
    7. Inclinatia planetei care sa favorizeze climatul-necunoscut (daca nu e inclinat, va fi ori prea rece ori prea cald, poate gresesc aici)
    8. Luna-necunoscut (are un rol important ca un candidat sa aibe o luna sau mai multe)

    Si nu stiu inca cate puncte am omis eu necesare pt viata. Sansa ca aceste puncte sa se implineasca pt conditiile vietii imi pun mari semne de intrebare. Mai degraba sa castigi la lotto cu 6 numere din 49 e mai mare sansa decat sa gaseasca o stea pitica ca aceasta cu toate conditiile de mai sus.

    • rodi
     feb. 23, 2017 @ 10:01:09

     Sunt fascinante stirile astea si avem curiozitati despre necunoscutul universului, dar intrebarea care mi-o pun eu este: Pana la car e punct ne va lasa Dumnezeu sa tot descoperim lucruri noi, pana ce va pune punct omenirii caci cunostinta duce mai mult la rau decat la binele tuturor. De exemplu, tehnologia a ajutat omenirea sa dezvolte tot felul de masinarii in agricultura, ca omul sa beneficieze de o recolta tot mai mare, practic, am putea hrani toata planeta si totusi mor mai multe milioane de foame decat acum 100 de ani. La fel cu descoperirile astea in univers. Ce vor face oamenii de stiinta daca stiu ca exista alte planete? Vor cheltui toti banii ca sa ajunga la ele, din setea de a fi dumnezei proprii si de a trai in veci, fara moarte, fara boala.. Caci se pare caci ca min toate aceste cautari stiintifice, omul cauta sa isi faca singur destinul pentru a-L da la o parte pe Dumnezeu din ecuaiie. Cam ca si la turnul Babel….

   • nanaarpy78
    feb. 23, 2017 @ 12:12:07

    corect….istoria Turnului Babel se repeta si nu invatam nimic. Putin le pasa ca multi mor de foame

 2. octavpelin
  feb. 22, 2017 @ 02:10:04

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: