Gândul: Doi români, condamnaţi PE VIAŢĂ în Canada pentru că şi-au lăsat copilul să moară. „Dumnezeu îl va face bine”

emil-s%cc%a7i-rodica-ra%cc%86dit%cc%a7a%cc%86-au-fost-condamnat%cc%a7i-pe-viat%cc%a7a%cc%86-de-un-tribunal-din-canda-pentru-moartea-fiului-alex

Procurorul l-a întrebat pe Marius Ciltan dacă membrii comunităţii religioase (penticostale) apelează la ajutorul medicilor atunci când sunt bolnavi, iar răspunsul său a venit imediat: „Da. Toţi oamenii, tot timpul”. 

Românii Emil şi Rodica Rădiţă au fost condamnaţi pe viaţă de un tribunal din Canada şi vor trebui să petreacă cel puţin 25 de ani în închisoare, pentru decesul fiului lor Alex, în vârstă de 15 ani, pe care, „în mod deliberat”, l-au lăsat să moară. Copilul suferea de diabet tip 1 şi nu a primit niciodată tratamentul de care avea nevoie, astfel că, atunci când a fost descoperit de autorităţi, cântărea doar 17 kilograme şi avea trupul acoperit de peste 40 de răni şi ulceraţii. „Alex Rădiţă a fost blestemat”, a fost replica finală a pledoariei procurorului în procesul în care cei doi părinţi au fost judecaţi pentru crimă de gradul I. Cei doi români sunt membri ai bisericii penticostale şi au refuzat să îl trateze pe copil. Unul dintre medicii care l-au consultat pe Alex Rădiţă şi au încercat să-i convingă pe părinţi să îi ofere tratamentul de care avea nevoie a declarat în faţa instanţei: „Ea (mama – n.r.) şi Dumnezeu aveau să ne dovedească că greşim. Dumnezeu îl va face bine”.

Autorităţile susţin că băiatul a fost izolat în mod deliberat de către părinţii lui, astfel că nu a avut contact cu nimeni care ar fi putut interveni pentru a-l salva, precum un doctor sau un profesor.

Cei doi au fost decăzuţi din drepturile părinteşti pentru cel de-al doilea copil care a trecut în grija serviciilor sociale şi au mai avut un bebeluş care a murit.

De-a lungul procesului care a început în luna mai a anului trecut, autorităţile au prezentat mai multe dovezi potrivit cărora familia Rădiţă avea un întreg istoric de  refuzuri în a trata aşa cum ar fi trebuit boala fiului, descoperită la vârsta de doi ani, cu toate că ştiau care ar fi fost procedurile pe care trebuiau să le urmeze.

Afla mai mult – http://www.gandul.info

Reclame

12 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  feb. 26, 2017 @ 01:51:15

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. nanaarpy78
  feb. 26, 2017 @ 05:57:18

  Ma intristeaza aceasta stire preluata de un ziar de tip cancan si le da apa la moara la potrivnici. Sunt insa comvins ca mai presus de orice nume dat de oameni pt identificare ca grup/cult suntem crestini si cautam sa fim crestini autentici. Faptul ca refuzam tratamentul medical este o MINCIUNA grosolana. Nu stiu ce sca intamplat in acest caz si de ce nu i au dat tratament. E dureros

  • rodi
   feb. 26, 2017 @ 08:59:08

   reporterul nu scrie nimi cimpotriva unui cult. La judecata, au fost intrebati membrii bisericii daca biserica este responsabila de acest fapt si biserica a raspuns ferm ca NU. Ei nu da u o astfel de invatatura. Parintii au decis ca sa nu mearga la medic, fara influenta nimanui. Deci, e bine ca s-a specificat in articol, articol care este tradus din ziare canadiene.

   • nanaarpy78
    feb. 26, 2017 @ 09:02:30

    Stiti care e faza? Am vazut deja reactii urate la adresa noastra 😦 a preluat si digi24. Ce credeti: ce titlu au bagat? Trist

    • rodi
     feb. 26, 2017 @ 09:06:48

     Unii vor face asta intotdeauna, vor improsca si vor denigra. E parte din ceea ce Domnul Isus ne-a spus, ca vom fi bathovoriti din pricina Numelui Sau si ei abia asteapta sa faca ceva cineva, ca sa denigreze toti credinciosii. Asta e lumea care nu traieste dupa invatatura Domnului Isus, nu putem sa ne asteptam la mai mult de la ei.

 3. nanaarpy78
  feb. 26, 2017 @ 06:12:51

  Asa cum m am asteptat si am vazut arunca asupra noastra, doar jigniri. Este o minciuna ca Dumnezeu nu vindeca in zilele noastre. Ne au facut sectanti, idioti, dobitoci. Ei bine cred ca ei au innebunit care nu stiu decat sa injure. Cred ca trebuie sa luam masuri si sa spunem clar ca e o minciuna ca refuzam tratamentul si sa fie marturii cu vindecari in faze terminale. Va rog sa tineti cont si sa postati pe blog

  • rodi
   feb. 26, 2017 @ 09:01:16

   Se stie asta si liderii penticostali au dat declaratii in trecut. Cine se foloseste de acest caz in felul acesta, o face din rautate si rautatea omului numai Dumnezeu o poate opri, cand si cum El vrea.

 4. Sándor Gönczi
  feb. 26, 2017 @ 15:13:23

  Din pacate sunt si credinciosi fanatici cu adevaratelea. In judetul Alba este o familie de penticostali care are 4 sau 5 copii, acesti copii nu au voie sa mearga la scoala dar nici la doctor. Seful este tata copiilor, femeia nu scoate un cuvant in fata reporterilor, omul sustie ca copii la scoala invata lucruri pacatoase de la ceilalti copii iar despre sanatatea familiei se ocupa Dumnezeu. Au fost intrebati fratii din biserica si vecinii despre aceasta familie, toti au spus ca sunt cumsecade si foarte harnici. Ce poti sa spus despre asemenea crestini?

  • rodi
   feb. 27, 2017 @ 10:53:19

   nu stim ce sa zicem…decat, daca tatal se taie si are nevoie de ajutor, sta in casa si moare? Cat timp e omul sanatos, nu are nevoie de doctor. Noi nicidecum nu intelegem argumentatia aceasta de a evita medicul.Nu se gaseste nicaieri in Biblie si nici in biserici.

 5. Dan Cristea
  feb. 27, 2017 @ 00:27:43

  Parerea mea este ca in urma acestui caz trist al unei familii de credinciosi, acesti parinti si aceasta familie greu incercata si acum impartita in mai multe locuri, departe unul de celalalt, au nevoie nu de critica si acuze de tot felul, ci dimpotriva au nevoie de compasiune, de dragoste, si de a simtii ca unii alaturi de ei. Daca fratietatea celor credinciosi se grabesc ca sa ii critice fara ca sa le cunoasca situatia prin care au trecut decat din informatiile primite din presa si din partea oficialitatilor adica afirmatiile judecatorilor, procurorilor si agentilor sociali, partide care fara exceptie militeaza impotriva intereselor si credintei acestei fratietati, atunci aceasta fratietate nu face altceva decat sa dea apa la moara sistemului impotriva caruia ea se lupta de cativa ani pentru a salva copiii rapiti de aceleasi agentii de protectie a copilului, pe nedrept numite astfel.

  • rodi
   feb. 27, 2017 @ 10:57:11

   Partea socanta despre care nu vorbeste nimeni este ca acesti parinti au fost condamnati la inchisoare pe viata, dar un ucigas care omoara cu sange rece, oare cati ani primeste in Canada? Asta mi s-a parut ciudat si am vazut astfel de sentinte date altor parinti pentru neglijenta, in timp ce un ucigas si violator primeste sub 10 ani de inchisoare.

 6. Brad O
  feb. 27, 2017 @ 08:37:04

  Biserica locala daca cunostea cazul putea si avea datoria sa comunice autoritatilor situatia.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: