Nelu Brie – Botezul cu Duhul Sfânt 3 – Dovezile Botezului cu Duhul Sfânt

nelu-brie

TEXT Ioan 7:37-39

37 În* ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă** însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.
38 Cine* crede în Mine, din** inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”
39 Spunea* cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit**.

Vezi Botezul cu Duhul Sfant 1 & 2 aici

Nele Brie: O succinta recapitulare a ceea ce am spus pana acum:

  • Am aratat ca botezul cu Duhul Sfant era asteptarea justificata a primilor crestini. Primii crestini au inteles ca botezul cu Duhul Sfant trebuie sa fie experimentat de fiecare copil al lui Dumnezeu in primele zile, in primele saptamani dupa ce s-au intors la Dumnezeu, dupa ce s-au pocait si s-au botezat in apa.
  • Apoi, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant nu este o experienta rezervata de Dumnezeu doar pentru  cei din generatia apostolilor, pentru crestinii din generatia apostolilor, ci este o promisiune, o promisiune a lui Dumnezeu valabila pentru toti copiii lui Dumnezeu din toate generatiile pana va veni Domnul. Caracterul unitar al bisericii lui Dumnezeu face actuala aceasta experienta pentru toti copiii lui Dumnezeu din toate generatiile.
  • Am aratat apoi ca botezul cu Duhul Sfant este o experienta, este o lucrare spirituala ulterioara convertire. Si Duhul lui Dumnezeu incepe sa lucreze  in viata unui om, inca din momentul intoarcerii lui la credinta, botezul cu Duhul Sfant este o experienta ulterioara convertirii. Ea se construieste. Ea desavarseste. Ea duce, ea se aseaza pe convertire urmand ca sa se constituie intr-o experienta care urmeaza.
  • De asemenea, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant  este o experienta  spirituala ulterioara  lucrarii nasterii din nou. Domnul a randuit ca toti aceia pe care i-a primit, pe care i-a infiat, pe care i-a socotit neprihaniti prin credinta in jertfa Domnului Isus, toti aceia care au fost nascuti din Dumnezeu, sa fie umpluti cu Duhul Sfant in cadrul unei experiente ulterioare nasterii din nou, experienta pe care o numim Botezul cu Duhul Sfant.
  • De asemenea, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este promisiunea lui Dumnezeu. Initiativa apartine lui Dumnezeu. Dumnezeu este Cel care gireaza autenticitatea acestei experiente, implinirea acestei experiente.
  • Apoi am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este un dar de la Dumnezeu. Este un har care este dat copiilor lui Dumnezeu pe temeiul promisiunii lui Dumnezeu. La mijloc, nu etse vorba de merit. La mijloc este indurarea lui Dumnezeu.
  • Apoi, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este un botez al puterii. Cei care sunt botezati de Domnul primesc putere de la Dumnezeu. Putere ca sa traiasca o viata curata. Putere ca sa marturiseasca pe Domnul Isus Hristos. Putere ca sa-si duca mantuirea pana la capat. Acest botez al Duhului poate sa fie si botez al puterii. Domnul Isus a spus: Voi veti primi o putere cand se va pogori Duhul Sfant peste voi.
  • De asemenea, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este un botez al dragostei. Ap. Pavel spune ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant. Botezul cu Duhu ltrebuie sa fie inteles si ca o turnare a dragostei lui Dumnezeu in inimile noastre. In urma acestei experiente , in urma acestui botez al dragostei, credinciosul umplut cu Duhul lui Dumnezeu Il iubeste pe Dumnezeu, ii iubeste pe oameni, . Il onoreaza pe Dumnezeu si este preocupat de binele oamenilor, facandu-le bine si marturisindu-L pe Domnul Isus Hristos in vederea intoarcerii la credinta  a mantuirii fiecarui om.
  • Apoi, am aratat ca botezul cu Duhul Sfant este o experienta supranaturala. Aceasta experienta, odata traita, este usor de identificat. Fiecare poate sa realizeze, stie cand i s-a intamplat, in ce imprejurari a trait acea experienta, ce a insemnat pentru el aceasta experienta, experienta insotita de semnul vorbirii in alte limbi, alaturi de alte manifestari cum ar fi lauda adusa la adresa lui Dumnezeu si manifestarea proorociei. Asa gasim in textele Bibliei.

In aceasta seara, reafirmam foarte succint ceea ce in intalnirile trecute am aprofundat. Urmeaza, in seara aceasta, sa aprofundam alte cateva detalii legate de aceasta insemnata invatatura biblica. Vom vorbi in cele ce urmeaza despre dovezile botezului cu Duhul Sfant.

Nelu Brie – Botezul cu Duhul Sfant 3 – DOVEZILE BOTEZULUI CU DUHUL SFANT

Mesajul de la minutul 1:09:00 (sau 69:00)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: